Rosa-Maria Siren & Aino Varkoi – hyökkäyspään väkkärät pelaajaesittelyssä

Aino Varkoi (vas.) ja Rosa-Maria Siren Kaupissa.

Ilveksen numero 7, Rosa-Maria Siren ja numero 25, Aino Varkoi astelivat haastatteluun seuraavaa pelaajaesittelyä varten.

Kertokaapas, oletteko Ilves-kasvatteja?

Rosa: ”Eei, mä oon tuolta Ylöjärveltä kotoisin. Aika läheltä, mutta en kuitenkaan ole Ilves-kasvatteja.”

Aino: ”Minäkään en ole, mä oon tuolta Itä-Suomesta, Lapinlahdelta kotoisin.”

Haastattelijan tietämättömyyttä, kaikki nuoret pelaajat eivät olekaan keltavihreiden omia kasvatteja. Siren on tosiaan Ilveksen yhteistyöseura Ylöjärven Ilveksen kasvatti.

Rosalla on ainakin taustaa futsalista, pelaatko enää?

Rosa: ”En pelaa enää, täksi kaudeksi lopetin. Oon siis pelannut kyllä monta kautta aiemmin.”

Kuinkas Aino sitten on eksynyt Lapinlahdelta Tampereelle?

Aino: ”Kuopion kautta ’eksyin’ tänne, sieltä pienestä seurasta tosiaan. Aloitin Lapinlahdella pelaamaan ja muutin lukioon Kuopioon ja sitten sitä kautta sain opiskelupaikan täältä. Ja nyt ollaan täällä. Ajattelin, että Ilves on seurana hyvä ja pystyn kehittymään jalkapalloilijana. Tampere vaikutti myös kaupunkina tosi kivalta.”

Monta kautta on nyt takana Ilveksessä?

Aino: ”Tää on mun toinen kausi.”

Rosa: Ja tää on mun.. Öö, toinen kausi” (naurua päälle.)

Tämähän etenee varsin tietämättömälle haastattelijalle hyvin.

Onko joukkueessa iskenyt jotakin silmään, mikä olisi eri tavalla kuin ensimmäisellä kaudellanne?

Aino: ”Isompi rinki ja sitten kilpailutilanne on sitä kautta selkeästi kovempi, joutuu treeneissä tekemään ihan kaikkensa ja näyttämään parastaan, jos meinaa päästä pelaamaan.”

Rosa: ”Kyllä, ja on enemmän parempia pelaajia tosiaan, töitä saa tehdä sen pelipaikan eteen.”

Miltä alkukauden pelit ovat tuntuneet?

Rosa: ”Joo, no ei se pisteiden valossa kuulosta vielä liian hyvältä tai sellaiselta, että se meitä tyydyttäisi. On ollut tosi kovia pelejä ja tosi kovia joukkueita tuli heti alkuun. Lähdetään hakemaan pisteitä jatkossa.”

Mikä tulee olemaan sarjasijoitus kauden päättyessä, mikä oli joukkueen oma tavoite?

Aino: ”Meillä oli tavoitteena mitali. Se on tosi kova tavoite, mutta jos pystytään oma paras taso pitämään yllä koko kauden, niin se on ihan mahdollinen vielä. Nytkin on ollut hyviä pelejä ja meidän peli on kehittynyt näiden ensimmäisten otteluiden aikana. Nyt pitää saada se vain sellaiseksi, että otteluiden sisällä ei vaihtele pelin taso niin paljoa. Se ratkaisee sen, päästäänkö tavoitteeseen vai ei.”

Mitä suuri yleisö ei tiedä Aino Varkoista ja Rosa Sirenistä?

Rosa: ”Äh, tää on niin vaikea.”

Aino: (Nauraen) en mä tiedä tuleeko mitään nyt mieleen, oikein kummastakaan. Tuleeko sulle mitään mieleen?”

Rosa: ”Niin, no ehkä futsalista se, kun pari kautta pelasin siihen ihan täysillä keskittyen ja olin naisten maajoukkueen ringissä mukana. Ja pääsin pari maaotteluakin pelaamaan Ruotsia ja Hollantia vastaan. Sellainen toisenlainen kokemus.”

Loppuun, jos teillä on henkilökohtaisia tavoitteita, niin kertokaa niistä?

Aino: ”No mulla ainakin on ollut loukkaantumisten takia pari rikkonaista kautta, niin nyt haluan, että saan ehjän kauden ja pystyn kehittymään ja sitä kautta auttamaan entistä enemmän joukkuetta.”

Rosa: ”Sama, sama tietenkin siihen nähden, että aina toivoo, että saisi pelata kauden ilman pahoja vammoja. Ja tietenkin toivoo, että kehittyisi koko ajan, oppisi lisää valmentajilta ja muilta pelaajilta. Ja joukkueena sitten mahdollisimman hyvä tulos ja sitä myöten sijoitus sitten kauden lopuksi.”

Lue myös