Ulkokentille siirtynyt Ilves saa vieraita saarelta: Ilves – IFK Mariehamn la 20.3. klo 13.00

Veikkausliigan alkamisen siirtyminen myöhemmäksi muuttaa hiukan Ilveksen askelmerkkejä lauantaisessa harjoitusottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ulkokentille harjoittelemaan siirtyneen joukkueen tarkoitus on jakaa peliaikaa aiottua tasaisemmin.


Tatu Miettunen on sivussa lauantain ottelusta

 

Vaikka kauden avaus onkin vielä hiukan hämärän peitossa, on tämän viikon harjoitusottelu Ilvekselle tärkeä. Muuttunut aikataulu muuttaa Jarkko Wissin mukaan myös alkuperäistä peluutussuunnitelmaa.

 – Sikäli tärkeä peli meille, kun ensi viikolla on niin paljon pelaajia U21-maajoukkueleirillä mukana ja viikosta tulee hiukan repaleinen. Toisaalta sarja-avauksen siirtyminen antaa mahdollisuuden jakaa peliaikaa hiukan tasaisemmin. Varsinkin kun lisäsimme harjoitteluun sekä kuormaa että määrää. Tarkoitus oli alkaa hiukan herkistelemään, siinä suhteessa otettiin vähän takapakkia.

Lauantaina pelaavat kaikki seitsemän U21-maajoukkueen leirille lähtevää Ilves-peluria. Huikea määrä yhdestä ja samasta seurasta, vaikka taustalla onkin varsinkin ulkomailla pelaavien pelaajien poisjääntejä.

 – Kyllä me olemme aina iloisia, kun meidän pelaajiamme valitaan maajoukkueisiin. Nämä valinnat tukevat meidän omaa näkemystämme siitä, että on kiva tehdä töitä pelaajien kanssa, jotka haluavat kehittyä. heidän kanssaan jokapäiväinen tekeminen on antoista meille valmentajille sekä taustoille.

Vastaan tuleva IFK M on viime kaudesta Ilveksen tavoin aika lailla uudistunut joukkue. Saarelaiset ovat tämän vuoden puolella pelanneet seitsemän ottelua, joista se on voittanut kolme.

Joukkueessa pelaavat tamperelaisille tutut Eero Tamminen sekä Emile Paul Tendeng, mutta kovin vahvistus heille saapuu tällä viikolla Ruotsista. Ghanasta lähtöisin oleva 35-vuotias Mohammed Abubakari on tehnyt hienon ja pitkän uran Ruotsissa ja tuo nyt nuorentuneeseen saarelaisjoukkueeseen kaivattua johtajuutta.

 – Olen muutaman matsin heiltä nähnyt, kovasti uudistunut porukka heillä on. Ovat alkaneet saamaan mukavasti tulostakin. Sinnikkäästi jaksavat hakea pelejä ja matkustaa, ei ole helppoa heilläkään kauteen valmistautuminen. Ovat nyt saaneet nuorta osaamista mukaan, kuten (Elias) Mastokangas, mutta on heillä toki kokemustakin.

Ottelu on tarkoitus pelata ulkona, Kaupin tekonurmikentällä. Siirtyminen sisätiloista ulos raikkaaseen ilmaan, on nostanut joukkueen ilmapiiriä entisestään.

 – Olemme olleet nyt hiihtoloman jälkeen pelkästään ulkona harjoittelemassakin, pelaajat ja valmennus on kyllä kovasti tykännyt. Vauhti on kasvanut ja pallo liikkuu vähän nopeammin mitä Pirkkahallissa. Hyvillä fiiliksillä olemme olleet ja kenttä on loistavassa kunnossa.

Muutama pelaaja Ilveksestä on vielä toipilaana ja myös kapteeni Tatu Miettunen on kolmisen viikkoa sivussa peleistä. Mystisen testipelaajan kohdalla ratkaisu on tarkoitus tehdä ennen lauantain ottelua, mutta kaksi uuttakin testipelaajaa pitäisi olla tulossa.

 – Mettälä, Pietola, Mensah ja Siira puuttuvat edelleen pelaavasta kokoonpanosta. Tatulla oli pientä häikkää polvessa, niin se päätettiin operoida nyt kuntoon, kun avaus siirtyi. Testipelaajan kohtalo ratkeaa tällä viikolla ja tällä viikolla Tampereelle on saapunut myös yksi uusi testipelaaja, joka maanantaina aloittaa meidän mukanamme. Samoin ensi viikolla on tarkoitus vielä yhden testipelaajan saapua. Molemmat ovat ylempien alueiden pelaajia. Eli vaikka tässä koko ajan tehdään töitä oman ryhmän ja pyrimme heitä auttamaan ja kehittymään, niin kyllä koko ajan mietitään muitakin vaihtoehtoja.

vaikka useita pelaajia puuttuukin ensi viikolla harjoitusvahvuudesta, löytyy onneksi apu läheltä.

 – Samoin ensi viikolle nostetaan Kakkosen pelaajia mukaan harjoitusryhmään. He ovat pelaajia, joilla on tähtäin nousta jossain vaiheessa meidän mukaamme muutoinkin.

Ottelu alkaa lauantaina klo 13, mutta edelleen ilman yleisöä. Aamulehti kuitenkin lähettää ottelun tilaajilleen suorana sekä selostettuna tuttuun tapaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Mettälä, Pietola, Mensah ja Siira puuttuvat edelleen. Tatulla oli pientä häikkää polvessa, niin se päätettiin operoida nyt kuntoon, kun avaus siirtyi. Testipelaajan kohtalo ratkeaa perjantaina ja tällä viikolla saapuu yksi uusi testipelaaja, joka maanantaina aloittaa meidän mukanamme. Samoin ensi viikolla on tarkoitus vielä yhden testipelaajan saapua. Molemmat ovat ylempien alueiden pelaajia. Eli vaikka tässä koko ajan tehdään töitä oman ryhmän ja pyrimme heitä auttamaan ja kehittymään, niin kyllä koko ajan mietitään muitakin vaihtoehtoja. Samoin ensi viikolle nostetaan Kakkosen pelaajia mukaan harjoitusryhmään. He ovat pelaajia, joilla on tähtäin nousta jossain vaiheessa meidän mukaamme muutoinkin.

Lue myös