Yusif Moussa palaa Ilvekseen – ”Haluan olla mukana rakentamassa menestyvää joukkuetta”

Ilveksen keskikentälle saadaan merkittävä vahvistus, kun Suomen Cupin kultajoukkueestakin tuttu Nigerin A-maajoukkuepelaaja Yusif Moussa palaa takaisin Tampereelle. Hänen paluunsa mahdollisti seuran halu menestyä nyt ja tulevaisuudessa.

Keskikenttäpelaaja Yusif Moussa siirtyi Ilveksestä Israelin pääsarjajoukkue Bnei Yehudan riveihin elokuussa 2020. Nyt 23-vuotias nigeriläinen tekee paluun Tampereelle entistä parempana pelaajana. Hän pitää pelaamistaan Israelissa opettavana ajanjaksona.

Kausi Israelissa oli hieno kokemus. Se on hieno maa pelata jalkapalloa, siellä todellakin rakastetaan lajia. Sain siellä paljon uusia ystäviä ja opin hieman puhumaan hepreaakin. Jalkapallo ei siellä kuitenkaan ole aivan yhtä teknistä eikä ammattimaista mitä Suomessa. Oma roolini oli melko puolustusvoittoista pelaamista. Vahvuuteni on kuitenkin enemmän hyökkäävässä ja rakentavassa pelaamisessa.

Moussalle jäi ensivisiitillään hyvät muistot Ilveksestä. Voitettu cupmestaruus sekä todella hyvä joukkuehenki päällimmäisenä, joten paluu Tampereelle oli lopulta helppokin päätös.

Ilveksestä oltiin minuun yhteydessä ja kerrottiin uusista tuulista sekä seuran strategiasta. Intohimo rakentaa menestyvä joukkue paistoi selvästi läpi, joten oli helppo päätös palata tänne takaisin. Haluan olla mukana rakentamassa menestyvää joukkuetta.

Jonkin verran on Ilveksessä ehtinyt muutoksiakin tulla Moussan lähdön jälkeen, mutta paljon on vielä tuttujakin jäljellä. Ilmapiiri on edelleen erittäin lämminhenkinen ja Moussastakin tuntui kuin hän olisi palannut kotiin.

Ei nyt kovinkaan isoja muutoksia ole täällä tapahtunut. Toni Kallio ja muut valmentajat ovat jo tuttuja ja tunnemme toisemme hyvin. Uudet pelaajat tuntuvat jo lyhyessä ajassa tulleen hyvin tutuiksi. Ovathan he jo muuttuneet ilvesläisiksi.

Moussa tietää, että hänellä on mahdollisuus nousta johtavaksi pelaajaksi joukkueessa ja hän on valmis tekemään töitä sen eteen. Hän kuitenkin painottaa menestyksen vaativan koko joukkueen vahvaa yhdessä tekemistä. Menestys mitataan joukkueena pelaamisessa, ei yksittäisten pelaajien onnistumisina.

Valmennus tietää vahvuuteni ja varmasti osaa käyttää minua siinä roolissa, missä palvelen joukkuetta parhaiten. Olen kuitenkin vain yksi osa tätä joukkuetta. Joukkuehenki sekä joukkueena pelaaminen ratkaisee kaiken. Pelipaikalla tai roolilla ei ole niinkään väliä, vaan sillä että joukkue menestyy. Olen valmis antamaan kaikkeni tämän hienon joukkueen eteen.
Moussa muistaa hyvin, miten intohimoinen kannattajajoukko Ilveksellä on. Hän odottaa pääsevänsä jälleen esiintymään kannattajien edessä.
Ilveksen kannattajat ottivat minut viimeksi hyvin vastaan ja heidän tukensa otteluiden aikana oli upeaa. Heidän kannustuksensa avulla ensi kaudesta tulee menestyksekäs.

Lue myös