Joona Veteli vahvalla itseluottamuksella uuteen kauteen

kuva: Jimi Soinila

 

FC-88 Kemin kasvatti (nyk. FC Kemi) Joona Veteli liittyi Ilveksen riveihin norjalaisesta Fredrikstad FK:sta vuoden 2019 lopulla. 25-vuotias keskikenttäpelaaja on nyt yli vuosi myöhemmin iloisella mielellä.

Paljon paremmin on nyt lähtenyt kausi käyntiin kuin viime vuonna. Olen pysynyt kunnossa ja meillä peli kulkee koko joukkueena. Itselleni on kertynyt tässä pari maalia ja pari maalisyöttöä, niin tosi hyvältä on tuntunut, Veteli kertoo.

Ilveksellä on alla neljä voitokasta harjoitusottelua. Viimeksi kaatui FC KTP lukemin 3–2. Suomen Cupin pelit alkavat ensi lauantaina KuPSia vastaan.

Viimeisimmässä pelissä KTP:tä vastaan teimme kolme maalia ja muutenkin ollaan oltu tehokkaita hyökkäyksessä. Tosin samalla meillä oli myös vaikeuksia varsinkin pallollisessa pelaamisessa. Ihan tyytyväinen ei siis voi olla.

Kaikkia osa-alueita tietysti voi parantaa, mutta prässipelaaminen on ainakin vielä yksi kehityskohde. Pitää tunnistaa milloin isketään kiinni ja milloin tiputaan alemmas.

Viime kaudella Veteli pelasi keltapaidassa 11 ottelua Veikkausliigaa ja kolme Suomen Cupia. Tälle kaudelle tavoitteet ovat korkealla.

Uskon roolini olevan iso keskikentällä. Meiltä on lähtenyt paljon viime kauden pelaajia muualle. Veikkaan olevani yksi tärkeimmistä pelaajista Ilveksessä tällä kaudella.

Entä mitä ajanvietettä on ollut koronarajoitusten keskellä pitkän pre seasonin aikana?

Katselin vähän joukkuekavereiden puuhia viime kaudella ja aloin harkita musiikkiharrastusta. Olin lomalla Kemissä ja otin siskoni kitaran käteen ja siitä se lähti. Nyt hommasin kotiin Tampereellekin oman kitaran. Voin suositella soittoharrastusta, siinä voi aloittaa oman projektin, Veteli vinkkaa.

 

Lue myös