Varamiehinen Ilves kohtaa Ykköseen nousseen PK-35:n – Ilveksen kokoonpanossa mukana yksi testihyökkääjä

 

Tämä viikko on ollut Ilvekselle hiukan haastava, sillä suuri osa joukkueen pelaajista on ollut poissa harjoituksista. Tästä johtuen joukkue lähtee lauantaiseen otteluun vailla suurempia tulostavoitteita, tarkoituksenaan nähdä vähemmän pelanneiden pelaajien otteita isommilla peliminuuteilla.

 

Ilves kohtaa tämän viikon harjoitusottelussaan Ykköseen nousseen PK-35:n. Molemmat joukkueet ovat liikkeellä hiukan siipirikkoisina, sillä molemmilta on pelaajia sairastuvalla ja loukkaantuneiden lisäksi Ilvekseltä on peräti kahdeksan pelaajaa U21-maajoukkueen mukana.

Joukkueharjoittelu on tällä viikolla Ilveksellä ollut tyystin normaalisti poikkeavaa. Valmistautuminen harjoitusotteluun on sisältänyt harjoittelua pienessä tilassa, sillä pelaajamäärä harjoituksissa on ollut melko pieni. Päävalmentaja Jarkko Wiss on kuitenkin positiivisin mielin ottelun aattona.

 – Onhan tämä viikko ollut pikkuisen haastava, mutta kaikki olosuhteet huomioiden, ihan ookoo olemme selviytyneet. Eihän mitään joukkuetaktisia harjoituksia ole pystynyt vetämään lainkaan, kun niin vähän porukkaa ollut harjoituksissa. Olemme paljon harjoitelleet lähinnä pienpelityyppisesti.

 

Ilves on alkukauden harjoitusotteluissaan käyttänyt lähes kahta täyttä kentällistä, vaihtaen lähes kaikki pelaajat ottelun aikana. Nyt siihen ei oikein ole mahdollisuutta.

 – Lähtökohdat otteluun ovat tietysti hankalat. Kahdeksan pelaajaa on U21-maajoukkueleirillä ja saman verran sivussa muista syistä. Osa on jo pidempään ollut sivussa, mutta osa on tuoreempia ja tavallaan varotoimenpiteenä sivussa. Kuitenkin saadaan todennäköisesti 15 pelaajaa jalkeille otteluun. Avoimin mielin lähdetään ja laitetaan kaikki peliin.

 

Kakkosjoukkueesta on nostettu muutama pelaaja harjoittelemaan edustuksen mukana ja on heille luvassa myös peliaikaa. Wiss näkee ottelun toimivan hyvänä näyttöpaikkana myös niille pelaajille, jotka ovat hiukan pienempään rooliin alkukaudesta jääneet.

 – Peli toimii hyvänä mittarina näille pelaajille, heillä osalle on peliaika jäänyt aika vähiin viime aikoina. PK-35 on kuitenkin hyvä Ykkösen joukkue, joukkueesta löytyy myös liigakokemusta omaavia pelaajia. Mielenkiintoista nähdä, miten miten meidän pelaajat saavat itsestään irti, nyt kun ei ole suuria tulostavoitetta.

 

Myös yksi uusi testipelaaja on ollut tämän viikon näyttämässä taitojaan ja toisen pelaaja on saapunut jo Suomeen ja hän aloittaa joukkueen mukana ensi viikolla. Molemmat nämä testipelaajat ovat hyökkäyspään pelaajia. Lisäksi myös keskialueelle on haussa vahvistusta.

 – 21-vuotias guinealainen Kerfala Cissoko on tämän viikon ollut meidän mukanamme ja pelaa nyt PK-35:ta vastaan. Hän on pelannut Ruotsissa ja tehnyt siellä ihan mukavasti maaleja. Hän kävi nopeasti myös Israelin pääsarjassa, mutta siellä hommat eivät oikein toimineet. Hän on kohdepelaaja, joka on hyvä suojaamaan palloa. Ainakin harjoituksissa myös viimeistelytaito on ollut hyvää.

Ottelu pelataan Kaupin urheilupuistossa klo 14.30 alkaen ilman yleisöä, mutta suora lähetys on nähtävissä Aamulehden verkkopalvelun kautta.

Lue myös