Wiss ja Kallio kertovat valmennuksesta ja ennakoivat HIFK-ottelua

Wiss (vas.) ja Kallio käyvät jatkuvaa ajatustenvaihtoa

Kilpailu kiristyy

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä ja apuvalmentaja Toni Kalliolla on takanaan mittava pelaajaura. Molemmat ovat kulkeneet maailmalla mm. Norjan ja Britteinsaarten pääsarjoissa sekä tietenkin Suomen maajoukkueen mukana. Nykyään tamperelaislähtöinen kaksikko tekee väsymätöntä työtä kotikaupunkinsa edustusjalkapallon eteen.

 – Veikkausliigassa vauhti lisääntyy joka vuosi, mutta niin se lisääntyy myös Suomen ulkopuolella. Se on ehkä silmiinpistävintä, että pelaajilta vaaditaan entistä kovempaa fyysisyyttä ja atleettisuutta. Pelkkä yleinen lajitaito ei riitä, jos haluaa erottua ja edetä. Henkinen kantti on myös koetuksella. Kilpailu on kovaa, Kallio kuvailee.

Kallio on tyytyväinen Ilveksen tuloksiin. Jäljellä on kymmenen ottelua, joiden aikana täytyy selvittää paremmuus erittäin tasaisessa sarjassa.

 – Meillä on paljon tasapelejä, mutta sitten on myös tarpeeksi niitä voittoja, joilla ns. pysytään aikataulussa. Neljän parhaan joukkoon pääsemiseksi ja jopa mitalitaistelun kannalta tilanne näyttää hyvältä. Viime kaudella olimme viidensiä, joka oli huippujuttu, mutta ei meidän pidä myöskään tyytyä vähempään.

Tähtirintojen metkut tunnetaan

Viime viikon maanantaina Ilves voitti HIFK:n 4-3 Tammelassa. Kotijoukkue nousi kaksi kertaa tappioasemasta rinnalle ja lopulta ohi.

 – HIFK:lla on vaikea tilanne. Karsijapaikalla tarvitaan pisteitä. Kuten viime pelissä nähtiin, niin heiltä löytyy kyllä ratkaisijoita, jos annamme mahdollisuuksia. Teimme pelin itsellemme vähän vaikeaksi. Muutaman alun virheen jälkeen olimme takaa-ajoasemassa. Jouduimme kiipeämään takaisin mukaan. Siinä kyllä joukkue näytti hyvää venymistä, Kallio kertaa.

Ilves saa HIFK:n uudelleen vieraaksi nyt lauantaina. Kokeneessa vastustajajoukkueessa on ”Köpille” tuttuja hahmoja.

 – Tässä on niin vähän aikaa välissä, että odotan melko samanlaista kamppailua. On totta, että HIFK:ssa on vanhoja pelikavereitani. Hienoa katsella, että pojat vielä pysyvät vauhdissa mukana. Esim. Väykkä (Mika Väyrynen) on edelleen yksi liigan parhaimpia keskikenttäpelaajia. Pääkoppa ja jalat toimivat. Hän on HIFK:lle iso vahvistus, vastikään 39 vuotta täyttänyt Kallio kertoo.

Wiss on apuvalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

 – Valmistautumisessa on vain muutama detalji katsottavana. En usko, että lähdemme isossa kuvassa mitään muuttamaan. Toivon jälleen 1 vs. 1 -tilanteita viimeisellä kolmanneksella. Onhan tämä nopea tahti mielenkiintoista. Eipä tässä hirveästi ehdi voimasuhteet tai henkilöstö muuttumaan.

 – HIFK on pelannut selkeästi 4-3-3-systeemillä ja aika lailla samat pelaajat avauksessa. He ovat nyt saaneet hyviä tuloksia kotonaan. Kynnys on siinä, että saavatko he kahta voittoa peräkkäin. Esim. (Pekka) Sihvolan vaarallisuuden ja (Nnaemeka) Anyamelen vauhdin kanssa saamme olla tarkkoina. Heillä on hyvää yhteistyötä ja liikettä maalin edessä. Tilanteenvaihdot korostuvat, Wiss tietää.

Jatkuuko Ilveksen tappioton putki jo kymmenen ottelun pituiseksi? Tervetuloa Tammelaan! Portit aukevat klo 16.00.
-> Lipunmyynti

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154998583532945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>


Ilves – HIFK
La 26.8. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös