Tuure Siira on palaamassa kevääksi kentille

 

Ilveksen joukkueen vanhinta vuosikertaa edustavat vuonna 1994 syntyneet Baba Mensah, Ilari Mettälä, Felipe Aspegren ja Tuure Siira. Kaksi jälkimmäistä liittyivät tamperelaisten riveihin jo talven 2015-2016 aikana. Aspegren ja Siira ovat monivuotisina luottopelaajina myös tottuneet kantamaan C-nauhaa käsivarressaan.

AC Oulun kasvatti Siira pelasi laivastonsinisissä Ykköstä kaudet 2011-2015 ja nousi joukkueensa kapteeniksi vain 20-vuotiaana. Siiran kokemus ja johtajuus näkyvät myös Ilveksessä, ja hänet onkin valittu varakapteeniksi jo viimeiset neljä kautta.

On tietysti kunnia kuulua kapteenistoon. Sinällään se ei kuitenkaan muuta omaa toimintaani juurikaan. Olen oma äänekäs itseni joka tapauksessa. Totta kai pyrin myös näyttämään esimerkkinä ja annan kentällä kaikkeni, Siira toteaa.

Alkanut kausi on ollut Siiralle haastava. Keskikentän pohjapelaaja koki kovia Suomen Cupin SJK-ottelussa helmikuussa.

Sain toisella puoliajalla pallon voimalla kasvoihini. Hetken aikaa piti keräillä. Siinä alkoi sitten samalla tuntua myös voimistuvaa kipua kantapäässä. En huomannut, että tuliko isku taklauksessa vai miten. Muutaman minuutin pystyin vielä pelata, mutta sitten piti tulla vaihtoon.

Painoa ei pystynyt varaamaan jalalle. Sitä tutkittiin aikansa. Kantapään rasvapatjassa oli häikkää ja olen nyt joutunut huilaamaan muutaman viikon. Talviloman tanssitkin jäivät väliin, Siira virnistää.

Siira ei ollut vielä mukana lauantaisessa harjoitusottelussa HJK:ta vastaan, mutta tunnelin päässä on valoa. Fysiikkavalmentaja Heli Rekimiehen palvelukset tulevat tarpeeseen.

Kuntoutus etenee ihan hyvin ja jalka on joka päivä vähän parempi. Vielä viikko Helin kanssa painetaan hommia ja sitten toivottavasti pääseen taas treenaavan jengin mukaan. Odotan liigapelejä innolla.

Entä mitä ajanvietettä löytyy kuntoutuksen ja koronarajoitusten keskellä?

Pleikkari on mukava lisä vapaa-aikaan. Verkkopelissä hoituu turvavälitkin kavereiden kesken. Itselläni on Call of Duty -pelisarja kovimmalla käytöllä, Siira paljastaa.

Lue myös