VPS kaatoi Ilveksen tasaisessa ottelussa Vaasassa

VPS – Ilves 2-0 (2-0) 

2’ Andre Clennon, 1-0 
42’ Pyry Soiri, 2-0 

Pallonhallinta: 50%-50%% 
Maalipaikat: 3-3 
Kulmat: 2-7 
Yleisöä: 1749 

Erotuomari: Antti Munukka 

Keltaiset kortit, VPS: – 
Keltaiset kortit, Ilves: – 

VPS:n otteluraportti TÄSTÄ.

 

 

Ilves matkusti tiistaina Vaasaan, missä isäntäjoukkueena toimi VPS. Ottelu päättyi lopulta tehokkaasti maalipaikkansa käyttäneen VPS:n voittoon numeroin 2-0 (2-0). Kyseessä oli samalla Kaarlen kentän jäähyväisottelu, sillä VPS siirtyy upouudelle Elisa Stadionille.

— —
Ilveksen seuraava ottelu pelataan heti tulevana lauantaina, kun hallitseva Suomen mestari saapuu Tammelaan. Tervetuloa kannustamaan Ilvestä!
Ilves – SJK la 2.7. klo 16:00 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.
— —

Paha avausjakso – VPS täydellisen tehokas ja Hynynen loukkaantuu

Ottelu käynnistyi Ilveksen kannalta karmeasti, kun vahva jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon puski VPS:n heti reilun minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon Jonas Leväsen erinomaisesta keskityksestä.

Ilves pääsi hiljalleen mukaan peliin ja sai tehtyä myös pitkiä syöttöketjuja. Kesken Ilveksen pallonhallinnan pääsi VPS vaaralliseen vastahyökkäykseen 10. minuutilla, mutta keltapaitojen serbitoppari Pavle Milosavljevic esitti upean liu’un ja sai pallon itselleen.

Ilves sai vartin kohdalla vapaapotkun 20 metristä, kun Mika Lahtinen kaadettiin. Jonne Hjelm laukoi kovan vaparin, mutta erinomaisesti torjunut VPS-molari Evgeny Kobozev nyrkkeili pallon hienosti muualle. Hetki tuon jälkeen Ilves koki kovan kolauksen, kun kaikki alkukauden 12 sarjaottelua alusta loppuun pelannut kapteeni Antti Hynynen loukkasi jalkaansa ja mies jouduttiin ottamaan vaihtoon. Tilalle juoksi Felipe Aspegren.

Pallonhallinta siirtyi avausjakson edetessä enemmän ja enemmän Ilvekselle, ja pari herkullista paikkaakin keltapaidoille avautui. Ensin 23. minuutilla Lada Lahtinen laukoi boxin takaa, mutta pallo kimpoili VPS-puolustuksen kautta kulmapotkuksi. Sitten 36. minuutilla senegalilaistähti Emile Paul Tendeng pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus meni oikealta ohi.

Kesken Ilveksen hallinnan VPS hyökkäsi oikealta laidalta ja avausmaalin tehnyt Clennon syötti upeasti maalinedustalle, missä Pyry Soiri puski pallon tyhjiin, 2-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle – VPS oli täydellisen tehokas hyökkäyksissään ja Ilves puolestaan tehoton.

VPS:n tiivis pakka liikaa Ilvekselle

Toinen jakso mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä päähän ja keskikentällä jaeltiin jatkuvasti kovia taklauksia puolin ja toisin. VPS:n joukkuepuolustaminen oli etenkin toisen jakson aikana erittäin tiivistä ja Ilveksellä oli suuria vaikeuksia päästä maalipaikoille.

Kotijoukkue VPS sai luotua 70. minuutilla hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta ja pallo pelattiin takaviistoon Juho Lähteelle. Ilves-molari Mika Hilander torjui kovan laukauksen eleettömästi. Ilves sai erinomaisen kavennuspaikan 81. minuutilla, kun Hjelm keskitti vapaapotkun 25 metristä, mutta pallo pomppi maalinedusmiesruuhkan läpi ja sujahti vasempaa tolppaa nuollen ohi.

Ilveksen hakiessa lopussa kavennusmaalia pääsi energisesti esiintynyt Clennon läpiajoon, mutta Hilander esitti tyylikkään jalkatorjunnan. Ilveskin sai vielä yhden maalipaikan, kun Tendeng tykitti kuudentoista takaa, mutta ottelun hahmo, vaasalaisten venäläismaalivahti Kobozev, torjui taas. Ilveksen takaa-ajo jäi varsin vaisuksi ja huippupaikat jäivät uupumaan. Lopputulos siis 2-0 kotijoukkueelle.

Kommentit ottelusta

Täydet 90 minuuttia Ilveksen laitahyökkääjä viilettänyt monivuotinen Ilves-pelaaja Jonne Hjelm oli pettynyt vierastappioon. 

”Tästä pelistä jäi huono maku. Hirveä alku peliin meidän kannalta, kun jouduimme heti takaa-ajoasemaan. Teimme vähän huonoja ratkaisuja hyökkäyspäässä läpi ottelun. Jos olisimme saaneet tehtyä kavennuksen, niin olisimme saattaneet päästä enemmän mukaan peliin.”

”Hyvä alkukausi meiltä ollut tähän asti, vaikka toki nyt on tuloksellisesti kaksi huonoa peliä takana. Tämä pitää vaan kääntää ja olla valmiina lauantaina SJKt:a vastaan Tammelassa, että saamme hyvän tuloksen” kommentoi Hjelm.

VPS:n kapteenina tiistaina toiminut Juho Lähde riemuitsi kotivoitosta.

”Voitto maistuu todella hyvältä! Meillä oli pitkä tauko peleistä ja hieman mietimme, että näkyisikö se pelin alussa. Ei näkynyt, sillä teimme heti alussa maalin. Olemme saaneet kotona paljon pisteitä tällä kaudella. Mikä voisi olla parempaa kuin päästä seuraavaksi uudelle stadionille” kommentoi Lähde.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja harmitteli samalla kapteeninsa loukkaantumista.

”Parempi joukkue voitti. Katastrofaalinen alku meille, joka tavallaan jatkui läpi ottelun. Tekemisemme ja pelaamisemme ei ollut hyvällä tasolla. Saimme luotua näennäistä pallonhallintaa ja painetta, mutta ei sen enempää. En tiedä olikovatko jalkamme jääneet juhannuksen viettoon, mutta kentällä ne eivät ainakaan olleet.”

”Kapteeni Hynyselle tuli ottelun alussa tälli nivuseen ja otin hänet vaihtoon. Vamman vakavuus ei ole vielä tiedossa. Toivottavasti hän on pian kunnossa” kommentoi Wiss.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

VPS:

1 Evgeny Kobozev
2 Timi Lahti (75’ 3 Ville Koskimaa)
5 Mikko Viitikko
9 Juho Lähde
10 Steven Morrissey (64’ 6 Jerry Voutilainen)
11 Pyry Soiri
15 Jonas Levänen
16 Aatu Laatikainen
17 Joonas Vahtera (82’ 7 Eero Tamminen)
18 Andre Clennon
19 Nikko Boxall

VPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Juuso Kevari
13 Samu Alanko
14 Kevin Peth
22 Loorents Hertsi

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C (18’ 4 Felipe Aspegren)
3 Heikki Aho
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
9 Jonne Hjelm
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (65’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
20 Reuben Ayarna (77’ 14 Tuure Siira)
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika Lahtinen

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
8 Eero Korte
11 Mikael Soisalo
26 Antto Hilska

Lue myös