Tuco palaa Ilves-paitaan – ”Tulemme taatusti olemaan kilpailukykyinen joukkue tänä vuonna”

Viimeiset kolme kautta SJK:n organisaatiossa viettänyt, ja Ilvestä aiemmin kaudella 2017 edustanut Ariel ”Tuco” Ngueukam siirtyy pysyvästi keltavihreisiin kauden 2022 kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää myös option kaudelle 2023. Tucon kummiyrityksenä tulevalla kaudella toimii Visura Oy.

Olen todella iloinen palatessani Tampereelle! Tuntuu jopa siltä, kun en olisi missään ollutkaan, kun tulin ensimmäistä kertaa harjoituksiin, Tuco kertoo.

Minut otettiin oikein hyvin joukkueeseen vastaan ja olen saanut jo härnäämistä osakseni joukkuekavereiltani, Tuco nauraa.

Joukkueeseen liittyminen oli todella helppoa, vaikka aloitimmekin työnteon välittömästi. Minulla on nyt takana reilu viikko kovaa harjoittelua ja uskon että koko joukkue on ollut tyytyväinen minun liittyessäni Ilvekseen, Tuco jatkaa.

33-vuotias kamerunilaishyökkääjä ylsi SJK:n seurahistorian toiseksi parhaaksi maalintekijäksi neljän kauden aikana kahdessa eri jaksossa. Kaikkiaan 133 ottelussa Tuco onnistui maalinteossa 36 kertaa seinäjokelaisseurassa. Viime kaudella hän tehtaili yhteensä 14 maalia ja jakoi Veikkausliigan maalikuninkuuden FC Interin Benjamin Källmanin kanssa. Kauden jälkeen hänet palkittiin Veikkausliigan parhaana hyökkääjän.

Monet seurat olivat minusta kiinnostuneita ja mietin mikä olisi omalle uralleni parhaaksi. Palaaminen tänne oli loppujen lopuksi helppo päätös. Minut tunnetaan täällä ja Ilves todella halusi minut takaisin, koska tietävät mitä minulla on annettavaa, Tuco kertoo päätöksestään palata keltavihreisiin.

Kokemusta 188-senttiseltä pelurilta ei puutu, sillä Veikkausliigasta saldona hänellä on kaksi kultaista ja yksi pronssinen mitali sekä yksi Suomen Cupin voitto. Tuco on 188 Veikkausliigaottelussa viimeistellyt yhteensä 55 maalia. Kansainvälisillä kentillä hän on edustanut Turkin Denizlisporissa, Qatarin Al Khorissa sekä Israelin Hapoel Ra’ananassa.

Olen todella kova tekemään töitä. Mikään ei ole itsestään selvää, ei edes aiempien kausieni menestys. Tulen tekemään parhaani, jotta voin auttaa joukkuettani saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen. Se on tietysti hyvä, että Ilveksellä on nyt viime kauden paras hyökkääjä joukkueessa, se pitää vastustajat varpaillaan, Tuco sanoo pilke silmäkulmassa hymyillen.

Ilves on taistellut viime vuodet top viiden joukossa. En aio sanoa, että tulemme varmasti voittamaan tänä vuonna, mutta tulemme varmasti taistelemaan korkeimmista sijoista. Tiedän että tulossa on hyvä kausi ja tulemme taatusti olemaan kilpailukykyinen joukkue tänä vuonna. Meidän täytyy olla kutienkin kärsivällisiä, vaikka meiltä odotetaan paljon, Tuco analysoi.

Tuco peräänkuuluttaa yleisön ja kannattajien tärkeyttä alkavalla kaudella.

Tarvitsemme ihmisiä yleisöön enemmän kuin koskaan. Haluan nähdä kannattajat yleisössä niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Tulemme antamaan kaikkemme myös heille, Tuco sanoo.

Visura Oy on toiminut Tucon kummiyrityksenä myös vuonna 2017

 

Ilves uutisoi Tucon liittyneen viikko sitten joukkueen harjoitusvahvuuteen ja vakuutti valmennusjohdon sen aikana.

Olimme tyytyväisiä Tucon otteisiin harjoitusjakson aikana. Tiesimme tietysti hyvin pitkälti mitä voimme häneltä odottaa, mutta kyse oli enemmän siitä, missä kunnossa hän on, kun ollut jonkin aikaa poissa joukkueharjoituksista, Ilvesluotsi Toni Kallio

Olisi ollut vielä tietysti hyvä nähdä hänet VPS:ää vastaan peruuntuneessa harjoitusottelussa, mutta päätös tehdä sopimus hänen kanssaan oli kuitenkin helppo, Kallio lisää.

Ilvestä edustaessaan vuonna 2017 Tuco pyssytti jopa 18 osumaa 37 ottelussa Veikkausliigan ja Suomen Cupin aikana ja pääsi kerta heitolla paikallisyleisön suosioon.

Tuco on Ilvesyleisölle tuttu, ja hän on näyttänyt viimeisien vuosien aikana olevansa todella tehokas Veikkausliigassa, Kallio kertoo.

Olemme saaneet sitä kaivattua tulivoimaan Kai Meriluodon ja Tucon myötä sekä joukkueeseen hyvän kilpailutilanteen. Pidän siitä, että meillä on nuori haastaja, joka saa paljon oppia kokeneelta Tucolta, Kallio summaa.

Hanki kausikorttisi kaudelle 2022 viimeistään nyt täältä!

Lue myös