Tammelan Taikuri Emile Paul Tendeng kaipaa otteluita

 

Ilveksen senegalilainen keskikenttäpelaaja Emile Paul Tendeng sai lempinimen ”Tammelan Taikuri” ensimmäisellä kaudellaan Ilveksessä, kun hänen taiturimaiset syöttönsä ihastuttivat jalkapalloilun ystäviä koko maassa. Nyt alkamassa oleva kausi on hänelle jo viides Veikkausliigassa, ja Taikuri jo kuumeisesti odottaakin pelien alkamista.

Emile on kiitollinen siitä, että on nyt vaikeiden aikojen ajan ollut Suomessa. Yhteydenpito perheeseen Senegalissa on toiminut hyvin ja kaikki hänen läheisensä ovat pysyneet terveinä.

”Onhan tämä ollut todella vaikeaa aikaa. Onneksi Suomessa tilanne on ollut huomattavasti parempi kuin Italiassa, Ranskassa tai Espanjassa. Olen ollut päivittäin yhteydessä myös sukulaisiin Senegalissa, ja sielläkin tilanne on melkoisen hyvä. Lähipiirissä ei ole ollut yhtään tartuntoja, siitä kiitos Jumalalle. Toivotaan, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman pian ja ihmiset pääsisivät tekemään sitä, mitä rakastavat tehdä.”

Emile on ammattilainen, joten hän on pitänyt itsestään huolta ja harjoitellut ahkerasti. Omatoiminen harjoittelujakso ei tuottanut hänelle mitään vaikeuksia, mutta välillä meinasi tylsistyminen iskeä.

”Jalkapallo on ammattini, joten totta kai pidän itseni kunnossa. Olisin harjoitellut vaikkei mitään ohjeita olisi edes annettukaan. Muutoinkin oli hyvä päästä pois asunnosta ja ulos harjoittelemaan. Vapaa-aikaa oli ainakin riittävästi, katsoin varmaan kaikki Netflixin elokuvatkin karanteenin aikana. Samoin sai otettua rennommin ja varsinkin nukuttua normaalia enemmän.”

”Kyllähän se välillä tuntui tylsältä, kun ei nähnyt muita pelaajia eikä saanut harjoitella joukkueharjoituksia. Varsinkin, kun pelit eivät alkaneetkaan, niin se tuntui tylsältä. Täytyi vain sopeutua tilanteeseen ja siirtää katseet tulevaisuuteen.”

”Varmaan kaikki muutkin kaipasivat juuri niitä asioita, mitä ei saanut tehdä. Yhdessä olemista joukkueen kanssa, juttuja pukukopissa, treenaamista yhdessä. Sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta kaipasi todella paljon.”

Ilves on saanut nyt harjoitella jonkin aikaa pienryhmissä ja kesäkuun alusta sallitaan koko joukkueen yhteiset harjoitukset. Toki edelleen ovat voimassa kontaktikielto ja turvavälit pelaajien välillä. Tämä on kuitenkin selkeä parannus vallinneeseen tilanteeseen ja miellyttää myös Taikuria.

”Nämä uudet harjoitukset ovat olleet loistavia! Meillä on todella fiksut valmentajat, sillä huomaa heidän miettineen ja suunnitelleen näitä juttuja paljon. Harjoitteet ovat todella mielekkäitä ja varmasti kehittävät meitä pelaajina. Tietysti kontaktien ja kamppailujen puute hiukan harmittaa, mutta saamme silti luotua myös erilaisia kilpailutilanteita. Nyt saamme nauttia yhdessäolosta ja kaikilla on hauskaa. Kaikki hymyilevät ja silti harjoittelevat tosissaan.”

Pelit alkavat Ilveksen osalta kesäkuun puolessa Suomen cupin otteluilla. Veikkausliigaa pelataan pitkälle marraskuun loppuun asti. Kauden venyminen tai tiivistyminen ei kuitenkaan Emileä huoleta.

”Ensinnäkin, on loistavaa päästä pelaamaan. Jalkapallo on ammattini ja pelaaminen työtäni. Vielä kun rakastan sitä, niin on upeaa päästä jälleen pelaamaan. Minulle on ihan sama, kuinka tiivis sarjaohjelma on tai kuinka pitkälle se kestää. Tai vaikka joutuisimme pelaamaan pelejä sisällä. Aivan sama, kunhan vaan päästään pelaamaan.”

Emile on erittäin luottavainen sekä Ilveksen suoriutumisen kaudesta että omasta panoksestaan.

”Meillä on todella hyvä ja kilpailukykyinen joukkue. Runko on pysynyt samana ja nuoret pelaajat ovat jälleen vuoden valmiimpia pelaamaan isoistakin asioista. Itse olen saanut nyt pysyä terveenä ja kunnossa, joten uskon pystyväni auttamaan joukkuetta todella paljon. Puolikuntoisena oleminen oli hiukan turhauttavaa, sillä silloin ei pysty omaa joukkuetta samalla tavoin auttamaan.”

”Meillä on myös loistavat kannattajat, jotka ovat olleet meidän tukenamme ja luottaneet meihin jo monta vuotta. Toivottavasti he pääsevät peleihin meitä kannustamaan, sillä jalkapallo ilman yleisöä ei tunnu lainkaan samalta. Mutta, säännöt ovat sääntöjä, ja uskon kannattajien tukevan meitä, vaikka joutuisivat pelejä seuraamaan television välityksellä.”

”Pysykää terveinä ja huolehtikaa kaikista rakkaistanne!”

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...