Sairasteluista toipuva Ilves saa perjantaina vieraakseen AC Oulun

Kuva: Jimi Soinila

Viimeisen viikon aikana sairasteluista kärsinyt Ilves pääsee huomenna jälleen pelien pariin. Kahden viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan valmistautuva Ilves saa perjantaiksi kasaan iskukykyisen joukkueen, joskin jonkun verran poissaoloja joukkueessa vielä on.

Viime lauantaina Ilveksen piti matkata Vaasaan VPS:n vieraaksi. Joukkueen terveystilanne oli vielä kaksi päivää ennen ottelua hyvä, ainoastaan päävalmentaja Toni ”Köpi” Kallio oli jäämässä sairaana sivuun. Lopulta peli piti kuitenkin peruuttaa, kun sairastuneita alkoi ilmaantua.

Onneksi itsellä ei ollut mikään paha tauti. Ei edes kuumetta ollut, ainoastaan flunssainen ja tukkoinen olo. Vaasan peli oli pakko peruuttaa, kun edellisiltana alkoi tulemaan ilmoituksia sairastuneista pelaajista. Olisimme saaneet juuri ja juuri 11 pelaajaa matkaan, Köpi kertoo.

– Edelleen on osa pelaajista sekä sairaana että toipilaana. Kaikkiaan 15 pelaajaa on ollut poissa harjoituksista viime ja tämän viikon aikana, Köpi jatkaa.

Köpin mukaan perjantain ottelu toteutuu suunnitellusti.

Lähtökohtaisesti ei pitäisi olla nyt vaaraa Oulu-pelin peruuntumisesta. Sen verran on jo palannut pelaajia riviin ja saadaan myös muutama pelaaja Ilves/2:sta mukaan. Toki täytyy tarkkailla pelaajien tuntemuksia ja terveys edellä tietenkin mennään. Viimeisimmät harjoitusvahvuuteen palanneet tuskin montaa minuuttia huomenna pelaavat. Kyllä me peli pystytään pelaamaan, mutta tilanteesta johtuen osa pelaajista pelannee muulla kuin omalla pelipaikallaan, Köpi sanoo.

Kyllähän tässä melkoista palapeliä saa koota, kun miettii kuka pelaaja milläkin pelipaikalla pelaa ja kuinka paljon. Haluamme ilman muuta pelin pelata, se on tärkeässä roolissa valmistautumisessa kahden viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan, Köpi painottaa.

Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Tuco tekee huomenna paluun Ilves-paitaan.

Totta kai on hienoa, että saatiin Tucon kanssa asiat maaliin ja huomenna hän pääsee ensimmäistä kertaa myös peliin mukaan, Köpi sanoo tyytyväisenä.

Perjantain vastus AC Oulu, joka taisteli tippumista vastaan vaiherikkaan kauden 2021 päätteeksi, on saanut nipun merkittäviä vahvistuksia rivistöönsä. Laivaston sinisiä edustaa tulevalla kaudella mm. viime vuoden Ruutu-Tähtipelaajaksi valittu Moshtagh Yaghoubi, sekä HIFK:n maalia viime kaudella vartioinut Calum Ward. Lisäksi esimerkiksi Sportingin ja FC Porton juniorijoukkueista ponnistanut Rafael Floro, joka pelasi viime vuonna Liettuan pääsarjassa on liittynyt AC Oulun pelaajavahvuuteen.

AC Oulu aloitti vuoden 2022 vahvasti, kun ensin FC Jaro kaatui selkein 3-0 lukemin tammikuussa jonka jälkeen oululaiset aloittivat Liigacup taipaleensa 2-2 tasapelillä SJK:ta vastaan. Helmikuussa kurssi sai kuitenkin käänteen, kun Oulu kärsi 1-0 tappion ensin VPS:n vieraana Vaasassa jonka jälkeen FC Haka oli niukasti parempi lukemin 0-1 harjoitusottelussa kotikentällä. Liigacupin jatkuessa KuPSia vastaan, AC Oulun taival sai päätöksensä 0-3 kotitappiossa.

Ennen Veikkausliigan avausottelua on luvassa vielä toinenkin harjoituspeli.

Kohtaamme vielä ensi viikon lauantaina Kaupissa PK-35:n. Silloin saamme toivottavasti mukaan jo useampia pelaajia. Tosin muutama pelaaja on nuorten maajoukkueiden mukana silloin, Köpi kertoo.

Harjoitusringissä alkuvuoden mukana olleet burkinafasolaiset kaksoset Elie ja Elisee Sou eivät jatka joukkueen vahvuudessa.

Kaksoset ovat palanneet kotimaahansa. Tulimme heidän kohdallaan siihen lopputulokseen, että nyt ei ollut oikea aika tehdä sopimuksia heidän kanssaan. Sen verran positiivisen kuvan he kuitenkin itsestään jättivät, että seuraamme varmasti heidän kehitystään jatkossa, Köpi sanoo.

Valmennusjohto on viimeisen viikon tautitilanteesta huolimatta positiivisin mielin. Suunnitelmien mukaan sujunut raskas kahdeksan viikon harjoitusjakso tammi- helmikuussa on luonut hyvän pohjan tulevalle Veikkausliigakaudelle.

Kyllä me valmentajat olemme sitä mieltä, että ihan aikataulussa ollaan. Olen itse erittäin tyytyväinen tuohon kahdeksan viikon harjoitusjaksoon, joka on luonut meille hyvän pohjan kautta ajatellen. Liigacupissa oltaisiin tietysti haluttu edetä pidemmälle, mutta tähtäin on kuitenkin koko ajan ollut huhtikuussa alkavassa Veikkausliigassa, Köpi summaa.

Ottelu pelataan perjantaina 18.3. klo 13.15 alkaen Kauppi 3 tekonurmikentällä. Syy hieman poikkeavalle ottelun alkamisajankohdalle on AC Oulun matkajärjestelyt.

Lue myös