Toni Kallio ennakoi lähestyvää kotiotteluiden putkea


Ilves valmistautuu parhaillaan melkoiseen härkäviikkoon. Tupsukorvat kohtaavat kahdeksan päivän sisällä kolme liigajoukkuetta Tammelassa. Valmentaja Toni Kallio haluaa joukkueen pitävän kiinni kovan kotijoukkueen maineestaan.

Lauantaina vastaan asettuu FC Inter, keskiviikkona HJK ja jälleen lauantaina PS Kemi. Kolmeen kotiotteluun on luvassa paljon erikoistarjouksia, lue lisää tästä »

Veikkausliiga-kauden viimeiset kierrokset lähestyvät. Ilveksen valmentaja Toni Kallio toivoo joukkueensa hyödyntävän tärkeän näytönpaikan, kun sarjasijoituksia ratkotaan.

 – Luvassa on todella mielenkiintoinen pätkä. Yleisesti meidän vahvuutanemme on ollut hyvä vire Tammelassa ja täällä on paljon pisteitä otettu, mutta nyt alla on kaksi kotitappiota. Näissä tulevissa kolmessa kotipelissä on aika parantaa ja näyttää, että olemmeko mitalitaistelussa vai jäämmekö keskikastiin, Kallio sanoo.

Kovana kotijoukkueena tunnettu Ilves ei ollut hävinnyt kotiotteluaan Veikkausliigassa lähes vuoteen, kunnes kolme viikkoa sitten IFK Mariehamn katkaisi putken. 1-2-tappiota seurasi toinen kotitappio FC Hongalle lukemin 0-1. Nyt onkin tilaisuus ryhdistäytyä ja palata tuttujen kotivoittojen tielle.

 – Maarianhamina-peli oli kokonaisuudessaan heikko ja Honkaa vastaan ensimmäisellä jaksolla oli paljon parannettavaa. Omaa sössimistähän se on ollut. Aloitimme ottelut vaisusti ja jouduimme takaa-ajajan asemaan. Siitä on vaikea nousta, kun vastustaja on johdossa ja puolustaa tiiviisti. Meillä oli maalipaikkoja kyllä molemmissa, mutta palkintoa ei vain saatu.

 – Tavoitteenamme onkin nyt ottaa Honka-pelin toisen puoliajan peli-ilme ja pitää se jatkossa koko ottelun ajan. Jos pelaamme samalla tasolla 90 minuuttia, niin meillä ei ole mitään hätää ja pisteitä tulee aivan varmasti, Kallio linjaa.

Kallio oli omalla menestyksekkäällä pelaajaurallaan tuttu siitä, että hän ei kaihtanut koviakaan kontakteja. Valmentajana hän on nyt tyytyväinen, että Ilveksen nuori joukkue on sitoutunut yhteiseen tehtävään ja pelaajat laittavat itseään likoon.

 – Olemme monesti nähneet, että olemme valmiita voittamaan kaksinkamppailuja ja vääntämään tilanteissa pelin vaatimalla tavalla. Olemme pystyneet saman ottelun sisälläkin sopeutumaan muutoksiin. Suoraviivaisuus ja taistelu korostuu etenkin syksyn pehmeillä nurmikentillä.

 – Tiedän, että pystymme siihen. Kunhan olemme alusta asti hereillä, voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa. Siksi oloni onkin luottavainen tulevia pelejä ajatellen, Kallio päättää.

”Tammelan Härkäviikko”:
lauantaina 22.9. klo 17.00 Ilves-FC Inter
keskiviikkona 26.9. klo 18.30 Ilves-HJK
lauantaina 29.9. klo 17.00 Ilves-PS Kemi

LIPUNMYYNTI »

Valitse ostoskoriisi liput kaikkiin kolmeen otteluun ja syötä koodi ilves3, niin saat lipuille pakettihinnan. Pääkatsomon lippujen ei tarvitse olla samalle katsomopaikalle kaikissa otteluissa. Lippupaketteja on myynnissä myös Ilveksen toimistolla osoitteessa Rieväkatu 12.

Lue myös