Tuomas Ollila vahvistamaan Ilveksen puolustusta

20-vuotias laitapuolustaja Tuomas Ollilla siirtyy Ilvekseen kaudet 2021 ja 2022 kattavalla sopimuksella. Ollila on Käpylän Pallon kasvatti, joka kaksoisveljensä Akselin kanssa siirtyi HJK:hon kaudelle 2017. HJK:n organisaatiossa hän pelasi pääasiassa Ykkösen otteluita Klubi04:n riveissä. Kahden Klubi-kauden jälkeen hän siirtyi KTP:hen, josta nyt siis Tampereelle Ilveksen riveihin.

KTP:ssä hänellä oli kahden kauden ajan iso rooli, joka kuitenkin tämän vuoden syksyllä päättyi ennen aikojaan olkapäävamman vuoksi. Ennen loukkaantumistaan hän ehti pelata 12 ottelua päättyneellä kaudella, mutta teki niissä kaksi maalia ja antoi kolme maalisyöttöäkin. Nopealta vasenjalkaiselta puolustajalta on lupa odottaa vahvaa kahdensuunnan pelaamista myös Tampereella.

Päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan Ollila sopii hyvin Ilveksen pelityyliin.

”Olemme jo jonkin aikaa seuranneet hänen kehitystään. Tuomas on nopea vasenjalkainen laitapakki tai wing back. Hänellä on myös erinomainen nopeuskestävyys eli hän jaksaa tehdä töitä vahvasti molempiin suuntiin. Häneltä löytyy myös erilaisia kombinaatioita vastustajien ohittamiseen laidalla ja hän antaa laadukkaita keskityksiä. Lisäksi hän on tunnollinen työntekijä, joka haluaa kehittyä urallaan eteenpäin.”

Mikä sitten sai nuoren miehen valitsemaan juuri Ilveksen, sillä häntä havitteli useampikin seura.

”Olin kolme kautta pelannut Ykkösessä, joten nyt oli aika ottaa seuraava askel eteenpäin. Ilves osoitti paljon kiinnostusta ja agenttini kanssa mietittiin, että Ilves on paras vaihtoehto uralleni tässä vaiheessa. Olin jonkin verran Ilveksen pelejä seurannutkin ja mielestäni sovin hyvin joukkueen taktiikkaan ja pelityyliin. Olin kuullut Ilveksestä paljon hyvää ja keskusteltuani Jallun kanssa, vahvistui halu Tampereelle siirtymisestä. ”

Kun Ollilalta kysyttiin hänen vahvuuksiaan, luetteli hän erittäin ilvesläiset ominaisuudet. Henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat nuorella miehellä selvillä.

”Vahvuuksiani on vasen jalka, tekniset taidot, juoksuvoima sekä -nopeus. Lisäksi myös asenne ja periksiantamattomuus kuuluvat vahvuuksiini. Tavoitteena on päästä hyvin joukkueeseen sisään ja pelata ehjä kausi. Haluan ehdottomasti napata paikan avauksesta ja auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteemme. Myös nousu U21-maajoukkueeseen löytyy tavoitteista ja hyvät pelit Ilveksessä auttaisivat siihen varmasti.”

Tampere ei vielä kovin tuttu kaupunki Ollilalle ole, vaikka pari tutustumispäivää hän on jo ehtinyt tulevaan kotikaupunkiinsa tehdä.

”Olen toki käynyt Tampereella aikaisemmin pelaamassa, mutta muutoin kaupunki on minulle vielä vähän oudompi. Nyt olen käynyt vähän katsomassa paikkoja ja ihan mukavalta kaupunki vaikuttaa. Eiköhän sitä mustaamakkaraakin ole ainakin maistettava, kunhan tänne tammikuussa pääsen muuttamaan. Siivet ovatkin jo tutumpi juttu, niitähän täällä ilmeisesti syödään kanssa paljon.”

Katso Tuomaksen haastattelu

Lue myös