Vigori Gbe sopimukseen Ilveksen kanssa

 

Nuori norsunluurannikkolainen laitapuolustaja Vigori Gbe on harjoitellut ja pelannut Ilveksen kanssa jo muutaman viikon ajan ja nyt hänen kanssaan on solmittu sopimus tulevasta kaudesta. Sopimus sisältää myös seuran option kaudesta 2022.  Vigori on nuoresta iästään huolimatta edustanut maataan jo 23-vuotiaiden maajoukkueessa.

 

Vigori Jean-Jaures Gbe täytti tällä viikolla 19-vuotta ja lisää juhlimisen aihetta antaa myös juuri solmittu sopimus Ilveksen kanssa. Vigori tuo Ilveksen alakertaan lisää nopeutta, aggressiivisuutta sekä teknistä taitavuutta. Annetaan nuorukaisen kertoa itsestään hiukan.

– Olen syntynyt Man-nimisessä kaupungissa Norsunluurannikolla. Siellä pelasin Williamsville AC-joukkueessa ennen Suomeen saapumistani. Olen aloittanut jalkapalloilun 8-vuotiaana, yhdessä naapurustossa asuvien ystävieni kanssa. Pääsin nopeasti mukaan OSA-harjoituskeskukseen (Olympique Sport d Aboboa) ja sieltä kehitykseni lähti kunnolla liikkeelle. Suosikkipelaajani on espanjalainen laitapuolustaja Dani Carvajal, joka pelaa tällä hetkellä Real Madridissa.

 

Vigorilta löytyy sekä taitoa että tempperamenttiä.

– Olen teknisesti aggressiivinen pelaaja, taitava pallon kanssa sekä pystyn haastamaan kaksinkamppailuissa pallollisena ja pallottomana. Heikkouteni on oikeastaan se, että olen todella huono häviämään. Saatan harjoituksissakin suuttua, jos menetän pallon. Olen hyvin itsekriittinen ihminen.

 

Hän rakastui jalkapallon niin paljon, ettei ole muita lajeja halunnut edes harrastaa.

– En ole koskaan oikein harrastanut muuta urheilua. Jalkapallo on ollut minulle se ainoa oikea laji.

 

Vigorin näkee harjoitusten ulkopuolella usein kuulokkeet korvillaan.

– Tykkään kuunnella paljon musiikkia, käytän sitä paljon rentoutumiseen. Suosikkiyhtyeeni on afrikkalainen duo Voix Des Anges.

 

Suomen tietämys hänellä ei kovin laajaa ollut, mutta ainakaan hän ei maininnut mitään kaduilla kävelevistä jääkarhuista.

– Tiesin ainoastaan sen, että Suomi on Venäjän rajanaapuri ja Helsinki on pääkaupunki. Näin talvella täällä on todella kylmä ja valtavasti lunta.

 

Vigorilla on tähtäimenään todella isot peliareenat. Sinne päästäkseen hänen täytyy ensin saada kehitettyä itseään, samalla kuitenkin joukkuetta auttaen.

– Tavoitteena on päästä näyttämään kykyni Ilveksessä. Tehdä kovasti töitä, aivan joka päivä ja joka harjoituksessa. Auttaa Ilvestä menestymään ja voittamaan. Haluan kehittyä täällä, jotta pääsen joskus siirtymään todelliseen suurseuraan, kuten Barcelona, Arsenal, Manchester City jne. Mottoni on ”Kärsivällisesti töitä tehden menestykseen”.

 

Vigori on innoissaan saadessa jäädä Tampereelle ja Ilvekseen.

– Haluan kiittää Ilveksen seurajohtoa sekä valmentajia siitä, että luottavat minuun ja haluavat antaa minulle tämän mahdollisuuden. Myös joukkuetoverit ovat ottaneet minut loistavasti vastaan, heille siitä iso kiitos. Olen ylpeä ja iloinen saadessani edustaa Ilvestä.

 

 

 

 

Lue myös