Wiss, Kallio ja Rannankari ennakoivat TPS-ottelua

Rannankari kiertää karikot

KuPS:sta Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt Tuomas Rannankari on luotettava profiilipelaaja vasemman pakin tontilla. Pari päivää sitten 27 vuotta täyttänyt Rannankari lukeutuu nuoren joukkueen konkariosastoon. Keltavihreiden paidassa on nyt kertynyt seitsemän liigaottelua.

 – Meillä on todella yhtenäinen joukkue. Olemme nuori porukka, mutta olemme jo nyt alkukaudesta hitsautuneet hyvin yhteen. Olen todella tyytyväisenä saanut olla mukana. Joukkue isolla J:llä, Rannankari painottaa.

Kahdessa edellisessä pelissä VPS:aa (0-0) ja PS Kemiä (0-2) vastaan Ilves piti oman maalinsa koskemattomana. Rannakari pelasi yhtä minuuttia vaille täyden peliajan, kunnes voitokkaan Kemi-ottelun loppuhetkillä saatu tälli pakotti hänet vaihtoon. Mies oli kuitenkin jo seuraavana päivänä täydellä tempolla mukana joukkueharjoituksissa. Kroppansa likoon laittava Rannankari on tottunut ammattilaisurheilijan kuluttavaan elämäntapaan. 

 – Kausi on omalta osaltani ollut perussuorittamista. Asioita on kyllä parannettavana siellä sun täällä, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Noita kolhujakin tulee silloin tällöin, se totta kai kuuluu asiaan. Nyt niitä on vain sattunut tulemaan muutamassa pelissä putkeen, mutta hyvin vauhti vielä kulkee, Rannankari hymyilee.

 – Nollapelit ovat aina tärkeitä. Ne kertovat, että olemme tehneet asioita oikein. Varsinkin Kemiä vastaan myös pallollinen pelimme kulki oikein hyvin.

Seuraavaksi vastaan asettuu Turun Palloseura lauantai-iltana Tammelassa.

 – En ole vielä hirveästi nähnyt Tepsiltä kokonaisia otteluita. Joukkueessa on toki tuttuja pelaajia, Mika Ääritalo nyt etunenässä hyvänä kaverina. Olen kuullut positiivista heidän pelistään ja he pystyvät luomaan maalintekotilanteita. Edessä on taas uusi haaste puolustuksellemme, mutta kyllä me kolme pistettä kotona otetaan, Rannankari päättää.

Kallio (vas.), Wiss ja neljä maalia tällä kaudella iskenyt Marius Noubissi

Valmentajilla omakohtaista kokemusta turkulaisesta jalkapallosta

Ilves haki tiistaina 2-0-vierasvoiton Kemistä Marius Noubissin ja Lauri Ala-Myllymäen maaleilla. Päävalmentaja Jarkko Wiss reflektoi ottelua ja nostaa tärkeitä elementtejä esiin myös tulevia kamppailuja ajatellen.

 – Molemmat maalit olivat tilanteenvaihtoja, joita olemme harjoitelleet paljon. Ensimmäinen oli aktiivinen yläalueen riisto ja toinen lähti syvältä omalta alueeltamme toiseen suuntaan. Ne ovat kiinnekohtia pelissämme, Wiss toteaa.

 – Viime pelissä oli paljon hyvää puolustussuuntaan, mutta haluamme edelleen luoda maalipaikkoja lisää. Se vaatii malttia viimeisiin syöttöihin. Meillä oli Kemiä vastaan paljon tilanteita, joissa viimeisellä kolmanneksella oli hyvää liikettä. Ongelma oli se, että liike ei ollut oikeanlaista maalintekoon, vaan enemmänkin tilan luomiseen. Pallollisen pelaajan ratkaisuihin tarvitsemme huolellisuutta.

 – Joka tapauksessa ottelun alun kärsivällisyys oli hyvää. Liikutimme vastustajaa, saimme heidän välimatkansa kasvamaan ja loimme siten itsellemme tilaa. Uskalsimme kontrolloida palloa. Sinänsä niinkin yksinkertaiset asiat kuin sivurajaheitot olivat peliä edistäviä. Emme luopuneet pallosta, vaan rakensimme peliä eteenpäin. Se kuvastaa yleistä pelirohkeutta, Wiss tietää.

Ilves ja seuraava vastustaja TPS eivät ole kohdanneet sarjaotteluissa 22 vuoteen. Seurojen yhteistä historiaa on viime vuosilta niukalti, mutta Wiss tuntee kilpakumppaninsa.

 – Kyseessä on perinteikkäät seurat. On hienoa, että molemmat ovat palanneet liigaan. Kun katson TPS:n rosteria, niin se on täynnä minulle entuudestaan tuttuja junnumaajoukkuepelaajia. Olen ollut Turussa myös Länsi-Suomen aluevalmentajana. TPS:n valmentaja Mika Laurikainen on hyvä ystäväni ja hän on lisäksi ollut pomonani Palloliitossa. Voin siis sanoa ymmärtäväni Tepsin pelifilosofian hyvin ja tiedän millaista pelaajaa sieltä on tulossa vastaan. Nopeajalkaisten ja suoraviivaisten hyökkääjien alapuolella on muutama hyvä pelaaja, jotka löytävät tarvittavia syöttösuuntia, Wiss taustoittaa.

Apuvalmentaja Toni Kallio edusti pelaajaurallaan Turun Interiä ennen Tampereelle paluuta ja Ilvekseen siirtymistä. Kallio odottaa lauantain TPS-ottelua mielenkiinnolla.

 – Tässä on mielenkiintoinen asetelma, kun seuraavissa peleissä vastaan asettuu TPS ja Honka, joita emme ole kohdanneet pitkään aikaan. Se luo erilaisen fiiliksen lähteä peliin, kun luvassa on todennäköisesti jotain uutta, mitä ei ole hetkeen nähnyt. Nämä pari päivää ennen ottelua käytämme Tepsin pelitavan opiskeluun. Etsimme sieltä vahvuuksia ja heikkouksia, ja reagoimme niiden mukaan, Kallio kertoo.

 – Viime pelissä saimme hyvin pysyttyä omassa pelisuunnitelmassamme molempiin suuntiin. Annoimme pallolliselle pelaajalle aktiivisesti vaihtoehtoja ja teimme suurimmaksi osaksi hyviä valintoja. Se on ollut aiemmin vähän takkuista meillä, eli olemme vain tyytyneet helpoimpaan ja turvallisimpaan ratkaisuun pallollisena. Nyt rohkaistuttiin ja tästä on hyvä lähteä TPS:n ja muiden tulevien vastustajien kaatoon, Kallio päättää.Ilves – TPS 
la 26.5. klo 15.00  Tammelan Stadion (Kalevan puistotie 21)   Lipunmyynti »

Ennen ja jälkeen pelin futiskansaa viihdyttää musisoinnillaan livebändi Suomi Rock Duo »

Lataa uusi Ilveksen mobiilisovellus pelipäiväetuineen »


Otteluisäntänä Pihlajalinna »


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös