Tampereen Ilves pelaa viimeistä kauttaan kotiottelunsa Ratinan stadionilla, ennen siirtymistä ensi kaudeksi valmistuvalle Tammelan uudelle jalkapallostadionille. Hyvässä kunnossa oleva nurmi toimii lauantaina näyttämönä kolmen kierroksen jälkeen tasapisteissä olevien Ilveksen ja KTP:n väliselle kohtaamiselle.

Kiireistä viikkoa viettävä Ilves kärsi edellisellä Veikkausliigakierroksella ensimmäisen tappionsa, mutta pystyi valmennuksen peräänkuuluttamaan parannukseen keskiviikkona Suomen Cupin kolmannen kierroksen 0-2 voitossa Turun Palloseuraa vastaan. Ilveksen tavoin KTP jatkaa myös Cupissa seuraavaan vaiheeseen, kaadettuaan Kolmosessa pelaavan Lehmon Pallo -77:n Ilveksen tavoin vieraissa 0-2 tuloksella.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoi ennen Cup-ottelua tiuhan ottelutahdin tuomista realiteeteista ja vaikutuksesta mm. kokoonpanojen valintaan ”On pakko (kierrättää ottelutahdin takia) ja muutamilla pelaajilla on pieniä vaivoja, niin pitää tehdä muutoksia. Harjoittelun osalta se tarkoittaa sitä, että käytännössä tässä vain palautellaan pelien välissä ja valmistaudutaan otteluihin”, avasi Kallio.

Edellisen Veikkausliigaottelun (tappio KuPS:n vieraana) jäljiltä pelilliset kehityskohdat olivat Kallon mukaan selkeitä ja etenkin pallollisen tekemisen laadun parantaminen oli Cup-ottelussa korkealle valmennuksen prioriteettilistalla: “Pitää pystyä etenemään, löytämään tiloja, paljon paremmin kuin (viime) sunnuntaina. Siihen on tän viikon vähäinen aika käytetty, että päästään takaisin sille tasolle missä ollaan oltu.” 

Etenkin TPS-ottelun ensimmäinen maali ja siihen johtanut syöttöketju oli varmasti valmennuksen mieleen ja vakuuttavasti verkkoon uponnut Santeri Haaralan viimeistely varmasti nosti niin pelaajan kuin joukkueen itseluottamusta omaan hyökkäyspeliin. Ilveksen tavoitteena on luonnollisesti olla vahva kotijoukkue ja kerätä mahdollisimman paljon voittoja, kun takana on Ratinan kotiyleisön tuki.

Lauantain ottelu on KTP:n kauden ensimmäinen vieraissa, pelattuaan kotiyleisönsä edessä Ilveksen kanssa identtisillä tilastoilla: voitto, tasapeli ja tappio. Jussi Lepplahden luotsaama joukkue on kuitenkin kerännyt alkukierrosten aikana kehuja pelillisesti ja etenkin voitto IFK Marienhamnista antoi varmasti kotkalaisille uskoa tuleviin koitoksiin.

KTP:n maalilla lauantaina nähdään viime kaudella Ilveksessä torjunut 22-vuotias Rasmus Leislahti. Entiselle kotikentälleen palaava nuori maalivahti kommentoi KTP:n otteluennakossa odottavansa ottelua ”Minulla on Ilveksestä paljon hyviä muistoja ja kiva päästä näkemään vanhoja tuttuja. Odotan innolla peliä ja uskon, että tulee hyvä matsi”,  Leislahti sanoo.

Useampikin Ilves pelaaja odottaa ensimmäisiä peliminuuttejaan Ratinan nurmella ja kotiyleisöllekkin on luvassa paljon uusia tuttavuuksia.

Yksi heistä on keskiviikkona lopultakin pelaajasiirtonsa maaliin saanut Sebit James Ngor, joka kruunasi hienon päivän avaamalla Suomen Cup ottelun Turussa ja viimeistelemällä ottelussa Ilveksen jälkimmäisen maalin. Sebit oli perjantaina otteluun valmistavien harjoitusten jälkeen innoissaan, että aika Ilveksessä on nyt toden teolla käynnissä:

”Tuntuu mahtavalta, olin innoissani! Kun kuulin, että siirtoni oli valmis, aloin tanssia kotonani. Tein myös maalin (Suomen Cupissa) ja olin iloinen, koska se kohensi itseluottamustani. Seuraavaksi pääsen pelaamaan kotiyleisön edessä ja haluan laittaa palloa maaliin!”

Jo helmikuusta lähtien Ilveksen kanssa harjoitellut ja Tampereelle asettunut australialaishyökkääjä on tyytyväinen uuteen ympäristöönsä ”Se (sopeutuminen joukkueeseen) on mennyt todella hyvin. Tulen kaikkien kanssa toimeen, vitsailemme (joukkuekavereiden kanssa) ja olemme tulleet hyvin tutuiksi”, kertoo Ngor.

22-vuotias hyökkääjä vastaa kypsästi henkilökohtaisista tavoitteista kysyttäessä ja lähtee lähestymään pelejä suorittamalla roolinsa joukkueessa mahdollisimman hyvin ””Liikkumiseni on oltava hyvää, jotta pääsen maalintekopaikoille ja sitten yritän vain tehdä mahdollisimman paljon maaleja. Siinäpä oikeastaan se!”

Ilves-fanien edessä pelaamista, ja maalintekoa, hyökkääjä odottaa luonnollisesti eniten: ”Olen nähnyt Instagramissa videoita faneista, he vaikuttavat mahtavilta ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan kotiyleisön edessä”, ilmoittaa Ngor hyväntuulisena.

Ilveksen ja KTP:n välinen taisto alkaa Ratinassa klo 17, tule ajoissa paikalle nauttimaan kauden ensimmäisesta aidosta kotiottelusta! Ilves-kapteeni Tatu Miettusella palkitaan ennen ottelua 200 Veikkausliigaottelun rajapyykin saavuttamisesta.

Ilves tiedottaa vielä tarkemmin ottelupäivän oleellisista yksityiskohdista. Jos et pääse paikanpäälle Ratinan stadionille, niin voit seurata ottelua Ruutu Urheilun välityksellä ja vappuviikonloppuna on vielä mahdollisuus lunastaa Ruudun Suomifutis-tarjous!

Ilves, Parasta Aikaa Yhdessä.

Liput ja kausikortit!