Raportti: Pisteet jaettiin Helsingissä, kapteeni Miettuselta vahva paluu

 

Vahvasti kokoonpanoaan muokannut Ilves lähti hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia, mutta joutui lopulta tyytymään ainoastaan yhteen. Yksi joukkueen avainhahmoista oli kauden ensimmäisen pelinsä pelannut kapteeni Tatu Miettunen, joka toi kentälle johtajuutta ja puolustusvoimaa sekä iski tärkeän tasoitusmaalin.

 

Ilves hallitsi ensimmäistä puoliaikaa

Kauden toista voittoaan metsästänyt Ilves aloitti ottelun pirteästi HIFK:n vieraana. Peräti seitsemän pelaajaa oli avauskokoonpanossa vaihtunut tiistain ottelusta, mutta siitä huolimatta pystyi Ilves ensimmäistä kymmenminuuttista hallitsemaan lähes täydellisesti. HIFK tyytyi antamaan alussa keskikentän Ilveksen haltuun ja keskittyi ainoastaan puolustamaan tiiviisti.

Avausmaalia ei kuitenkaan alun hallinta Ilvekselle tuonut ja hiljalleen HIFK pääsi paremmin peliin mukaan. Ilves pyrki useaan otteeseen vapauttamaan Momodou Sarrin läpijuoksuun, mutta isäntien puolustus oli näissä hereillä ja sai linjansa nostettua juuri oikeaan ylös jättäen Sarrin paitsioon. Sen verran HIFK pystyi keskikentällä painetta lisäämään, että Doni Arifi joutui kertaalleen rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti.

Ilves sai avausjaksolla neljä kulmapotkuakin, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita päässyt syntymään. Molempien joukkueiden pelissä näkyi hiukan hermostuneisuutta, mikä näkyi lukuisina harhasyöttöinä. Kolumbialainen pelintekijä Roger Torres oli erittäin näkyvästi esillä rakentaen suurimman osan Ilveksen hyökkäyksistä.

Avausmaalin pääsi Ilveksen hallinnasta huolimatta iskemään HIFK, kun Sakari Tukiainen pääsi puskemaan mömmömäisesti nurmen kautta pallon ohi Eetu Huuhtasen. Hiukan Ilveksen puolustus saa katsoa itseään peilistä tilanteen johdosta, sillä Tukiainen pääsi puskemaan kahden puolustajan välistä maalinsa.

Ilves oli aivan jakson lopulla lähellä tasoitusta, kun hyvin pelanneen Joona Vetelin vapaapotku leijui hiukan yli isäntien maalin. Isäntäjoukkue sai hiukan ennen taukovihellystä huonoja uutisia, kun maalintekijä Tukiainen loukkasi vasenta polveaan ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon

 

Ilves nousi rinnalle toisella puoliajalla

Toinen jakso lähti liikkeelle huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli toki omat puolittaiset paikkansa, mutta puolustukset toimivat molemmilla hyökkäystä paremmin. Patrick Loa Loa oli lähellä iskeä tamperelaiset tasoihin, mutta hänen laukauksensa kuitenkin suuntautui ohi maalin.

Isäntien paras maalipaikka siunaantui vaihdosta sisään tulleelle Jeremiah Strengille, jonka laukauksen Huuhtanen kuitenkin selvitti helposti. HIFK:n pelaajien joutuessa jälleen rikkomaan, pääsi Veteli antamaan sivuvaparia vasemmalta puolelta. Tällä kertaa laukaus suuntautui aivan maalin eteen, jossa useampikin Ilves-pelaaja yritti osua palloon. Maalivahti Markus Uusitalosta pompanneeseen palloon osui kauden avausotteluaan pelannut kapteeni Tatu Miettunen, joka toi keltapaidat lopulta tasoihin.

Ilves suoritti lyhyessä ajassa neljä vaihtoa, jotka toivatkin lisää virtaa joukkueeseen. Varsinkin Eetu Vertainen tuli näyttävästi sisään peliin, ollen koko ajan vaarallinen pelaaja HIFK:n puolustukselle. Yksi vaihdoista tosin tuli hiukan pakon sanelemana, kun Kalle Katz loukkasi hiukan itseään ja ontui lopulta vaihtoon.

Vertainen oli rakentelemassa todella hienoa tilannetta, jossa myös vaihdosta tullut Jean Carlos Blanco oli lähellä iskeä voittomaalin kantapäällään. HIFK-puolustus kuitenkin sai pallon torjuttua aivan maaliviivan tuntumasta.

Enempää maaleja ei enää nähty, vaan pistejakoon oli molempien joukkueiden tyytyminen. Kumpikin joukkue oli tulokseen hiukan tyytymätön, sillä voittokin olisi ollut tarjolla.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli hiukan kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeen.

Kaksijakoiset fiilikset tosiaan. Hyvää oli nousu tasoihin. Harmittaa, ettemme päässeet enää ohi ja varsinkin joutuminen takaa-ajoasemaan., Wiss sanailee ottelun tauottua.

Alku oli meiltä hyvä, palloa liikuteltiin mukavasti, lopullinen laatu jäi kuitenkin aavistuksen heikoksi. Yksi huonosti puolustettu sivurajatilanne johti takaiskumaalin, jonka jälkeen jouduttiin käyttämään todella paljon energiaa päästäksemme tasoihin.

Hienosti löytyi kuitenkin joukkueesta kontaktipelaamista sekä itsensä likoon laittamista. Seitsemän muutosta avauskokoonpanoon ei näkynyt pelissä ja vaihdot toivat lisää tempoa. Olemme sikäli onnellisessa tilanteessa, että kovia pelaajia jää jopa kokoonpanon ulkopuolelle.

Katseet kohdistuivat vasta uransa toisen Veikkausliigan ottelun pelanneeseen maalivahti Huuhtaseen sekä paluun loukkaantumisen jälkeen kentille tehneeseen kapteeni Miettuseen. Molempien esitys miellytti myös Wissiä.

Eetu on osoittanut harjoituksissa hyviä otteita ja ansaitsi näyttöpaikkansa. Meillä on kova kamppailu peliajasta ihan jokaisella pelipaikalla. Mennään toistaiseksi peli kerrallaan ja päivän kunnon mukaan myös maalivahtien suhteen.

Tatun palaaminen oli selvästi tärkeää. Hänelle tuli aiottua pidempi toipumisjakso. Hän tuo tullessaan johtajuutta sekä kaksinkamppailuvoimaa. Tänään nähtiin myös se kauden kiintiömaalikin, Wiss päättää hymyillen.

HIFK – Ilves 1–1 (1–0)

35′ Tukiainen 1–0
58′ Miettunen 1–1

Kokoonpano:

Huuhtanen Eetu (mv)
Loa Loa Patrick -> 78’ Kyllönen Leo
Aspegren Felipe
Katz Kalle -> 66’ Almen Mikael
Arifi Doni -> 61’ Siira Tuure
Veteli Joona
Sarr Momodou -> 61’ Blanco Jean Carlos
Miettunen Tatu (c)
Mömmö Eetu
Rautiola Miska
Torres Hoya Roger -> 66’ Vertainen Eetu

Leislahti Rasmus (mv)
Oteng Eric

 

 

Lue myös