Päävalmentaja Wiss allekirjoitti jatkosopimuksen


Ilves ja Jarkko Wiss ovat päässeet yhteisymmärrykseen pitkästä jatkosopimuksesta. Viimeisimmät neljä kautta keltavihreiden päävalmentajana toiminut Wiss jatkaa pestissään myös seuraavat kolme kautta, eli vuoden 2022 loppuun asti.

Jarkko Wiss saapui Ilvekseen vuoden 2016 tammikuussa. Jo kertaalleen pidennetty sopimus olisi pitänyt hänet Ilveksen päävalmentajana vielä kauden 2020, mutta nyt laadittu uusi jatkosopimus luo entistä lujemman pohjan pitkäjänteiselle yhteistyölle. 47-vuotias Wiss on tehnyt vahvaa jälkeä Ilveksen penkin päässä, ja se työ jatkuu aina vuoteen 2022 asti.

Ensinnäkin on hienoa, että saan jatkaa jalkapallon parissa työtä, josta nautin. Pääsen valmentamaan hyvässä tiimissä ja vielä kotikaupungissani, Wiss iloitsee.

Olen myös tyytyväinen siihen työhön, jota olemme tehneet nyt kolme ja puoli vuotta. Seura ja joukkue ovat menneet hyvään suuntaan. Kun Ilves kysyi halukkuuttani jatkaa, oli valinta helppo tehdä.

Tulokaskaudellaan Wiss valittiin jalkapallotoimittajien yhdistyksen toimesta Vuoden valmentajaksi. Sittemmin Ilves on voittanut SM-pronssia ja Suomen Cupin mestaruuden. Tällä hetkellä joukkue johtaa Veikkausliigaa viiden pisteen erolla seuraaviin, kun alkusarjaa on pelaamatta enää kuusi ottelua. Uran kohokohtaa kysyttäessä mies ei kuitenkaan haikaile menneitä.

Kohokohta on seuraava peli. Aina. Se on toimintatapamme, jota haluan korostaa, Wiss toteaa viipymättä.

Emme saa jäädä liikaa tunteiden vietäviksi. Voittamisestahan kaikki lähtee, mutta katse pitää olla eteenpäin. Ilveksessä minua ympäröivät ihmiset, joilla on sama voitonhalu.

Wiss on aiemmin valmentanut Suomen alue- ja maajoukkueissa. Hänet ehdittiin nimetä Tampere Unitedin päävalmentajaksi kaudelle 2011, mutta seura kaatui alta ennen ensimmäistäkään ottelua. Liigavalmentajan ura on siis käytännössä alkanut Ilveksessä, jossa Wiss on sarjan nykyisistä päävalmentajista pysynyt pestissä pisimpään yhdessä IFK Mariehamnin Peter Lundbergin kanssa. Wissin sopimus myös ulottuu pisimmälle tulevaisuuteen.

Ammattivalmentajan paikka voi olla tuulinen. Taustani on varmasti antanut arvoja omaan toimintaani. TamU:n mentyä nurin, olen yhä ensimmäisellä liigapestilläni ja Ilves on edelleen keskiössä. Futiksessa pelaajia ja valmentajia lähtee, mutta asiat pitää hoitaa niin, että seura pysyy ja paranee.

Pitkät sopimukset ovat harvinaisia ja olen totta kai kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Onnea on varmasti mahtunut matkan varrelle, mutta on sen eteen tehty töitäkin, Wiss toteaa.

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erolan mukaan jatkosopimusneuvottelut sujuivat nopeaan tahtiin.

Molemmilla osapuolilla oli sama tahtotila ja tämän johdosta pääsimme yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen ehdoista hyvin nopeasti.

Vaikka Jallulla olisi ollut vielä ensi kausi sopimusta jäljellä, halusimme jo tässä vaiheessa kiinnittää hänet myös tuleville vuosille. Yhteistyö Jallun kanssa on toiminut loistavasti ja hän on sopeutunut hienosti Ilveksen tapaan toimia ja voidaankin sanoa, että hän on Ilveksen näköinen valmentaja. Jallun johdolla koko valmennustiimimme on tehnyt hienoa työtä ja heidän yhteistyönsä seuramme junioripuolen ja reservijoukkueen Ilves/2:sen kanssa on toiminnut saumattomasti.

– Luonnollisesti olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme sovittua Jallun kanssa jatksopimuksesta jo näin hyvissä ajoin. Nyt voimme rauhassa keskittyä meneillään olevan kauden otteluihin sekä tulevaisuuden rakentamiseen, Erola toteaa tyytyväisenä.

Veikkausliigan viimeisimmän Kuukauden Valmentaja -palkinnon pokannut Jarkko Wiss (vas.), Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola ja keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki

Lue myös