Raportti: Ilves tasapelillä lohkovoittoon

FC Haka ja Ilves väänsivät maalittoman tasatuloksen Suomen Cupin lohkon C ottelussa. Tuloksen myötä Ilves varmisti lohkovoitton ennen tasapisteissä olevaa FC Lahtea. Ilveksen maaliero näyttää +8 kun FC Lahden vastaava on +4. Ilves varmisti lohkovoitollaan suoran paikan Suomen Cupin puolivälieriin.

Tasaista peliä ensimmäisellä jaksolla

FC Haka isännöi Ilvestä poikkeuksellisti Pirkkahallissa seurojen yhteisellä sopimuksella. Sisäolosuhteet mahdollistivat mukavan yleisötapahtuman ja laadukkaan jalkapallo-ottelun. Myös Hakalla oli ottelussa panosta ja se näkyikin joukkueen otteissa. Voitolla myös Haka olisi tarrannut kiinni Cupin jatkopaikkaan. Tiivis puolustaminen yhdistettynä teräviin vastaiskuihin toimi Hakalla hyvin. Ilves kuitenkin kontrolloi peliä pitämällä palloa vastustajaa enemmän hallussaan. Ilvekseltä pirteimpiä otteita esittivät Eero Tamminen, Lauri Ala-Myllymäki ja Marius Noubissi. Hakan maalivahti Aati Marttinen oli hyvällä pelipäällä ja piti maalinsa puhtaana. Toisaalta Ilveksen päässä Hakan vastaiskut nopean Gerald Benin toimesta vierasjoukkue siivosi kapteeninsa Mika Hilanderin johdolla varmasti. Tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Ilves painostaa toisella jaksolla

Toisella jaksolla jatkettiin samoja polkuja, kuin ensimmäisellä jaksolla. Pelaajavaihtojen myötä peli muuttui hieman ja Ilves otti ottelun haltuunsa vielä selvemmin. Haka luotti erikoistilanteisiin ja tilanteenvaihtoihin. Ilvekselle sattui harmittava takaisku 2. jakson alkupuolla, kun pirteästi pelannut Abdoulaye Ba konkkasi kentältä vaihtoon ja Tuure Siira tuli hänen tilalleen. Myöhemmin vaihdosta haettiin uutta virtaa kentälle, kun Jusif Ali ja Aleksis Lehtonen juoksivat kentälle korvaamaan Tammista ja Eero Hyökyvirtaa. Ilveksen painostuksen keskellä myös Hakalla oli paikkansa. Paras tilannne valkopaidoille tuli Anton Popovitchin tulisesta vapaapotkusta 83. minuutilla. Kova ja tarkka laukaus oli upota Ilveksen maaliin, mutta Mika Hilander osoitti miksi hän on yksi Veikkausliigan parahaista maalivahdeista ja torjui pallon kulmaksi.

Ilves jahtasi johtomaalia ja pallo saatiinkin kertaalleen maaliin 87. minuutilla. Vahvan ottelun puolustuslinjassa pelannut Diogo Tomas oli noussut erikoistilanteessa hyökkäyspäähän ja puski pallon Hakan maaliin. Tamperelaisten harmiksi erotuomari näki tilanteessa rikkeen hyökkäävältä joukkueelta. Avoinainen peli jatkui aivan loppuminuuteille, kun ottelun työteliäin pelaaja Noubissi laukoi ahneesti ja Iiro Järvinen pommitti avopaikasta kolmanteen kerrokseen. Erotuomarin Atte Jussilan pillin vihellys päätti ottelun 0-0-tulokseen.

Ilvekselle ottelusta riitti tasapeli ja siihen tupsukorvat olivatkin tyytyväisiä. Oma maali säilyi puhtaana ja lohkon kärkipaikka toi tavoitellun tuloksen. Valmentaja Jarkko Wiss antoi joukkueelleen kehut talven tekemisestä.
-Hyvä ja kypsä esitys pelaajilta, vaikka rasitus oli todella kova tällä viikolla. Pelaajat olisivat voineet ratkaista paremmalla viimeistelyllä ottelun aikaisemmin. Me mentiin suoraan cupin puolivälieriin, mikä oli tavoiteemme ja se antaa meillä selkeän ohjelman kauden alkuun asti. Tiukka kahdeksan viikon jakso on nyt takana ja emme ole vielä talven aikana kokeneet tappiota.
Moni pelaaja on ottanut roolia ja kasvanut pelaajana. Tämä on hatunnoston arvoinen suoritus pelaajilta.

Mika Hilander johti joukkojaan kokemuksella ja nappasi muutaman hyvän torjunnan ottelussa. Hila oli tyytyväinen varsinkin puolustukseen.
-Ihan hyvä Pirkanmaan derby pelattiin ja puolustussuuntaan varsinkin hyvää työskentelyä joukkueelta. Olisimme kyllä voineet tehdä yksi tai kaksi maalia noista paikoista ja jopa luoda enemmänkin tilanteita. Nolla-nolla tasuri on kuitenkin hyvä tästä ottelusta tässä vaiheessa kautta.

Ilveksellä alkoi nyt viikon talviloma, jonka jälkeen palataan harjoituskentille ja harjoitusotteluiden pariin.

Ottelukooste katsottavissa IlvesTV-kanavalta

FC HAKA – ILVES
0-0

Yleisömäärä: 504

Ilveksen kokoonpano:
1 Hilander Mika mv C
3 Tomas Diogo
5 Tanska Jani
6 Ojala Matias
7 Hyökyvirta Eero (76´ 18 Lehtonen Aleksis)
8 Järvinen Iiro
10 Ala-Myllymäki Lauri
17 Ba Abdoulaye (49´ 14 Siira Tuure)
19 Rannankari Tuomas
20 Tamminen Eero (76´ 11 Ali Jusif)
45 Noubissi Marius

Vaihtopelaajat
12 Luukkanen Johannes
16 Miettunen Tatu
22 Kazi Tariq

Lue myös