Runkosarjan päätösottelussa kohdataan FC Inter

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella Tammelassa nähdään todellinen kärkiottelu, kun vahvasti sarjakärki Ilveksen kanssa mestaruudesta taisteleva sarjassa toisena oleva FC Inter saapuu Ilveksen vieraaksi.

FC Interin historia on normaalia lyhyempi ja varsinkin erikoisempi. Kaikki juontaa vuoteen 1990 ja D-juniori-ikäiseen poikaan, jolle ei Turun suunnalta löytynyt joukkuetta. Liikemies Stefan Håkans päätti tuolloin perustaa pojalleen Patrikille oman seuran. Seuran nimi ja väritys tulevat suoraan Italian suurseuralta Milanon Interiltä. Interin tunnuksena oleva vaakuna puolestaan on saanut innoituksensa Kamerunin maajoukkueelta, joka vuoden 1990 Italian MM-kisoissa pelasi itsensä Roger Millan johdolla jalkapalloa seuraavan yleisön sydämiin. Seuran juniorityö alkoi kantaa hedelmää ja useampiakin juniorijoukkueita perustettiin. Miesten tasolle FC Inter saatiin ensimmäisen kerran kaudelle 1992, kun se otti Kolmosessa pelanneen NakU:n paikan. Seuraavalla kaudella sarjapaikka napattiin TuTolta Kakkosesta ja ensimmäiset satsaukset nousuun aloitettiin. Brasiliasta löytyi kolme hyvää pelimiestä ja SM-sarjatasolta Tero Forss, joiden avulla Inter saatiin nostettua Ykköseen.

Veikkausliigaan Inter nousi kaudeksi 1996, josta seura kuitenkin putosi kahdeksi vuodeksi Ykköseen kauden 1997 jälkeen. Vuodesta 1999 lähtien Inter on ollutkin yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa.

FC Interillä on lähes alusta alkaen ollut tavoitteena nousta Turun ykkösjoukkueeksi ohi perinteikkään TPS:n. Inter on siinä myös onnistunutkin, sillä TPS on ollut tämän vuosituhannen selvästi heidän varjossaan.

Interiä on rakennettu alusta pitäen vahvoilla hankinnoilla, niin koti- kuin ulkomaalaispelaajillakin. Ulkomaista väriä on nähty myös paljon valmennuspenkillä, alkaen Steven Polackista jatkuen aina tämän kauden Jose Riveiroon.

FC Inter on ehtinyt kertaalleen voittamaan Suomen mestaruuden, Liigacupin sekä kahdesti Suomen cupin. Eurokentillä joukkue on pelannut 14 ottelua, joista viimeisin päättyi nyt heinäkuussa hienosti 2-0 kotivoittoon tanskalaisesta Bröndbystä. Toki 1-4 vierastappio pudotti turkulaiset jatkosta.

Seuraa heitä:

Filip Valencic: 27-vuotias slovenialaishyökkääjä. Tämä vahva jässikkä johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 15 osumallaan. Hän on lainalla norjalaisesta Stabaekista.

Daan Klinkenberg: 23-vuotias hollantilaispuolustaja. Pystyy pelaamaan niin topparina kuin laitapakkinakin.

Mika Ojala: 31-vuotias keskikenttäpelaaja, näppärä pallonkäsittelijä ja loistava keskittelijä. Inter-ikoni, jonka sydän sykkii seuralle

Niilo Mäenpää: 21-vuotias tulevaisuuden lupaus. Pikkuhuuhkajien pelaajistoon kuuluva taitava keskikenttäpelaaja.

Veikkausliigan runkosarjan päätösottelu Ilves – FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 31.8. klo 17.00.

Liput ennakkoon täältä

Tervetuloa kannustamaan Ilves voittoon!

Lue myös