RoPS kaatoi Ilveksen niukasti 1-0

RoPS – Ilves 1-0 (1-0) 

10′ Robert Taylor, 1-0 

Pallonhallinta: 50%-50% 
Maalipaikat: 4-3 
Kulmat: 7-2 
Yleisöä: 1556 

Erotuomari: 
Toni Pohjoismäki 

Keltaiset kortit, RoPS:  
Nganbe Nganbe, Juha Pirinen 

Keltaiset kortit, Ilves: 
Lauri Ala-Myllymäki, Reuben Ayarna, Tatu Miettunen 

 

Ilves kohtasi lauantaina alkuiltapäivällä RoPS:n Rovaniemellä. Ilveksen neljän ottelun voittoputki katkesi, kun RoPS voitti ottelun numeroin 1-0 (1-0).

RoPS katkaisee Ilveksen nollapelipeliputken avausjaksolla

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin varsin tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen RoPS otti selkeästi pallonhallinnan itselleen. RoPS sai luotua vaarallisen hyökkäyksen 8. minuutilla, mutta Oluremin laukaus osui kuitenkin Ilves-puolustukseen.

10. minuutilla nähtiin maali. RoPS:n Oluremi syötti pallon hienosti keskikenttäpelaaja Robert Taylorille juoksuun ja mies laukoi kahdeksasta metristä upean tykityksen oikeaan yläpesään, 1-0. Samalla katkesi Ilveksen pitkä, noin 400 minuuttia kestänyt, nollaputki omassa päässä.

RoPS prässäsi jatkuvasti ylhäältä ja oli muutenkin pirteä. Vartin kohdilla kotijoukkueen Juha Pirinen laukoi kovaa vasemmalta ja Ilves-molari Mika Hilander nyrkkeili pallon kulmaksi. Kulmapotkutilanne päättyi Janne Sakselan puskuun, mutta Ilveksen onneksi pallo meni yli.

Ilves sai ensimmäisen tilanteensa reilun puolen tunnin kohdilla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Tuure Siira pääsi laukomaan 20 metristä. Veto viuhui kuitenkin hieman ohi oikealta. Ilves pääsi peliin mukaan avausjakson loppua kohden, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen ansaitussa 1-0-johdossa.

Ilves painaa toisella jaksolla, mutta RoPS kestää

Ilves teki tauolla kaksi vaihtoa ja kentälle kirmasivat hyökkäyspään Ilves-konkarit Mika Lahtinen sekä Jonne Hjelm. Ilves saikin nopeasti pari hyvää hyökkäystä ja mm. Hjelm pääsi puskemaan läheltä, mutta ottelun parhaana palkittu saksalais-brasilialainen rovaniemeläismaalivahti Ricardo torjui. Keltapaidat oli toisella jaksolla kuin eri joukkue verrattuna ensimmäiseen 45-minuuttiseen.

Vierasjoukkue Ilves oli lähellä tasoitusta tunnin kohdilla. Reuben Ayarna syötti pallon boxiin, missä toppari Tatu Miettunen oli edellisen kulmapotkun jäljiltä paikalla. Pusku suuntautui kuitenkin harmittavasti puoli metriä oikealta ohi.

Toinen jakso mentiin jatkuvasti enemmän ja enemmän Ilveksen voimakkaassa komennossa. Senegalilaistaikuri Emile Paul Tendeng oli toisella jaksolla elementissään ja pääsi paljon palloon. 80. minuutilla Tendeng syötti taidokkaasti Hjelmin avopaikkaan, mutta Ricardo esitti upean lähitorjunnan. Heti perään Tendeng kikkaili taas väkevästi ja hänet kaadettiin. Tilannetta seuranneesta vaparista Lauri Ala-Myllymäki laukoi kovaa 20 metristä, mutta Ricardo nyrkkeili onnistuneesti.

RoPS puolusti tiiviisti joukkueena loppuun saakka eikä Ilves saanut luotua enää kovin vaarallista loppurymistelyä. Avausjakso oli rovaniemeläisten, toinen jakso tamperelaisten. Lopputulos 1-0 kotijoukkueelle.

Kommentit pelistä

Täydet 90 minuuttia Ilveksen oikealla laidalla pelannut 18-vuotias Mikael Soisalo oli erittäin pettynyt niukkaan tappioon.

”Ei tietenkään ole hyvät fiilikset. Tulimme hakemaan täältä kolmea pistettä, mutta ei saatu yhtään, joten tottakai pettynyt olo. Aloitimme ottelun huonosti, emmekä olleet omalla tasollamme. Toinen jakso oli sitten eri peli ja veimme kenttätapahtumia. Meillä oli pari loistavaa maalipaikkaa, joista meidän olisi pitänyt tehdä” kommentoi Soisalo.

RoPS:n laitapelaaja Juha Pirinen oli helpottunut kotivoiton jälkeen.

”Viimeisestä voitostamme on pitkä aika. Meillä on ollut hyviä pelejä aiemminkin, olemme luoneet hemmetisti paikkoja, mutta ei olla saatu sisään. Toisella jaksolla hävisimme paljon kaksinkamppailuja ja Ilves sai vyörytettyä peliä meidän päähän, kun Hjelm ja Lahtinen tulivat rymistelemään. Puolustuksemme toimi tänään tosi hyvin ja tärkeät kolme pistettä. Voitto helpottaa henkisesti tosi paljon, sillä meillä on ollut vastoinkäymisiä. Tiedämme, että olemme hyvä jengi ja tiesimme, että jossain vaiheessa tämä kääntyy” kommentoi Pirinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss otti tappion rauhallisesti.

”Ensimmäinen jakso oli RoPS:lta hyvä ja meiltä todella heikko. Hävisimme kaksinkamppailuja ja pitkät syöttöketjumme olivat vähissä. Tauolle mentiin ansaitussa tappioasemassa.”

”Toisella jaksolla saimme painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta kuitenkin viimeisellä kolmanneksella olimme hieman varovaisia eikä ajatuksemme oikein toimineet. Siinä oli toki pari hyvää paikkaa tehdä. Tavallaan RoPS:n sellainen tuska, mikä heillä on ollut viime aikoina, kääntyi tällä kertaa heidän voimavarakseen” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraavat kotiottelut:
Ilves – SJK la 2.7. klo 16:00 Tammelan stadion.
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion.

Lippuja ennakkoon pääset hankkimaan TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

RoPS:

22 Ricardo
3 Jarkko Lahdenmäki
5 Janne Saksela
6 Juha Pirinen
8 Robert Taylor
10 Nganbe Nganbe (77’ 14 Eetu Muinonen)
16 Ville Saxman C
21 Aapo Heikkilä (84′ 2 Akseli Kalermo)
23 Michael Mravec (68’ 17 Saine Samut)
47 Juuso Hämäläinen
85 Oluremi

RoPS:n muut vaihtopelaajat:
11 Aleksandr Kokko
19 Osei Ransford
25 Reguero Antonio

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren (74’ 19 Jaakko Juuti)
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo
14 Tuure Siira (46’ 9 Jonne Hjelm)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
26 Antto Hilska (46’ 23 Mika Lahtinen)

Ilveksen vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
8 Eero Korte
25 Antti Koskinen

Lue myös