Ugandalaishyökkääjä Yunus Sentamu vihdoin Ilveksen testissä

Ilveksen pitkään havittelema ugandalainen hyökkääjä Yunus Sentamu on saatu vihdoin Tampereelle ja Ilveksen harjoitusvahvuuteen. 21-vuotias Sentamu on pelannut Ugandan paidassa 8 maaottelua, joissa on syntynyt 3 maalia.

Ilves ja Sentumu ovat tehneet esisopimuksen jo tammikuussa, mutta käsittämättömät pelilupa- ja viisumiongelmat ovat estäneet hyökkääjän saapumisen Tampereelle. Nyt Sentamulla on takana riitaisa sopimuksen purku Tunisian pääsarjajoukkue Club Sportif Staxienin kanssa ja peliluvan saamisen ajankohta on yhä arvoitus.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottelee Sentamun pelilupaa ja samalla haluaa antaa nuorukaisen rauhassa sopeutua joukkueeseen sekä uusiin olosuhteisiin.

”Olemme tehneet jo tammikuussa esisopimuksen hänen kanssaan, joten on tietysti positiivista, että hän on vihdoin täällä. Hän on harjoitellut kanssamme jo pari viikkoa ja näkee, että hänellä on todella hyviä elementtejä. Hän parantaa joka päivä”

”Sentamu tarvitsee aikaa sopeutua. Hänellä on pitkä tauko virallisista otteluista, mutta tekemisestä huomaa, että nuoresta iästään huolimatta hänellä on takanaan jo kovia pelejä. Hyvänä esimerkkinä se, että hän on pelannut Afrikan Mestarien liigan finaalissa” kommentoi Wiss.

Lue myös

Lauri Ala-Myllymäki palaa Ilvekseen

Lauri Ala-Myllymäki palaa Ilvekseen

Ilveksen keskikenttä vahvistuu merkittävästi, kun 25-vuotias Lauri Ala-Myllymäki palaa kasvattajaseuraansa kaudet 2023 ja 2024 kattavalla sopimuksella kahden Italiassa vietetyn kauden jälkeen. Ennen siirtymistään Italiaan Lauri pelasi kasvattajaseuransa paidassa yli...