Tappioton putki jatkui KemissäPS Kemi – Ilves

0 – 0  (0 – 0)Varoitukset
22′ Mošnikov
32′ Aspegren

IS-tähdet
*** Mansally
** Ayarna
* Forsman

Maalinteko tökki Kemissä, mutta Hilanderin johdolla puolustus piti jälleen nollat

Ilves tarttuu ruoriin ankkuripaitoja vastaan

PS Kemin pelätty vastaiskupelaaminen näytti parhaimpia puoliaan jo muutaman minuutin jälkeen. Sergei Mošnikov kirmasi vasenta laitaa pitkin tyhjään tilaan. Hyvä keskitys tavoitti Rasmus Karjalaisen, joka pääsi vapaasti laukomaan taka-alueelta. Mika Hilander kuitenkin torjui kovan vedon ja Ilves selvisi säikähdyksellä.

Päävalmentaja Jarkko Wissin miehistö piti palloa ja etenkin Iiro Järvisen terävät juoksut työllistivät vastustajan puolustusta. Reuben Ayarna oli totutun vahva keskikentällä. Pallottomana tamperelaiset prässäsivät hyvin ja katkoivat kemiläisten syöttöjä. Hyökkäyksiin lähtöihin jäi vielä petrattavaa.

Kotijoukkue puolestaan hyödynsi tilanteenvaihdot. Jakson lopussa Julián Guevara ja Momoudou Ceesay saivat jalan vapaaksi rangaistusalueella, mutta vedot karkasivat yli maalin. Toisessa päässä Lauri Ala-Myllymäki ei aivan päässyt hyödyntämään maalivahti Oskari Forsmanin sylkäisemää irtopalloa.

Vauhtia riittää, maalit puuttuvat

Toisen jakson alkajaisiksi Ala-Myllymäki kävi jälleen taistoa Forsmanin kanssa. Tällä kaudella kaksi liigamaalia iskenyt Ala-Myllymäki yritti kahteen otteeseen ujuttaa pallon maaliin aivan vitosen alueen edestä. Molemmilla kerroilla kokenut Forsman sai peitettyä laukaukset.

Tunnin pelin jälkeen oli selvää, että Kemi vetäytyy entistä syvemmälle omalle alueelleen. Passiiviseen vastustajaan reagoiva Ilves nosti ryhmitystään ylemmäs. Syöttövirheet kuitenkin johtivat avoimen kentän juoksuun omaa maalia kohden. Karjalainen ja Mošnikov kävivät kiskaisemassa pelivälineen avopaikasta yli ja ohi maalikehikon.

Loppua kohden Ilves haki tuoreita jalkoja kentälle, mutta loppukiri ja voittomaalin jahtaaminen ei ottanut kunnolla tuulta purjeisiin. Jari Åhmanin käskytit puolustivat tarkasti, eikä paremmuutta tänään saatu ratkaistua. PS Kemi on väistellyt tappiota nyt kolme ottelua putkeen, Ilves puolestaan seitsemän.

Leuka ylös ja eteenpäin

Tupsukorvien luotsi Jarkko Wiss kiitteli pitkää tappiotonta putkea. Tasapeliin voi olla sekä tyytyväinen, että pettynyt.

 – Etenkin pitkällä vierasmatkalla pitää keskittyä siihen, että on heti alkuvihellyksestä lähtien hereillä. Onnistuimme siinä. Jos ei pääse vauhtiin mukaan, voi itse sössiä oman pelinsä. Nyt meillä oli alussa hyvä draivi. Emme kuitenkaan saaneet etsikkoaikaa hyödynnettyä ja peli tasoittui, Wiss kertaa.

 – Molemmilla joukkueilla oli haasteita syöttötyöskentelyn kanssa. Pitkä ja kastelematon nurmi ei ole ihanteellinen nopealle pallon siirtelylle. Kenties kauden tuoma rasituskin näkyi osalla pelaajista.

 – Meidän pelissä oli paljon hyvää, mutta tarvitsemme tarkkuutta etenkin murtaviin syöttöihin. Prässin siirroissa oli liikaa viiveitä. Paria huolimattomuusvirhettä lukuunottamatta puolustus toimi ok. Maalipaikkoja oli puolin ja toisin, nyt päädyttiin tasuriin, Wiss päättää.KokoonpanotPS KEMI

Kentällä

12 Forsman Oskari
8 Ojala Matias
62 Laitinen Juuso
2 Aubrey David
22 Mansally Abdoulie
9 Karjalainen Rasmus -> 79min 14 Lehto Justus
26 Kaljumäe Marek
21 Guevara Munoz Sneyder Julian
7 Ademi Albion
18 Ceesay Momodou -> 46min 66 Tano Kevin
10 Mosnikov Sergei -> 87min 23 Hassan Jama Omar

Penkillä

19 Kuukasjärvi Niko-Petteri
11 Wiena Topias
17 Gullsten Aleksi
35 Vilmunen Mikko

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika
17 Penninkangas Teemu
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
4 Aspegren Felipe
30 Agyiri Thomas -> 81min 19 Juuti Jaakko
6 Ayarna Reuben
8 Järvinen Iiro
14 Siira Tuure
15 Ala-Myllymäki Lauri -> 71min 10 Tendeng Emile Paul
11 Tuco -> 71min 20 Tamminen Eero

Penkillä

9 Rahimi Youness
12 Luukkanen JohannesSeuraava ottelu
Ilves – HIFK 14.8. klo 18:30 Tammelan stadion

-> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös