Nuoret taistelevat Suomen mestaruudesta ja paikasta Mestarien liigaan

Tulevana lauantaina 23.9.2017 käydään B -junioreiden Suomen mestaruuden ja seuraavan vuoden junioreiden Mestarien Liigan paikkojen osalta tärkeä ottelu. Ilves kohtaa HJK:n Lamminpään urheilukentällä klo 14:00. Otteluun on vapaa pääsy. Kioski palvelee yleisöä ottelun ajan, jossa maksuvälineenä käy vain käteinen, joten varaathan käteistä mukaan. Nyt kaikki kannustamaan Ilves mestaruuteen ja eurokentille.

Otteluennakko, Ilves – HJK la 23.9.Ilveksen B -junioreiden taival kohti Suomen mestaruutta käynnistyi talvella pelattavan SM -karsintasarjan kautta. Ilves sijoittui kymmenen joukkueen pohjoislohkossa toiseksi, saaden kesällä pelattavaan SM -sarjaan kaksi lähtöpistettä. Saman aikaisesti pelatussa SM -karsintasarjan etelälohkossa HJK pelasi kahdeksan voiton turvin lohkonsa ykköseksi ja näin ollen sai kolme lähtöpistettä kesän SM -sarjaan.

Nyt, kun kyseistä sarjaa on pelaamatta kaksi ottelua, joukkueiden välinen ero on tuo yksi piste. Molemmat joukkueet ovat voittaneet 12 ottelua, pelanneet tasan ja hävinneet kahdesti. Eroa Ilveksellä on kolmantena olevaan FC Kuusysiin jo 16 pistettä. Keskinäisen ottelun jälkeen tamperelaiset kohtaavat viimeisessä ottelussaan juuri FC Kuusysin ja HJK matkustaa FC Espoon vieraaksi, joka on vain pisteen päässä FC Kuusysistä. Hienon sarjan loppuhuipennukset nähdäänkin aina syksyn viimeisissä peleissä ja niin käy tänäkin vuonna tässä sarjassa. Sarjataulukko löytyy täältä.

Jotta draamaa ei jäisi puuttumaan edes ennen loppuhuipentumaa, kompastui Ilves omassa kotipelissään viime lauantaina FF Jarolle. Momentum jäi kuitenkin HJK:lta käyttämättä, kun he hävisivät PKKU:lle sunnuntaina tasoittavan pelikierroksen. Näin jännitys säilyi tulevan viikonlopun kärkikamppailuun entisellään.

– Pojat ovat tehneet päämäärätietoisesti hommia itsensä ja pelin kehittämisen eteen. Meidän valmennustiimi on ollut resursseiltaan ja osaamiseltaan varmasti sarjan parhaimpia ja kun nämä kaksi sitoutunutta ryhmää ovat menneet läpi kaikkien haasteiden, keräten voimaa kasvaa ja kehittyä vielä lisää, on lopputulos tässä. Ei sovi myöskään unohtaa sitä vapaaehtoista taustahenkilöiden porukkaa, jotka mahdollistavat sen, että pelaajat ja valmentajat saavat keskittyä siihen mihin heidän pitääkin, kiteyttää tuntojaan Ilveksen päävalmentaja Ollipekka Ojala.

– Nyt pelaamme siitä kuka on Suomen paras B -juniorijoukkue ja saa seuraavaksi vuodeksi paikan nuorten Mestarien liigaan. Palkinnot ovat siis melkoisen isoja seuraavien pelien osalta. Meidän jätkät ovat valmiina tekemään kaikkensa, sen yhdessä kuljettu matka minulle varmuudella kertoo. Toivottavasti myös kannattajat löytävät paikalle viimeiseen kotipeliin Lamminpäähän, sillä nyt jos koskaan sitä kuuluisaa kahdettatoista pelaajaa tarvitaan, Ollipekka tietää.

Ilves – HJK
La 23.9. klo 14.00, Lamminpään urheilukenttä
Kioski palvelee yleisöä. Vain käteismaksu.
Otteluun vapaa pääsy

Lue myös