TPS saapuu haastamaan peli-ilonsa löytäneen Ilveksen

 

Ilves jatkaa valmistautumista Veikkausliigaan kohtaamalla lauantaina Kaupissa TPS:n. Harjoituksissa erittäin energisesti liikkuneet Ilves-pelaajat ovat valmennuksen mukaan löytäneet oikeanlaisen peli-ilon kevätauringon myötä.

 

Viime viikon ottelu kakkosjoukkue sai ainakin hyökkäyspelaamisen näyttämään todella hyvältä, vaikkakin vastustaja selvästi väsyikin loppua kohden. Isoimmat loukkaantumiset sekä maajoukkuekomennukset alkavat olla takanapäin ja joukkue on saanut nyt harjoitella rauhassa.

Hyvältä on tämä viikko näyttänyt. Taas kun kevät etenee, niin jalkakin alkaa liikkumaan ihan eri lailla. Kyllä tässä lähestytään kovaa vauhtia oikeaa pelikuntoa. Touhu on näyttänyt jo ihan erilaiselta, toki olemme jonkin verran keventäneetkin harjoittelua”, toteaa myös valmennustiimistä Toni ”Köpi” Kallio.

Kaupin upeissa maisemissa on pelaajillakin ollut iloisen rentoa tekemistä, vaikka tosissaan ovatkin harjoitelleet. Jutut luistavat ja tekeminen näyttää positiivisen rennolta, välillä jopa hauskalta

Siltähän se ulospäin näyttää, toivottavasti myös on sitä. Täytyy vielä huolehtia, ettei se mene kuitenkaan ylitse. Täytyy osata suhtautua tekemiseen oikeanlaisella vakavuudella, mutta kuitenkin säilyttää pikku pilke silmäkulmassa”, Köpi vielä jatkaa.

Kakkosjoukkuetta peli lähti Ilvekseltä hiukan tahmeasti liikkeelle, mutta parani loppua selvästi loppua kohden. Köpi on vastannut Ilveksen erikoistilanteista ja niidenkin suhteen on talven aikana löytynyt tekijöitä.

Viime pelissä oli vielä puolustussuuntaan hiukan korjattavaa, niitä nyt ensisijaisesti olemme pyrkineet karsimaan pois. Kilpailu erikoistilanteiden suhteen on aika kova ja meillä onkin niihin aika monta vaihtoehtoa olemassa. Veikkausliigan alkaessa alamme hiukan enemmän miettimään aina silloisen vastustajan tekemistä ja pyrkiä löytämään siihen löytämään oikeanlaiset kuviot. Pitkän talven aikana olemme kokeilleet, ketkä sitä palloa laadukkaasti maalille pystyvät toimittamaan. Tietysti jonkunhan täytyy vielä olla viimeistelemässä ne tilanteet”, avaa hän tilannetta.

Päävalmentaja Jarkko ”Jallu” Wiss kommentoi viime viikolla kaksi maalia iskeneen testihyökkääjä Patrick Loa Loan tilannetta. Yksi uusikin testimies on Tampereelle saapunut.

”Patrickin tilanne katsotaan nyt lauantain pelin jälkeen. Kolumbialainen 21-vuotias Hernán Luna saatetaan nähdä jo lauantain ottelussa mukana. Katsotaan nyt ensin, mikä hänen fyysinen kuntonsa on, viimeisestä pelistä on kuitenkin jonkin aikaa”, kommentoi Jallu testipelaajien tilannetta.

Uudistuneessa puolustuslinjassa on talven aikana saanut paljon vastuuta U21-maajoukkueen toppari Kalle Katz. Hän on havainnut myös otteiden parantuneen viime viikkojen aikana.

Suunta on nyt viime viikkoina ollut hyvä, meillä oli sellainen vaikea hetki huonoine tuloksineen, mutta nyt olemme menneet kovasti eteenpäin. Nuoren jengin kasvutarinaan kuuluu tuollaiset pienet notkahdukset, mutta niistä otetaan vaan oppia. Olemme pelanneet tosi paljon tänä talvena, jotta oppisimme paremmin toimimaan yhdessä. Nyt yhteistyö alkaa olemaan hyvällä mallilla ja on enää pienistä yksityiskohdista kiinni, että alkaa hyviä tuloksia syntymään”, Kalle toteaa.

Vielä tässä vaiheessa ei vastustajaa ole Kallekaan ennakkoon tarkkaillut, omassa pelissä on fokus täydellisesti.

En ole hirveästi Tepsiä seurannut, mutta varmasti ihan haastava matsi siitä on tulossa. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan ja omaa peliä yhä parantamaan”, kertoo hän joukkueen tavoitteesta.

Ottelu pelataan Kaupin tekonurmikentällä klo 14.30 alkaen. Vieläkään ei yleisöä saa ottaa paikan päälle, mutta Aamulehden verkkosivuilta on tilaajilla mahdollisuus ottelu seurata suorana selostuksen kera.

Lue myös