SJK:lle selvä kotivoitto

SJK – Ilves 4-0 (2-0) 

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 6-1
Kulmat: 5-1
Yleisöä: 3560

Erotuomari: Mikko Mörö

Keltaiset kortit, SJK:
Roope Riski, Timo Tahvanainen

Keltaiset kortit, Ilves:
Yunus Sentamu

IS:n tähdet:
3 tähteä: Jussi Vasara, SJK
2 tähteä: Roope Riski, SJK
1 tähti: Marcos Vales Gonzales, SJK

 

Ilves matkusti lauantaina Seinäjoelle, missä isäntäjoukkueena toimi hallitseva Suomen mestari SJK. Hyvävireinen SJK otti kotivoiton numeroin 4-0 (2-0).

SJK osuu kahdesti avausjaksolla

Ottelun alku mentiin kotijoukkueen hallinnassa. SJK siirtyi johtoon heti 8. minuutilla, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Jussi Vasara syötti hienosti oikea-aikaisesti Ilves-puolustuksen väliin juosseelle Roope Riskille, joka sijoitti pallon kliinisesti maaliin, 1-0.

Muutama minuutti myöhemmin SJK oli jälleen vaarallisena. Nopea hyökkäys oikealta laidalta päättyi isoon maalinedushässäkkään, missä Ilves-puolustus heittäytyi muutamaan otteeseen pallon eteen ja ilmassa roikkunut lisämaali saatiin estettyä. Ilves sai ensimmäisen oivallisen maalipaikkansa vartin pelaamisen, kun Ilveksen vauhtikone Mikael Soisalo hyökkäsi oikealta laidaltaan ja laukoi kovaa. Abdoulaye Meitestä kimmokkeen ottanut pallo ja oli lähellä mennä oikeaan alapesään, mutta kotimolari Mihkel Aksalu esitti upean jalkatorjunnan.

Ilves pääsi hiljalleen peliin mukaan ja sai luotua painetta SJK:n päähän. Vaarallisimmat hyökkäykset tulivat energisen Soisalon laidalta, mutta SJK-puolustus sai lopulta siivottua pallon muualle. Kesken kaiken SJK sai lahjamaalin, kun Tuco vei puolen tunnin kohdilla pallon Ilves-puolustukselta. Syöttö maalinedustalle, missä Riski laukoi pallon tyhjään maaliin, 2-0.

Avausjakson loppu edettiin varsin tasaisesti ja molemmat joukkueet hyökkäsivät vuorollaan. SJK oli lähellä lisätä johtoaan 44. minuutilla, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeki Riski syötti Tucon avopaikkaan, mutta Ilves-molari Mika Hilander torjui tyylikkäästi jalallaan. Tauolle kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Kotijoukkue varmistaa voittonsa

Ilveksen Tuure Siira pääsi heti toisen jakson alussa laukomaan 22 metristä, mutta SJK-maalivahti Aksalu torjui varmasti. SJK lisäsi johtoaan 59. minuutilla. Jussi Vasara pääsi laukomaan läheltä ja pallo oli maalissa, 3-0.

Ilves teki tuon 3-0-maalin jälkeen nopealla aikataululla kaikki kolme pelaajavaihtoaan ja kentälle kirmasivat mm. 16-vuotias laitapakki Martti Haukioja, jolle ottelu oli uran toinen Veikkausliigassa sekä 19-vuotias keskikenttäpelaaja Diogo Tomas, jolle ottelu oli uran kolmas Veikkausliigassa. Peli jatkui tasaisena ja Ilves pyrki hakemaan kavennusosumia. Parhaimpaan paikkaan pääsi 72. minuutilla Antto Hilska, mutta 18 metristä lähtenyt kova laukaus lensi reilusti yli.

Vielä lisäajan viimeisillä sekunneilla nähtiin yksi osuma ja sen teki taas SJK. Riski sai tehtyä kolmannen maalinsa ja mies johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 13 osumallaan. Lopputulos Seinäjoelta 4-0.

Kommentteja ottelusta

Ilveksen keskikentällä täydet 90 minuuttia pelannut 19-vuotias Lauri Ala-Myllymäki oli pettynyt tappioon ja käänsi katseensa jo tulevaan kotipeliin.

”Tämä oli meille vaikea matsi. Tiesimme, että kotijoukkue tulee kovaa alkuun, mutta ei onnistuttu estämään heitä. SJK sai hyvän alun otteluun, hyvän draivin päälle ja kotiyleisönsä mukaan. Päästimme kaksi maalia aika nopeasti ja loppupeli olikin sitten ylämäkeä meille. Heti keskiviikkona lähdetään hakemaan taas pisteitä, kun RoPS tulee Tammelaan” kommentoi Ala-Myllymäki.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei selitellyt tappiota.

”Selkeä ja ansaittu selkäsauna. Kun yhdistää SJK:n hyvän pelaajamateriaalin ja pallonhallinnan meidän karmeisiin henkilökohtaisiin virHeisiin, niin vaikea siinä on kilpailla tasaväkisesti. Ei ole hirveästi selittelemistä.”

”Meidän pelinavaaminen oli hieman uudenlaista ja se toimikin välillä makeasti. Kuitenkin laadukkaat syötöt ja ratkaisut oikeilla alueilla jäivät puuttumaan. Jos jotain positiivista hakee, niin meillä oli lopussa kentällä yksi B-juniori-ikäinen ja kolme A-juniori-ikäistä pelaajaa, jotka antoivat kaikkensa. Turha pureskella tätä tappiota yhtään enempää, sillä meillä on heti keskiviikkona todella tärkeä kotiottelu RoPS:ia vastaan” kommentoi Wiss.

— — 
Keskiviikkona Tammelassa!
Ilves – RoPS ke 24.8. klo 18:30 Tammelan stadion.
LIPUT ENNAKKOON:
Netistä TÄSTÄ.
Kortteliravintola Kivenheitto, teiskontie 1.
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

SJK:

33 Mihkel Aksalu C
4 Richie Dorman (66’ 7 Toni Tahvanainen)
5 Henri Aalto
6 Matej Hradecky
9 Jussi Vasara (87’ 19 Youness Rahimi)
11 Tuco (81’ 14 Toni Lehtinen)
13 Roope Riski
15 Matti Klinga
18 Jarkko Hurme
21 Marcos Vales Gonzales
35 Abdoulaye Meite

SJK:n muut vaihtopelaajat:
1 Jere Koponen
2 Gana Kane

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C (62’ 27 Martti Haukioja)
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo
13 Yunus Sentamu
14 Tuure Siira (71’ 18 Diego Tomas)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska
30 Yoro Ly (62’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
7 Marco Matrone
19 Jaakko Juuti

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...