Päävalmentaja Wiss ennakoi illan Kemi-ottelua

Ilves pelasi Tammelassa viimeksi kesäkuussa. Nyt joukkue palaa kotiluolaansa ja isännöi PS Kemiä sunnuntai-iltana.

Kaksi viimeisintä viikkoa Ilves on Veikkausliigan ohella keskittynyt Eurooppa-liigaan. Slavia Sofia kohdattiin otteluparissa, jonka yhteistulos oli lopulta 3-1 bulgarialaisten eduksi. Jälkimmäinen ottelu pelattiin torstai-iltana Sofiassa. Ilveksen joukkue kotiutui pitkältä vierasreissultaan perjantaina.

 – Palautuminen on ollut vaihtelevaa. Monelle pelaajalle Slavia-peli oli raskain pitkään aikaan. Siihen päälle pari tiukkaa matkapäivää, niin kyllä siellä pieniä vaivoja on tällä hetkellä, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

 – Saimme eilen vedettyä Kemi-ottelun valmistavat harjoitukset aloittavan miehistön osalta ihan hyvin. Osalla olikin sitten pakon sanelemana hieman uudenlaisia rooleja.

 – Loukkaantumisriski on rasituksen myötä aika suuri, joten kokoonpanomuutoksia on luvassa. Toivottavasti se välittyy haluna ja energisyytenä kentälle. Nämä ovat näytönpaikkoja, Wiss alleviivaa.

Ilveksen eurotaival tuli siis päätökseensä, mutta kotimaan peleissä riittää panosta. Ilves on sarjassa seitsemäntenä, otteluita 15 jäljellä ja pisteitä on paljon jaossa.

 – Koko kauden päätavoitteemme on ollut nimenomaan Veikkausliigassa. Sitä olemme muistutelleet pelaajille, että cupit ovat liigan ohella vain hyvää extraa ja plussaa.

Seuraavana listalla on kolmen pisteen kääräiseminen PS Kemiltä. Viime kohtaamisen jälkeen vastustaja on kokenut paljon muutoksia pelaajistossaan ja taustahenkilöstössään.

 – Olen katsellut uuden valmentajan (David Hannah) aikaisia otteluita. Miehistö on niissäkin kovasti vaihdellut, mutta perusidea löytyy. Muutoksista huolimatta olen nähnyt heidän viimeisimmän avauskokoonpanon pelaajista jokaisen pelejä aikaisemminkin.

– Peräänkuulutan kärsivällisyyttä. Hyökkäyksessä haluan nähdä tilan tekemistä ja pystyynjuoksuja. Puolustuksessa saa olla tarkkana, sillä Juho Mäkelä on rutinoitunut liigatason maalintekijä. Hänelle ei saa montaa paikkaa antaa. Kemi on ennenkin laittanut meidät ahtaalle Tammelassa, Wiss muistuttaa punapaitojen iskukyvystä.Ilves – PS Kemi 
su 22.7. klo 17.00 Tammelan stadion

Lipunmyynti »


Otteluisäntänä Superpark »


Lue myös