Tendeng palaa Tampereelle

Emile Paul Tendeng on jälleen Ilveksen pelaaja. Kaudet 2016-17 tupsukorvia edustanut senegalilaistaituri kävi pelaamassa kuluneen kauden SJK:ssa, mutta hän palaa nyt Tampereelle kahden vuoden sopimuksella. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja valittiin debyyttikaudellaan Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi ja saman vireen odotetaan jatkuvan.

Tendengin ominaisin pelipaikka löytyy joko hyökkääjän alapuolelta pelintekijänä tai molempijalkaisena jommalta kummalta laidalta. Ura käynnistyi Casa Sport -seurassa, jossa nuori lupaus voitti tulokaskaudellaan Senegalin maalikuninkuuden 2010. Sitä seurasi liiga- ja cup-mestaruudet sekä ensimmäinen maajoukkuekutsu. Vuoden 2013 lainapesti Romanian pääsarjassa jäi lyhyeksi Vaslui-seuran talousvaikeuksien vuoksi ja mies palasi kotimaahansa. Kausi 2015-16 kului AS Douanesissa, kunnes Tendeng jäi onnistuneesti Ilveksen haaviin.

Kahden vuoden sopimuksella tupsukorviin tammikuussa 2016 liittynyt senegalilainen hurmasi tulokaskautensa aikana koko yleisön. Tendeng valittiin Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi, parhaaksi keskikenttämieheksi ja hän antoi eniten maalisyöttöjä (8). Maalejakin syntyi kunnioitettavat seitsemän kappaletta. Näyttävistä harhautuksista ja millintarkoista syötöistä tunnettu Tendeng pystyi taianomaisilla suorituksillaan ratkaisemaan tiukkoja pelejä ja sai nopeasti lempinimen Tammelan Taikuri.

Kaudella 2017 hän kärsi pienistä loukkaantumisista, mutta pelasi silti 21 ottelua ja teki niissä yhden maalin sekä syötti kolme. Kaulaan ripustettiin Veikkausliigan pronssimitali. Usean seuran kiinnostus oli herännyt ja SJK kaappasi miehen riveihinsä. Päättyneellä sesongilla Tendeng merkkautti 24 liigaottelussa tililleen kaksi maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Nyt on kuitenkin aika palata kotiin ja 25-vuotias Tammelan Taikuri edustaa jälleen keltavihreitä kauden 2020 loppuun asti.

Palkintopöydän putsaus 2016Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss muistaa suojattinsa saapumisen Tampereelle.

 – Ulkomaalaisvahvistusten kanssa ratkaisee paljon se, kuinka nopeasti pelaaja sopeutuu toimintaympäristöömme. Kulttuuri ja pelin taktiikka on erilaista, joten valmius oppia uutta on ensisijaisen tärkeää. Erilaisia pelaamisen vaihtoehtoja pitää hahmottaa ja ymmärtää. Se voi onnistua kertomalla, piirtämällä, videoita katsomalla tai kentällä liikuttamalla, Wiss kuvailee.

 – Emile otti nopeasti paikkansa. Kehitystä tapahtui aivan huimasti ensimmäisten kuukausien aikana Ilveksessä. Hän hoksasi tarkatkin detaljit, joita painotimme. Emile on hyvä valmennettava. Pari vuotta ehdittiin tehdä töitä yhdessä ja on hienoa saada hänet nyt takaisin.

Tendeng on jo osoittanut terveenä pysyessään kuuluvansa Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin. Wiss toivoo, että parhaat vuodet ovat vielä edessä päin.

 – Tuleva kehitystyö liittyy etenkin kunnossa pysymiseen. Toivottavasti pystymme auttamaan Emileä välttämään loukkaantumisia koko kauden. Voi olla, että hän tulee harjoittelemaan hieman yksilöllisemmän ohjelman mukaan, Wiss pohtii.

 – Emilen rooli tulee muutenkin olemaan erilainen, kuin ensimmäisellä kerralla. Hän on nyt yksi kokeneimmista kenttäpelaajista ja odotan häneltä enemmän johtajuutta. Emile kyllä tietää, että henkilökohtaisella menestyksellä ei ole väliä, jos joukkue ympärillä ei menesty.

Ilveksellä on tällä hetkellä kasassa 24 pelaajasopimusta. Puolustuksessa jatkuvuus on hyvällä mallilla, mutta hyökkäys hakee vielä muotoaan.

 – Saamme Emilen myötä osaamista positiivisiin tilanteenvaihtoihin ja murtautumissyöttöihin. Tämä on tärkeä osa pelaajahankintojamme, jotka alkavat muutenkin loksahdella paikoilleen. Uskon, että saamme rakennettua selkeän ja tehokkaan tavan hyökätä.

 – Keskikentältä löytyy syöttötaitoa ja laidoilta nopeutta. Jair on tärkeässä roolissa rakenteluvaiheessa ja Aleksi Tarvonen pystyy haastamaan vastustajia viimeisellä kolmanneksella. Kartoitamme edelleen vahvistuksia ja hyökkääjän löytäminen on nyt päällimmäisenä työn alla, Wiss päättää.

Katso Tendengin tuore haastattelu:

Sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Mika Hilander
Matias Riikonen
Johannes Luukkanen

Diogo Tomas
Tatu Miettunen
Baba Mensah
Roope Huhtala
Mikael Almen
Felipe Aspegren
Tuomas Rannankari
Tariq Kazi

Emile Paul Tendeng
Jair
Iiro Järvinen
Tuure Siira
Matias Ojala
Naatan Skyttä
Alim Moundi
Santeri Haarala
Ilari Mettälä
Jusif Ali (lainalla GNK Dinamo Zagrebissa kesäkuuhun 2019)

Tiemoko Fofana
Jesse Huhtala
Aleksi Tarvonen

Lue myös