Raportti: Sisuuntunut Ilves vastasi KuPSin fyysisyyteen

Kauden toiseen kotiotteluun saatiin vieraaksi hallitseva Suomen mestari KuPS. Keltavihreät olivat saaneet huilata vajaan viikon Turun reissusta ja Ratinan nurmella nähtiinkiin sisuuntunut Ilves. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta lukemiin 0-0.

Ensimmäinen jakso

Ensimmäinen keltavihreiden laukaus nähtiin kahden ja puolen minuutin jälkeen, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi ampumaan oikealta puolelta. Juuri ennen numero kympin laukausta, Ilari Mettälä satutti jalkansa. Iiro Järvinen korvasi Mettälän vain neljän minuutin kohdalla.

Naatan Skyttä osoitti vaarallisuuttaan useampia kertoja, reilun vartin jälkeen nuori pelintekijä pääsi laukomaan kymmenestä metristä. Laukaus painui kuitenkin metrin verran ohi vasemmasta tolpasta.

19. minuutin kohdalla keltavihreät lähtivät Iiro Järvisen ja Jairin voimin nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi Ala-Myllymäen sijoitukseen oikeaa kulmaa kohti. Vieraiden maalivahti Otso Virtanen nappasi pomppineen pallon hyppysiinsä.

Keltavihreiden ensimmäinen kortti nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun erotuomari Mohammad Al-Emara tulkitsi Ilves-koutsi Jarkko Wissin käyneen pelin aikana kentän sisäpuolella.

Kapteeni Hilander esitti ottelun komeimman torjunnan 39. minuutin jälkeen. Vieraiden Juho Pirttijoki pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Ilves-kippari esti kuopiolaistopparin aikeet hienolla heittäytymisellä.

Pari minuuttia tästä, keltavihreät sahasivat oikean laidan auki, Jair pääsi keskittämään ja löysi boksista Ala-Myllymäen. Tämän laukaus kaarsi Virtasen yli ja osui lopulta ylärimaan. Ottelun avausmaali oli enemmän kuin lähellä.

Ja taas pari minuuttia tästä, Usman Sale sai jalan vapaaksi oikealta puolelta. Keskitykseltä vaikuttanut laukaus osui Hilanderin yli ylärimaan. Jatkotilanteesta Udo puski niukasti ohi Ilves-maalin.

Kotijoukkue pääsi ensimmäisen jakson lisäajalla kokeilemaan kahteenkin otteeseen boksin sisältä, kun sekä Ala-Myllymäki sekä Tiemoko Fofana pääsivät laukomaan. Virtanen kuitenkin selvitti molemmat tilanteet.

Toinen jakso

Kotijoukkueen toisen jakson ensimmäinen hyvä paikka nähtiin 58. minuutin kohdalla, kun Skyttä teki 50 metrin nousun pallon kanssa ja pääsi laukomaan lopulta kymmenestä metristä. Virtanen pystyi selvittämään laukauksen.

Vieraiden ensimmäinen paikka syntyi reilun tunnin jälkeen, kun Ilmari Niskanen pääsi keskittämään ja parin pomppupallon jälkeen vieraiden kippari Ville Saxman laukoi niukasti ohi maalin.

Diogo Tomás toi ryminää keltavihreiden hyökkäyspäähän voittaen useampia pitkiä palloja kotijoukkueelle, mutta äärimmäisen vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.

Ottelun ollessa jo lisäajalla, Jair paini vieraiden boksissa pariinkin otteeseen ja keskikenttäpelaaja vietiin aikamoisella painiotteella lattiaan. Erotuomari Al-Emara ei kuitenkaan nähnyt syytä rangaistuspotkulle.

Näin ollen pisteet tasattiin 90. ja muutaman lisäaikaminuutin jälkeen lukemin 0-0. Yleisöä Ratinassa perjantai-iltana oli täysi tupa, eli hienot 3260 katsojaa. Kiitoksia katsojille!

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss näki ottelun kasvojenpesuna Turun vierailun jälkeen.

Olihan se (kasvojenpesu). Oltiin hyviä kaksinkamppailuissa vahvaa joukkuetta vastaan, ei jääty paljon jälkeen. Muutenkin tyytyväinen siihen peli-ilmeeseen, kaikki sitoutui siihen hommaan ja teki oman tehtävänsä niin hyvin kuin pystyy. Hyvä tsemppi pojilta.

Paikkoja oli ja KuPS:n fyysisyyteen vastattiin.

Paikkoja oli, molemmat joukkueet vähensivät riskejä siinä pelinavaamisessa tällaisessa pelissä. Puhuttiin puoliajalla, että se on yksi tehtävän unohtaminen, yksi virhe, kakkospallossa väärä valinta, niin se voi maksaa kolme pistettä. Luotettiin siihen, että pidetään nolla ja tehdään yksi, mutta nyt oli näin.

Heti ottelun alussa loukkaantuneen Ilari Mettälän tilanteesta päävalmentaja ei osannut tarkemmin kertoa.

Takareiteen sattui, en mä muuta tiedä, Wiss päättää.

Ilves – KuPS 0-0 (0-0)

Kokoopano:

1 Hilander

2 Saksela

5 Jair

9 Mettälä -> 4’

10 Ala-Myllymäki -> 82’

13 Mensah

14 Siira

15 Almen -> 67’

16 Miettunen

23 Skyttä -> 82’

26 Fofana -> 67’

3 Tomas -> 67’

4 Aspegren -> 67’

8 Järvinen -> 4’

18 Raittinen

21 Laine -> 82’

25 Tendeng -> 82’

32 Riikonen

Lue myös