Ilvekselle vakuuttava vierasvoitto sarja-avauksessa!

KuPS – Ilves 0-1 (0-1)

25′ Emile Paul Tendeng, 0-1

Pallonhallinta: 40%-60%
Maalipaikat: 1-4
Kulmat: 1-6
Yleisöä: 1855

Erotuomari: 
Jani Laaksonen

Keltaiset kortit, KuPS:
Tijan Jaiteh

Keltaiset kortit, Ilves:
Marco Matrone, Antti Hynynen

Veikkausliiga pyörähti käyntiin myös Ilveksen osalta lauantaina joukkueen matkustaessa Kuopioon, missä isäntäjoukkueena toimi KuPS. Ilves pelasi erittäin ehjän 90-minuuttisen ja otti ansaitun 0-1-vierasvoiton senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendengin osumalla!

Ilvekseltä vahva avausjakso

Kotijoukkue KuPS sai luotua ensimmäisen tilanteenpoikasen 4. minuutilla, kun Juha Hakola pääsi laukomaan vapaapotkua 20 metristä. Jälleen kerran äänekkäästi ja eleettömästi Ilves-puolustusta ohjannut ja komennellut maalivahti Mika Hilander kuitenkin torjui varmasti.

Ilves otti hiljalleen pallonhallinnan itselleen ja reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Ilvekselle avautui hyvä maalipaikka. Senegalilaiskeskikenttämies Tendeng laukoi kohti maaliedushässäkkää, missä Mika Lahtinen pääsi jatkamaan, mutta pallo meni hieman ohi vasemmalta.

Ilves siirtyi riemastuttavasti vierasjohtoon 25. minuutilla! KuPS menetti pallon keskialueella ja Tendeng rynni väkevästi vasemmalta laidalta laukoen pallon millimetrintarkasti oikean tolpan kautta sisään, 0-1!

Ilveksen lisämaali oli enemmän kuin lähellä puolen tunnin kohdalla. Energinen ja ennakkoluuloton 17-vuotias laituri Mikael Soisalo eteni röyhkeästi oikealta laidaltaan ja syötti maalille, missä Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan, mutta pallo osui harmittavasti tolppaan. KuPS sai avausjakson lopussa hieman otetta pelistä, mutta maalipaikoille joukkue ei päässyt. Tauolle asteltiin Ilveksen 0-1-vierasjohdossa.

Ilves pysyy kuskin paikalla myös toisella jaksolla

Toinen jakso käynnistyi tasaisesti ja KuPS sai luotua ottelun ainoan kunnollisen maalipaikkansa 53. minuutilla. Mika Ääritalo pudotti pallon 22 metriin kapteeni Petteri Pennaselle, jonka laukaus lensi kuitenkin reilusti yli.

Ilves oli puolestaan todella lähellä lisätä johtoaan 64. minuutilla. Lada Lahtinen pääsi oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon ja laukauskin oli erinomainen, mutta itävaltalaiskotimolari Johannes Kreidl torjui pallon upeasti kulmapotkuksi.

Enempää maalipaikkoja ei ottelussa sitten nähtykään. KuPS ei saanut oikeastaan minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi, vaan Ilves pyöritti peliä ja hallitsi välillä erittäin voimakkaasti kenttätapahtumia. Lopputuloksena tyylikäs vierasvoitto 0-1 ja näin Ilvekselle mukava aloitus sarjakaudelle!

Kommentteja ottelusta

Kuopiolaisten kapteeni Pennanen oli todella pettynyt.

”Tästä pelistä ei jäänyt yhtään mitään käteen ja tämä vetää aika sanattomaksi. Oli todella huono esitys meiltä. Mielestäni meillä oli ennen peliä oikein hyvä vireystila, mutta nyt pitää tarkasti miettiä mikä oikein petti. Emme voi esiintyä tällä tavalla kotiyleisömme edessä. Harmittaa katsojien puolesta” kommentoi Pennanen.

Ilveksen hyökkääjä Lada Lahtinen kehui joukkueen esitystä.

”Hyvä peli meiltä. Oli pallo kontrollissa koko ajan, eikä ollut mitään hätää. Meillä oli paikat tehdä toinenkin maali, mutta nyt ei tullut. Silti meillä ei ollut edes lopussa minkäänlaista paniikkia. Oikein kiva esitys! Tosi ehjä suoritus meiltä ja pallokontrollimme näkyi tänään.”

”Ollaan koitettu lisätä selkeästi pallokontrollia verrattuna viime kauteen ja tänään kentällä oli vain yksi jalkapallojoukkue – ja se oli Ilves. Talvella meillä oli välillä vähän vaikeaa, mutta nyt kun alkoi tosipelit, niin näytimme, ettei olla niin p*skoja mitä meistä on kirjoitettu.” jutteli puolestaan Lada.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen ehjään ysikymppiseen.

”Koko ajan ollaan tähdätty siihen, että olemme valmiina, kun sarjakausi alkaa. Olemme tehneet paljon töitä ja kaikki fyysiset harjoituksetkin on tehty pallon kanssa. Hyvä esitys meiltä ja kentältä löytyi tänään tarpeeksi johtajuutta.”

”Pelasimme oikeanlaista jalkapalloa oikeilla alueilla, reagoimme hyvin erilaisiin tilanteisiin, teimme hyviä valintoja ja liikutimme palloa viisaasti. Vaatimustaso on kova ja pitää ollakin. Nytkin meiltä jäi erittäin hyviä pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle. Nyt hoidetaan kolhut kuntoon ja katsotaan, milloin pelataan seuraavan kerran. Voitto sarja-avauksesta antaa tottakai itseluottamusta koko organisaatiolle” kommentoi Wiss.

Ilveksen kotiavaus Tammelassa lähestyy! Lähipäivivä ratkeaa, että pystytäänkö otteluohjelmaan merkitty Ilves-RoPS pelaamaan Tammelassa sunnuntaina 17.4. klo 16:00. Tiedotamme asiasta heti, kun ottelun kohtalo ratkeaa.

Hommaa kausikortti vaikka heti TÄSTÄ!


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

KuPS:

1 Johannes Kreidl
7 Juha Hakola (80′ 6 Saku Savolainen)
8 Petteri Pennanen C
9 Mika Ääritalo (77′ 17 Patrik Alaharjula)
14 Tijan Jaiteh
18 Aliyu Abubakar
19 Babacar Diallo
23 Patrick Poutiainen (46′ 17 Urho Nissilä)
32 Tuomas Rannankari
39 Fuad Salami
45 Azubuike Egwuekwe

KuPSin muut vaihtomiehet:
12 Jussi Vlasov
16 Atte Hoivala
28 Joona Lautamaja
31 Antti-Ville Räisänen

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (90′ 6 Samu Nieminen)
15 Lauri Ala-Myllymäki (46′ 9 Jonne Hjelm)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng (87′ 14 Tuure Siira)
23 Mika Lahtinen

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska

 

 

Lue myös