Syysterveisiä sairastuvalta

Kesäkuussa FC Interiä vastaan. (kuva: Jimi Soinila)

 

Kalle Katz siirtyi täksi kaudeksi Ilvekseen 1+2 -vuotisella sopimuksella HJK:sta. 21-vuotias toppari on ollut vakiokasvo nuorisomaajoukkueissa ja myös keltavihreissä hän sai heti paljon vastuuta.

Tällä kaudella on ollut vaikeitakin jaksoja, mutta peli paranee. Joukkueessa on hyvä yhteishenki. Kukaan ei aja vain omaa etuaan, vaan joukkue tulee ensin, Katz kertoo.

Yksi parhaimmista muistoistani tältä vuodelta on se, kun otettiin ennen juhannusta Interiltä kolme pistettä. Se oli tärkeä voitto kotona ja yksi viimeisimpiä matsejani.

Heinäkuusta asti nuorukainen on valitettavasti joutunut seuraamaan otteluja katsomon puolelta.

Olen ollut sairaana jo pidempään, enkä ole pystynyt pääsääntöisesti treenaamaan. Onhan se raskasta, kun tarkkaa syytä ei ole löydetty. Syksyn peleissä on paljon jännitettävää. Vielä vaikuttaa kuitenkin aika kaukaiselta, että olisin itse kentällä.

Koetan hymyillä ja pysyä positiivisena. Kyllä tämänkin asian läpi päästään. Kunnossa ollessani vahvuuksia pelissäni ovat taklaaminen, eteenpäin puolustaminen ja tilanteiden lukeminen.

Katzin kolme kovaa:
ruoka: Grillattu lohi
elokuva: Suuri Gangsterisota
syysiltana: Ulkoilua kavereiden kanssa, vaikka frisbeegolfia tai korista.

 

Heinäkuussa AC Oulua vastaan. (kuva: Jimi Soinila)

 

Ilves-puolustuksessa on toinenkin itseään kuntouttava 21-vuotias maajoukkuepeluri. Vasempana wingbackina usein viihtyvä Mikael Almén on ollut puolikuntoisena, mutta paluu viheriölle lähenee. Oikeaan perspektiiviin laitettuna Almén allekirjoittaa sanonnan, että urheilija ei tervettä päivää näe.

Nilkan nivelsiteiden kanssa tuli ongelmia Maarianhaminan reissulla. Nyt alan kuitenkin olla jo kunnossa, Almén valottaa.

Olen ennenkin ollut loukkaantuneena, joten tiedän kyllä, että pää kestää. Olen vierestä nähnyt ikävämpiäkin juttuja, esimerkiksi viime kaudella luiden murtumisia. Sitäkin kautta näitä juttuja oppii käsittelemään. Olen itse päässyt onneksi vähällä.

Ilves-kasvatti joutui Veikkausliigan lisäksi jättämään U21-maajoukkuetehtävät väliin syyskuun alussa.

Pari ensimmäistä EM-karsintapeliä meni sivu suun. Viro- ja Kroatia-matsit siinä olisi ollut, mutta ei voi mitään. Pitää tehdä töitä, että kutsu tulee vielä uudestaankin.

Olen ollut lehtereillä katsomassa Ilveksen pelit. On hienoa nähdä, että voittoja tulee erittäin tasaisista joukkueista ja meidän niin sanotusti pääkilpailijoista. Joukkue taistelee ja tästä on hyvä jatkaa.

Alménin kolme kovaa:
ruoka: Jos epäterveelliset sallitaan, niin pizza.
TV-sarja: Rahapaja, uusi vitoskausi on katselussa.
syysiltana: Ilveksen matsiin Ratinaan!

 

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina klo 18.30 FC Honkaa vastaan. Hanki pääsyliput TÄSTÄ: lippu.fi » 

Kauden 2021 muut Kolme kovaa -haastattelut:
Miska Rautiola »
Jean Blanco »
Linus Rönnberg »
Matias Riikonen »
Tuomas Ollila »
Taha Özcelik »
Rasmus Leislahti »
Eetu Vertainen »
Eetu Mömmö »

Lue myös