Vierasvoitto Vantaalla – Ilves nousi jo sarjakolmoseksi!

PK-35 Vantaa – Ilves
1-3 (0-3) 

5′ Emile Paul Tendeng, 0-1
11′ Lauri Ala-Myllymäki, 0-2 
34′ Felipe Aspegren, 0-3  

Pallonhallinta: 45%-55%
Maalipaikat: 1-5
Kulmat: 2-2

Erotuomari: Ville Nevalainen

Keltaiset kortit, PK-35 Vantaa: –

Keltaiset kortit, Ilves: –

IS:n tähdet:
3 tähteä: Emile Paul Tendeng, Ilves
2 tähteä: Felipe Aspegren, Ilves 
1 tähti: Leo Väisänen, PK-35 Vantaa  

Ilves haki maanantai-iltana tärkeän vierasvoiton, kun PK-35 Vantaa kaatui numeroin 1-3 (0-3)! Ottelun parhaana pelaaja palkittiin jälleen kerran Ilveksen senegalilainen tähtipelaaja Emile Paul Tendeng. Voitto oli Ilvekselle kolmas perättäinen ja samalla joukkue nousi jo sarjakolmoseksi!

Ilveksen seuraava ottelu pelataan Tammelan stadionilla heti tulevana perjantaina 16.9. klo 18:30 ja vastustajaksi saapuu VPS. Mitalikamppailu käy kuumana – tule Tammelaan kannustamaan Ilvstä!

Ilveksellä terävä alku

Vierasjoukkue Ilves aloitti ottelun mainiosti. Tendeng pelattiin puolittaiseen läpiajoon heti 5. minuutilla. Varma sijoitus ja pallo maaliin, 0-1! Ja lisää tuli, kun 11 minuuttia oli pelattuna. Nyt puolestaan Jonne Hjelm syötti Lauri Ala-Myllymäen hyvään paikkaan ja pallo oli maalissa, 0-2! Ala-Myllymäelle maali jo kolmannessa ottelussa peräkkäin.

Myös kotijoukkue PK-35 pääsi hyökkäämään pari kerta puolivaarallisesti, mutta Ilves-puolustus oli viime hetkillä välillä. Ala-Myllymäellä oli loistopaikka lisätä Ilveksen johtoa 18. minuutilla, mutta kotimaalivahti Samu Volotinen torjui upeasti puolittaisen läpiajon päätteeksi lähteneen laukauksen.

Ottelu jatkui varsin tasaisesti ja molemmat joukkueet pitivät vuorollaan palloa. Sitten 34. minuutilla nähtiin hieno maali, kun Ilveksen taiturimainen Tendeng jakeli herkkupaikan laitapakki Felipe Aspegrenille, joka sijoitti pallon vasempaan alakulmaan, 0-3! Tuo oli samalla Aspegren uran avausmaali Veikkausliigassa.

Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle Ilveksen 0-3-johdossa

Ilves menee voittoon

Toinen jakso eteni Ilveksen voimakkaassa pallonhallinnassa. Palloa siirreltiin pelaajalta toiselle ja puolivaarallisia hyökkäyksiä luotiin jatkuvasti. PK-35 puolusti kuitenkin tiiviisti joukkueena ja hyviä maalipaikkoja ei liiemmin ilmaantunut.

Ilves koko takaiskun 67. minuutilla, kun kapteeni Antti Hynynen liukastui harmittoman näköisessä tilanteessa. Hyny piteli tuskaisena jalkaansa ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Tilalle kirmasi Heikki Aho hyvällä sykkeellä. Pian myös Ala-Myllymäki joutui tulemaan vaihtoon jalkatällin takia ja tilalle kirmasi energinen Mikael Soisalo.

Peli eteni kohti loppua Ilveksen täydellisessä hallinnassa, mutta loistopaikkoja ei enää saatu aikaiseksi. Sen sijaan PK-35 Vantaa sai tehtyä vielä kavennusmaalin 87. minuutilla, kun puolustaja Leo Väisänen tökkäsi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, 1-3. Nuo olivat myös loppulukemat.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kehui pelaajiensa asennetta.

”Peli lähti meiltä hyvin käyntiin. Pojat olivat liikkeellä tosi hyvällä asenteella, kuten he ovat kyllä olleet periaatteessa aina. Nyt oli ammattimainen meininki heti alusta lähtien ja saimme tehtyä maaleja. Onneksi teimme kolme maalia avausjaksolla ja saimme oikeastaan tapettua pelin.”

”Toisella jaksolla otimme vähän kaasupoljinta alas mikä oli ihan hyvä, sillä perjantaina pelataan taas. Ottelun lopussa siinä oli hieman huolimaton pelaaminen meiltä ja vastustaja sai tehtyä kavennusmaalin. Perjantaina taistellaan taas kauheaa vauhtia!” kommentoi Wiss.

— —
Ilves – VPS pe 16.9. klo 18:30 Tammelan stadion.

Portit ja palvelut auki klo 17:30. 

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä TÄSTÄ
Ilveksen toimisto, Rieväkatu 12 (arkisin klo 09-16). 
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1. 


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa:

13 Samu Volotinen
2 Altim Ademaj
3 Leo Väisänen
5 Riku Heinonen
6 Ojembe Olatuga
15 Karim Jouini
16 Konsta Rasimus C (17’ 9 Masar Ömer)
19 Calvin Nsombo (46’ 7 Abaas Mukhtar Abdi Ismail)
20 Otto Pitkänen
28 Driton Shala (75’ 58 Reza Heidari)
35 Daniel Rantanen

PK-35 Vantaan muut vaihtopelaajat:
1 Daniel Kollar
17 Kevin Mombilo
55 Marcus Heimonen
80 Ahmed Said Ahmed

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C (67’ 3 Heikki Aho)
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
9 Jonne Hjelm (60’ 13 Yunus Sentamu)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki (79’ 11 Mikael Soisalo)
16 Tatu Miettunen
22 Emile Paul Tendeng
30 Yoro Ly

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
19 Jaakko Juuti
20 Reuben Ayarna
25 Antti Koskinen

Lue myös