Santeri Haarala tekee paluun kasvattajaseuraansa

Ilveksen hyökkäys sai kovan vahvistuksen, kun 22-vuotias Santeri Haarala päätti palata takaisin kasvattajaseuraansa kauden 2024 loppuun yltävällä sopimuksella. Nuoresta iästään huolimatta hyvinkin kokenut Haarala antaa monipuolisella osaamisellaan lisää vaihtoehtoja joukkueen rakentamiselle.

Ilves Futis-liigan Annalan joukkueessa uransa aloittanut Santeri Haarala aloittaa jo seitsemännen kautensa Veikkausliigassa, vaikka täyttääkin joulukuussa vasta 23 vuotta.

Reilu 70 Veikkausliigan ottelua ovat tulleet Ilveksen lisäksi RoPS:n TPS:n sekä KuPS:n riveissä. Haarala on monipuolinen hyökkäysalueen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin kymppipaikalla kuin molemmilla laidoillakin.

Ilvekseen Haarala palaa mielellään ja uskoo tuovansa pallollista osaamista joukkueelle. Enemmän itseään laitahyökkääjänä pitävällä Haaralalla on ominaisuuksia, joista Ilveksen valmennus on varmasti mielissään. Nopeana ja taitavana pelaajana hän tulee kuin tilauksesta täydentämään Ilveksen hyökkäysvoimaa.

Nuori hyökkääjä unelmoi edelleen pääsevänsä ulkomaille isompiin sarjoihin pelaamaan. Hänellä parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin ja iso rooli Ilveksessä on hänelle tärkeä kehittymisen kannalta.

Luonteeltaan Haarala on ennemmin ”tässä ja nyt” -tyylinen pelaaja, joka ei ole itselleen mitään aikatauluja ulkomaille siirtymiseen asettanut. Hyvät otteet Ilveksessä ovat nyt etusijalla, ja niiden myötä hän on valmis katsomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Joukkueen mukana harjoittelun Haarala aloittaa vasta tammikuussa, siihen asti hän harjoittelee omatoimisesti fysiikkavalmentaja Heli Rekimiehen ohjeiden mukaisesti.

Katso Haaralan haastattelu alta!

Lue myös