Yhdessä kohti Eurocup-haastetta

Veikkausliiga-kausi 2017 päättyi upeasti Ilveksen pronssijuhliin. Kolmannen sijan myötä varmistui myös, että Ilves ansaitsi paikan UEFA:n Eurooppa-liigan karsintaotteluihin. Eurokentillä Ilves nähtiin viimeksi vuonna 1991 italialaista AS Romaa vastaan, joten 27 vuoden pitkä odotus on pian tulossa päätökseensä.

Juhannusviikolla suoritetussa arvonnassa Ilveksen vastustajaksi ensimmäiselle karsintakierrokselle valikoitui bulgarialainen PFC Slavia Sofia. Kuten aiemmin on uutisoitu (linkki »), euro-otteluiden tapahtumapaikka on aiheuttanut päänvaivaa.

Tammela ei täytä UEFA:n stadionkriteereitä ja Ratina on varattuna nuorten yleisurheilun MM-kisoille. Valkeakosken Tehtaankentältä puuttuu voimassa oleva UEFA:n sertifiointi, joten Ilves on pakotettu pelaamaan euro-kotiottelunsa Pirkanmaan ulkopuolella. Pelipaikaksi on täten valikoitunut Helsingin Telia 5G Areena, joka on käytettävissä olevista vaihtoehdoista paras.

Tilanne ei missään nimessä ole ideaali, mutta siihen täytyy vain sopeutua. Ilves on tehnyt ja tulee tekemään kaikkensa, että ottelutapahtumat olisivat mahdollisimman hyviä. Joukkueen selkeänä tavoitteena on edetä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon ja päästä pelaamaan useita ottelupareja. Se vaatii käsillä olevaan haasteeseen tarttumista: torstaina 12.7. pelattava kotiottelu Slavia Sofiaa vastaan.

Vuosi sitten tähän aikaan Ilveksellä oli vaikea vaihe menossa Veikkausliigassa. Joukkue sai yleisön tuen taakseen ja otteet paranivat. Heinäkuusta eteenpäin Ilves hävisi 19 ottelustaan vain yhden ja senkin mestari-HJK:lle. Vaikeudet voitettiin. Kauden lopuksi yhdessä päästiin juhlimaan pronssimitaleita – ja juuri tätä Eurocup-mahdollisuutta.

Toivottavasti Ilves-yhteisö ja suomalainen jalkapalloyleisö muutenkin pystyy ottamaan Slavia Sofia -ottelusta kaiken positiivisen irti. Kansainväliset ottelut ovat ainutlaatuisia tapahtumia, joissa erilaiset pelitavat ja -kulttuurit kohtaavat. Pelaajille kyseessä on tärkeä näytönpaikka, joista vain harva pääsee peliurallaan nauttimaan. Tarjolla on hieno jalkapalloelämys paikan päällä.

Näytetään yhdessä, että tätä ei ole turhaan odotettu lähes 30 vuotta!

Ilves – Slavia Sofia, Eurooppa-liigan karsintaottelu

12.7.2018 klo 19.00 Telia 5G Areena (Urheilukatu 5, Helsinki)

Lipunmyynti »

Osallistu bussikuljetukseen. Lue lisää täältä »


Lue myös