Tucon hattutemppu siivitti Ilveksen tappioasemasta voittoon

Ilves – RoPS

3 – 2  (1 – 1)

Maalit:
7′ Tuco (rp) 1-0
29′ Roiha (rp) 1-1
49′ Nurmela 1-2
84′ Tuco 2-2
87′ Tuco 3-2

Varoitukset:
7′ Will
15′ Hyvärinen
23′ Tatomirovic
47′ Stavitski
55′ Tuco
57′ Mensah
89′ Hynynen
90+5′ Nurmela

Yleisömäärä:
2547

IS-tähdet:
*** Tuco
** Ayarna
* Nurmela

Tatu Miettunen ja Tuco juhlivat RoPS:n kustannuksella

Pilkut molempiin päihin ottelun alussa

Kahden ottelun viikolla pelaajakierrätys korostuu, ja Ilves muuttikin avauskentällistään reilusti. Tuoreilla jaloilla pyrittiin vastaamaan vierailijoiden juoksuvoimaan. Merkille pantavaa RoPS:n kokoonpanossa oli, että mukana ei ollut varamaalivahtia ja vaihtopenkille otettiin ainoastaan neljä pelaajaa sallitun seitsemän sijasta.

Ottelu sai lentävän lähdön, kun sinipaidat pelasivat palloa kädellä omalla rangaistusalueella. Ilveksen kamerunilainen maaliruisku Tuco piti päänsä kylmänä ja laukoi 11 metristä 1-0-lukemat taululle.

28. minuutilla puntit tasattiin. Simo Roiha lähti ajamaan vasemmalta laidalta kohti boksia, mutta joutui Marco Matronen taklaamaksi. Roiha kaatui rangaistusalueen sisälle ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Sama mies sijoitti pallon oikeaan alakulmaan ja lukemat vaihtuivat 1-1:een.

RoPS pelasi kovin ottein, eikä antanut kotijoukkueelle senttiäkään ylimääräistä tilaa. Hyvä tilaisuus syntyi viimein Anselmi Nurmelan virhearvioinnista, kun Reuben Ayrna vapautti Thomas Agyirin läpiajoon. Vierailijoiden maalilla Antonio Reguero kuitenkin venytti paraatipelastuksen.

Huikea viimeistely ja knalli päähän

Aamupäivän sateissa kastunut nurmi alkoi pettää toisella jaksolla. Useat liukastumiset hidastivat pelinrakentelua. Rovaniemeläisten prässi pysyi edelleen aktiivisena, joten Ilves suoraviivaisti peliä. Painiotteet poikivat keltaisia kortteja puolin ja toisin.

49. minuutilla Simo Roiha oli jälleen tapahtumien keskipisteessä, kun häntä rikottiin n. 30 metrin etäisyydellä maalista. Anselmi Nurmela päätti hakea vapaapotkusta suoraa ratkaisua. Pallo otti kotijoukkueen kannalta epäonnisen kimmokkeen muurista ja painui verkon perukoille.

1-2-takaa-ajoasemassa päävalmentaja Jarkko Wiss muokkasi pelaajaryhmitystä ja lisäsi maalintekovoimaa. Rauhalliset ja kontrolloidut hyökkäykset olivat kuitenkin työn ja tuskan takana. Tammelan kotiyleisö odotti kärsimättömänä.

Ottelun loppua kohden sinipaidat väistämättä väsyivät. Paine kasvoi vierailijoiden päädyssä. Lopulta palkinto syntyi 84. minuutilla. Antonio Reguero arvioi Eero Tammisen keskityksen väärin ja juoksi ohi pallosta. Taka-alueella Tuco rynnisti vartioinnista huolimatta päineen väliin ja puski tasoituksen 2-2.

RoPS ei toipunut takaiskusta ja Tammelan hurmos yltyi. Ei mennyt kuin kolme minuuttia, niin Tuco oli jälleen valokeilassa. Hän spurttasi keskiympyrän tuntumasta kohti hyökkäysaluetta. Parin harhautuksen jälkeen oltiinkin jo boksissa, eikä Tucolla mennyt sormi suuhun. Kova ja tarkka laukaus alakulmaan räjäytti yleisön juhlimaan.

Ilves puolusti 3-2-johtonsa kurinalaisesti lisäajan loppuun asti. Peli ei ollut tänään kaikkein kauneinta, mutta taisteluvoitto kotiyleisön edessä tuli todella tärkeään paikkaan. Tupsukorvat nousivat tappioasemasta ja pääsivät kolmen pisteen myötä sarjakakkosiksi.

Taisteluasenne kantaa pitkälle

Tuco johtaa maalipörssiä 14 osumallaan. Hattutempun tänään viimeistellyt ja knallin muistoksi saanut tähtihyökkääjä pelasi päättäväisesti. Sama asenne välittyi iloisesta miehestä heti ottelun jälkeenkin.

 – Ennen kaikkea haluan kiittää hienoja joukkuekavereitani ja hyvää vastustajaa. RoPS tappeli todella kovaa. He eivät päästäneet meitä helpolla. Voitimme tämän taistelun ja voitto on todella tärkeä.

 – Minulla riittää näytönhalua. En kysele tai mieti liikoja, teen vain omaa juttuani uudelleen ja uudelleen. Ykkösessä tein muistaakseni kolme hattutemppua ja olen jo rikkonut oman maaliennätykseni Veikkausliigassa. Pystyn edelleen parantamaan, Tuco toteaa tyynenä. 

Ilves on pelannut nyt 12 ottelua ilman tappioita. Jarkko Wiss oli helpottunut tuloksen osalta.

 – Pisteet lämmittävät mieltä todella paljon, esitys ei niinkään. RoPS oli suuren osan pelistä parempi osapuoli. Tosi suoraviivaista ja pystysuuntaista pallon liikuttelua. Tiesimme heidän aggresiivisuutensa, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen. Tarkoituksemme oli tehdä vaihdoksia ja rotaation kautta hakea virtaa heidän kapeaa materiaalia vastaan.

 – Toisella puoliskolla vaihdoimme pelisysteemiä ja pelasimme oikeanlaista suoraviivaista jalkapalloa. Voitimme lopussa oikeilla alueilla kaksinkamppailuja ja saimme enemmän 1 vs. 1 -tilanteita. Emme olleet parhaimmillamme, mutta hyvä nousu takamatkalta. Tucolta hienot maalit, Wiss päättää.


Kokoonpanot

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika (mv)
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
17 Penninkangas Teemu
2 Hynynen Antti (c)
7 Matrone Marco -> 79min 8 Järvinen Iiro
6 Ayarna Reuben
30 Agyiri Thomas -> 57min 20 Tamminen Eero
18 Lehtonen Aleksis -> 57min 45 Noubissi Marius
11 Tuco
15 Ala-Myllymäki Lauri

Vaihdossa

14 Siira Tuure
8 Järvinen Iiro
9 Rahimi Youness
5 Tanska Jani
12 Luukkanen Johannes (mv)ROPS

Kentällä

25 Reguero Antonio (mv)
18 Hyvärinen Juho
47 Hämäläinen Juuso
5 Tatomirovic Ivan
17 Nurmela Anselmi
8 Will Nathaniel -> 75min 13 Järvenpää Lassi
14 Muinonen Eetu
4 Okkonen Antti (c)
20 Roiha Simo -> 81min 7 Mota
22 Tukiainen Sakari
77 Stavitski Timo -> 89min 11 Gabriel Glenn

Vaihdossa

2 Kaita Haruna Sani

Seuraava ottelu

Ilves – HJK  la 16.9. klo 17:00 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTI

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...