Raportti: Kliininen HJK haki pisteet Ratinasta

 

Ennen HJK-ottelua Ilves sai kiinnitettyä riveihinsä kaksi mielenkiintoista kolumbialaisvahvistusta. Heistä ei kuitenkaan ollut tänään pelastajiksi, kun hallitseva mestari tuli ja näytti kaapin paikan 3–0-vierasvoitolla.

 

Avausjakso

Toukokuun alussa Tampereelle saapuneet 29-vuotiaat kolumbialaiset Jean Carlos Blanco ja Roger Torres saivat peliluvat kuntoon ja he olivat edustuskelpoisia HJK:ta vastaan. Molemmat herrat ovat kerryttäneet viimeisimmäksi kokemusta kotimaansa pääsarjassa yläalueen pelaajina. Kolumbialaista väriä niin ikään edustavat huhtikuussa joukkueeseen liittynyt Hernán Luna sekä Suomeen jo lapsena muuttanut Ilveksen varakapteeni Felipe Aspegren.

Cup-finaalin tappiosta sisuuntunut HJK näytti samantien, että se haluaa palata voittokantaan. Härkämäinen Filip Valencic hankki rynnistyksellään kulmapotkun, jota Lucas Lingman asteli antamaan. Pallo leijaili vitosen alueen eteen, josta Klubi-kapteeni Daniel O’Shaughnessy pääsi nikkaamaan avausmaalin vain kahdeksan peliminuutin jälkeen.

Sinivalkoiset jatkoivat vahvaa painostusta keskikenttää halliten ja etenkin vasemman laidan kautta. Luis Carlos Murillo avasi peliä ja Valencic teki rohkeasti aloitteita. 25. minuutilla yksi Valencicin kautta lähteneistä hyökkäyksistä johti vapaapotkuun rangaistusalueen rajan läheisyydestä. Lingman upotti pallon miesmassan keskeltä verkon perukoille ja taululle ilmestyivät 0–2-lukemat.

Muutama minuutti myöhemmin oli Casper Terhon vuoro lisätä johtolukemia. 17-vuotias laituri otti pelivälineen mukaansa boksin kulmalla ja lähetti vihaisen oikean jalan kudin. Ilves-maalilla Rasmus Leislahti oli voimaton, kun peliväline upposi takayläkulmaan. HJK oli kliininen viimeistelyssään.

 

Toinen jakso

Tauolla tupsukorvat hakivat piristystä keskikentälle. Doni Arifi sekä uudet miehet Blanco ja Torres saivat vastuuta joukkueen herättelyssä. Pienoista painostusta kotijoukkue saikin luotua hyökkäyspäähän, mutta laukaukset maalia kohden antoivat vielä odottaa itseään.

73. minuutilla Joona Veteli oli lähellä kavennusosumaa. Keskikaistan vapaapotku noin 25 metriä maalista oli tuottaa tulosta. Laskeva veto pomppasi juuri ennen maalivahti Jakob Tånnanderia, mutta hänen onnistui tyrkätä pallo tolpan juuresta ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin kulmapotkusta kolumbialainen pomppuihme Blanco nousi korkeimmalle ja pukkasi pallon kohti yläkulmaa. Aivan maaliviivan kohdalta Tånnanderin onnistui kuitenkin jälleen venyttää kätensä pallon tielle. Hugo Keton ohi Klubi-maalilla vastuuta saanut ruotsalainen piti kuparisen ehjänä taidokkaasti.

Ottelun lopussa Torres pääsi vielä väläyttelemään potkutekniikkaansa. Vapaapotku kuitenkin viuhui tolppaa nuollen ohi, eikä kissapeto saanut kavennusosumaa aikaiseksi. Klubi oli ottelun alun ratkaisuhetkillä terävämpi ja kolmen pisteen myötä joukkue vankistaa asemaansa sarjakärjessä.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss manasi kehnoa alkua, jolloin HJK otti kuskin paikan.

HJK oli tyly ja viimeisteli tehokkaasti paikkansa. Kaksi erikoistilannemaalia olivat huono startti meille. Emme olleet valmiita kamppailemaan. Vähän hukattiin tilanteenvaihdot ja takamatkasta oli hankala nousta, Wiss toteaa.

Nousujohteinen pallollinen peli halutaan ottaa mukaan toista helsinkiläiseuraa vastaan ensi lauantaina.

Toisella jaksolla olimme varsinkin pallollisina parempia. Pystyimme syöttelemään ja löytämään tiloja edetä. Voi olla, että HJK varmisteli ja tyytyi puolustamaan, mutta oli siellä valonpilkahduksiakin.

Tauon jälkeen asenne oli se, että ei ole mitään hävittävää. Koetimme nostaa profiiliamme ja voittaa toinen jakso. Vähän siinä jo osa piiputtikin. Ei auta kuin siirtää katse seuraavaan, HIFK-peli tulee nopeasti, Wiss päättää.

 

kuva: Jimi Soinila

Ilves vs. HJK  0 – 3  (0 – 3)

8′ O’Shaughnessy 0-1
25′ Lingman 0-2
30′ Terho 0-3

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
3 Loa Loa Patrick -> 68′ 11 Sarr Momodou
5 Katz Kalle
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu
14 Siira Tuure -> 46′ 70 Roger Torres
15 Almen Mikael
19 Mömmö Eetu
21 Gbe Vigori Jean-Jaures -> 46′ 6 Arifi Doni
32 Vertainen Eetu -> 46′ 18 Blanco Jean Carlos
49 Oteng Eric -> 62′ 25 Kyllönen Leo

12 Huuhtanen Eetu
16 Miettunen Tatu

Lue myös