Veikkausliigan seurat sopivat otteluohjelman rakentamisen säännöistä

Veikkausliigan seurat sopivat otteluohjelman rakentamisen säännöistä
Veikkausliigan 2018 otteluohjelman rakentaminen alkaa pian kauden 2017 päätyttyä. Seurat ovat sopineet säännöt, jotka ohjaavat ensi kauden ohjelman rakentamista.
Veikkausliigan seuraavan kauden otteluohjelman rakentaminen alkaa pian edelliskauden päätöksen jälkeen. Ensimmäiseksi Veikkausliigan toimisto pyytää kultakin seuralta listan tämän omista esteistä ja toiveista. Esteet on huomioitava ja toiveet huomioidaan niissä tapauksissa, kun se on mahdollista.
 

Veikkausliigan otteluohjelman rakentamiseen vaikuttavat seurojen esittämien esteiden ja toiveiden lisäksi monenlaiset reunaehdot. Huomioitavia asioita ovat esimerkiksi A- ja U21-maajoukkueiden maajoukkuetauot, UEFA:n seurajoukkuekilpailujen (Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga) pelipäivät sekä viranomaisten esittämät toiveet.

Veikkausliigan hallitus on kokouksessaan 6.9.2017 hyväksynyt Veikkausliigan otteluohjelman rakentamista koskien erityiset säännöt. Säännöissä määritellään yhteisesti hyväksytyt reunaehdot, joiden puitteissa otteluohjelma rakennetaan.
 

Sääntöihin on sisällytetty myös hallituksen aikaisemmin hyväksymä päätös koskien sitä, että mikäli jokin seura etenee Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa kolmannelle karsintakierrokselle tai playoff-kierrokselle, niin seura voi ilmoittaa ottelusiirrosta ennalta määriteltyjä Veikkausliigan otteluja koskien.

– Otteluohjelma herättää tyypillisesti paljon keskustelua. Ohjelman rakentamiseen vaikuttavat erilaiset ulkoiset reunaehdot ja sisäisesti sitä ohjaavat seurojen keskenään sopimat yhteiset säännöt. Avaamalla tätä taustaa haluamme lisätä läpinäkyvyyttä ja tietoisuutta siitä, miten otteluohjelman rakentamisprosessi etenee. Näitä sääntöjä on tarkoitus päivittää ja tarkistaa myös vastaisuudessa, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Lähde: VEIKKAUSLIIGA

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...