Taas voitto – Ilves vahvasti mukana mitalitaistossa!

Ilves – RoPS 2-1 (1-0) 

32′ Lauri Ala-Myllymäki, 1-0 
55′ Jarkko Lähdenmäki, 1-1 
65′ Emile Paul Tendeng, 2-1 

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 6-3
Kulmat: 7-1
Yleisöä: 2915

Erotuomari: Petri Viljanen

Keltaiset kortit, Ilves: –

Keltaiset kortit, RoPS:
Mamut Saine, Antti Okkonen, Mika Mäkitalo

IS:n tähdet: 
3 tähteä: Emile Paul Tendeng, Ilves 
2 tähteä: Reuben Ayarna, Ilves 
1 tähti: Lauri Ala-Myllymäki, Ilves 

Pancho Villan nälkäisin pelaaja:
Jonne Hjelm, Ilves

Hookin tulisin pelaaja:
Lauri Ala-Myllymäki, Ilves

 

Ilves kohtasi Rovaniemen Palloseuran perjantai-iltana Tammelan stadionilla. Hyvätasoinen ja viihdyttävä ottelu päättyi Ilveksen hienoon kotivoittoon numeroin 2-1 (1-1). Ilveksen maalintekijöinä olivat loistavasti pelanneet Lauri Ala-Myllymäki sekä Emile Paul Tendeng

Vauhdikas avausjakso

Ottelu käynnistyi Ilveksen hienoisessa hallinnassa. Molemmissa päissä nähtiin oitis herkulliset maalipaikat. Ensin RoPS hyökkäsi vaarallisesti, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander esitti upean jalkatorjunnan Juha Pirisen laukaukseen. Heti perään toisessa päässä Ilveksen senegalilaistaikuri ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tendeng jakeli henkeäsalpaavan kauniisti Jaakko Juutin läpiajoon, mutta laukaus kolahti oikeaan tolppaan.

Mitä pidemmälle avausjakso eteni sitä enemmän Tendeng sai tuttuun tyyliin osakseen rajuja taklauksia. Myös Ilves-pelaajat jakelivat kovia taklauksia ja etenkin hyökkäyksessä Jonne Hjelm oli jatkuvasti prässäämässä aggressiivisesti.

Hyvätempoisella avausjaksolla nähtiin myös yksi maali ja sen teki Ilves! Vahvasti toteutetun sivurajaheittotilanteen päätteeksi Tendeng syötti boxiin, missä jälleen hienon matsin pelannut Juuti jatkoi kauniisti takaviistoon ja Ala-Myllymäki laukoi pallon maaliin, 1-0! Ala-Myllymäeltä eittämättä tyylikäs tapa juhlia muutama päivä sitten kirjoitettua uutta kaksivuotista jatkosopimusta.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty. Ilvekseltä erinomainen 45-minuuttinen ja tauolle 1-0-lukemissa.

RoPS tulee tasoihin, mutta Ilves jyrää voittoon Tendengin johdolla

Toisen jakson alussa nähtiin piristynyt rovaniemeläisnippu ja hieman vaisu Ilves. RoPS sai tehtyä tasoitusmaalin 55. minuutilla, kun tauolla kentälle vaihdettu Jarkko Lahdenmäki laukoi pallon vastustamattomasti maaliin, 1-1.

Ilves oli helisemässä toisen jakson avausvartin, mutta sitten joukkue palasi omalle tasolleen ja sai luotua vaarallisia hyökkäyksiä. Ottelun voittomaali näki Tammelan iltavalot 65. minuutilla. Marco Matrone syötti taidokkaasti vauhdissa olleelle Tendengille, joka jallitteli aikansa ja joutui sitten RoPS-toppari Abdou Jammehin jyräämäksi. Kotiyleisö vaati raivokkaasti rankkaria, jota ei koskaan tullut, mutta sen sijaan Tendeng nousi oitis ylös ja laukoi pallon Jammehin kautta maaliin, 2-1!

Vain hetki myöhemmin Ala-Myllymäki oli naulata koko matsin, mutta tyylikäs hyppypusku meni yläriman kautta yli. Ja pari minuuttia puolestaan tuon jälkeen RoPS:n Lahdenmäki pääsi taas laukomaan vaarallisesti, mutta erinomainen Hilander liimautui taas pallon eteen.

Ilveksellä oli kosolti tilaisuuksia lisätä johtoaan. Vartti ennen loppua joukkue sai aikaan usean minuutin kestäneen massiivisen painostuksen, mutta maaliviivaa pidemmälle palloa ei saatu. Pääarkkitehtina tässäkin mylläkässä oli Tendeng.

RoPS ei saanut lopulta juuri minkäänlaista loppurymistelyä. Tendengillä sen sijaan oli vielä lisäajalla loistopaikka lisätä johtoa, mutta vahvan ottelun RoPS-maalilla pelannut Antonio Reguero torjui näyttävästi. Ilvekselle ansaittu kotivoitto numeroin 2-1 (1-0).

Päävalmentajien kommentit

Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen antoi tunnustusta Ilvekselle.

”Odotin, että pystyisimme vastaamaan Ilveksen peliin, mutta emme pystyneet. Hävisimme keskikentän. Ilveksellä oli siinä Ayarna ja Tendeng. Se mikä Ilveksen pelissä on hyvää, ja mitä Suomifutiksessa pitäisi tapahtua enemmän, niin tunnistetaan se tilanne, kun pystytään lähtemään eteenpäin. Soisalo nyt lähtee aina ja sen tietää koko kansakunta. Sieltä lähtee Juuti ja Hjelm tekee kovaa työtä. Meiltä tällainen puuttui.”

”Emme olleet huonoja ensimmäisellä jaksolla. Toiselle jaksolla tulimme vähän paremmin. Pystyimme kääntämään peliä ja olimme 20 minuuttia hallitsevampi osapuoli, mutta sitten tuli voittomaali meidän pelaajan virheestä. Nyt pelataan mitaleista ja tuollaisia virheitä ei saa tulla. Kaikki kunnia Ilvekselle. Ilves teki oman tehtävänsä hyvin ja me olimme tänään oppipojan asemassa” kommentoi Malinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kiitteli pelaajiaan.

”Voitto mahdollistaa sen, että olemme edelleen mukana siellä mitalitaistossa ja se tuntuu loistavalta. Mielestäni lähdimme hyvin peliin ja saimme vietyä ottelua meidän ehdoilla. Olisimme voineet johtaa enemmänkin avausjakson jälkeen.”

”Toisen jakson alku oli meiltä huono ja me passivoiduimme. Sitten aloimme taas pelata rohkeammin. Kurinalaisesti ja sisukkaasti taisteltiin loppuun ja kiitos pelaajille! Vaikea vastustajahan RoPS on” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu heti tulevana perjantaina:
Ilves – VPS pe 16.9. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
9 Jonne Hjelm (76’ 14 Tuure Siira)
11 Mikael Soisalo (61’ 7 Marco Matrone)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (85’ 25 Antti Koskinen)
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
30 Yoro Ly

RoPS:

25 Antonio Reguero
4 Antti Okkonen C
5 Janne Saksela
6 Juha Pirinen
7 Juha Mäkitalo (73’ 77 Jose Pedrosa Galan)
8 Robert Taylor
14 Eetu Muinonen (63’ 10 Jean Fridolin Nganbe Nganbe)
17 Mamut Saine (46’ 3 Jarkko Lahdenmäki)
47 Juuso Hämäläinen
86 Andou Jammeh
99 Albert Prosa

RoPS:n muut vaihtopelaajat:
22 Ricardo
85 Willian John

 

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...