Wiss peräänkuuluttaa tiiviimpää puolustusta SJK:n hyökkäyskalustoa vastaan

”Jallulla” riittää mietittävää Ratinassa.Ilves kohtaa SJK:n lauantaina kello 17 Ratinan stadionilla. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa matsin olevan positiivinen startti syksylle.


Seinäjoelta saapuva ja mestarivalmentaja Jani Honkavaaran luotsaama joukkue on monessa liemessä keitetty.

SJK:lla on nimivahva ryhmä. Jokaiselle pelipaikalle löytyy profiilipelaajia. Lisäksi muutama nuorempi pelaaja on tehnyt vahvaa esiinmarssia. Yläalueelta löytyy paljon taitavia yksilöitä, jotka voivat omalla osaamisellaan kääntää pelejä, Jarkko Wiss arvioi.

Ilveksellä on alla 32-vierastappio FC Lahdelle. Tulosten lisäksi pelilliset asiat ovat puhuttaneet pukukopissa.

Olemme avoimesti keskustelleet koko joukkueen kanssa. Esillä ovat olleet pelilliset ja tietyt harjoitteluun liittyvät ongelmat. Mielestäni löysimme hyvän yhteisymmärryksen. Pelaajat ottivat hyvin koppia asiasta.

Ilveksen tulossaldo on 3-3-3. Päästettyjä maaleja on kertynyt 16, joka on yhdessä TPS:n kanssa liigan huonoin lukema.

Fakta on se, että olemme päästäneet liikaa maaleja. Emme voi aina lahjoittaa pari helppoa ja sitten jahdata eroa kiinni. Se vaatii paineensietokykyä pallollisena ja rohkeutta tekemiseen.

Kollektiivisen puolustuspelaamisen periaatteet ovat keskiössä. Tiedostamme ne osa-alueet. Halu parantaa tekemistä on olemassa. Positiivinen harjoitusviikko on siis alla, Wiss kiittelee.

SJK:n edellinen voitto Ilveksestä on niinkin kaukaa kuin elokuulta 2016. Wissin miehistö on ollut myrkkyä seinäjokisille, mutta vuosia vanhat ansiot eivät kanna pitkälle.

Meillä on kotona ollut ihan ok rekordi, mutta emme mieti nyt menneitä. Edessä on uusi peli ja haluamme tavallaan ottaa aivan uuden lähdön syksyyn. Ensimmäinen kolmannes kaudesta on takana ja paljon on vielä pelattavaa.

Tupsukorvat ovat olleet epäonnisia loukkaantumisen kanssa. Pidempiaikaiset potilaat Baba Mensah, Tiemoko Fofana ja Janne Saksela ovat yhä varmoja poissaolijoita.

Osalla on pitkä kuntoutus alla, osalla hieman lyhyempi. Paljon on vielä kysymysmerkkejä kokoonpanossa, mutta kun pelipaita vedetään päälle, niin silloin taistellaan voitosta, Wiss päättää.


Otteluennakko »


Ilves vs. SJK 15.8. klo 17.00 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Ratinatiedote »

Lue myös