PK-35 haki voiton siipirikkoisesta Ilveksestä – Cissoko onnistui heti maalinteossa

Varamiehisenä otteluun lähtenyt Ilves taipui lopulta 1-4 tappioon Ykkösessä pelaavaa PK-35:ttä vastaan pelatessaan. Kokemattoman joukkueen virheet puolustuspäässä antoivat vieraille mahdollisuuden maalintekoon, mutta oli pelissä nähtävissä jotain hyvääkin.

16-vuotias toppari Elias Valli pelasi ensimmäisen ottelunsa Ilveksen edustusjoukkueessa

 

Ilveksen kokoonpanosta puuttui tänään kahdeksan U21-maajoukkueleirillä olevaa pelaajaa. Heidän lisäkseen kahdeksan pelaajaa kärsii eriasteisista vammoista, joiden johdosta he olivat sivussa. Ilveksen avauskokoonpanossa nähtiin kaksi ensikertalaista, sillä testissä olevan guinealaishyökkääjä Kerfala Cissokon lisäksi topparina pelasi Kakkosjoukkueesta vasta 16-vuotias Elias Valli.

Ottelu alkoi PK-35:n painostuksella, mutta Ilves pystyi pitämään vieraat poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Aavistuksen normaalia matalammalta puolustanut Ilves sai kärsivällisesti pelaten ohjattua vastustajat laidoille ja estämään sieltä tulleet keskitykset.

Vartin pelin jälkeen avautui Ilvekselle ottelun ensimmäinen maalintekotilanne, josta myös avausmaali saatiin aikaiseksi. Testipelaaja Cissoko riisti pallon PK:n puolustuksesta ja sijoitti pallon tarkasti ohi maalivahti Toni Korkeakosken.

Ilves sai maalista lisäävirtaa ja se saikin pelin hallinnan itselleen. Eemeli Raittinen oli lähellä siirtää kotijoukkueen 2-0 johtoon, mutta Korkiakoski sai laukauksen torjuttua. Innokas hyökkääminen sai hiukan Ilveksen puolustuksen herpaantumaan ja Eetu Huuhtanen joutui pariin otteeseen venymään torjuntoihin pitääkseen keltaiset vielä johtoasemassa.

Ote siirtyi pikkuhiljaa vieraille, mutta Ilveskin pääsi ajoittain vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Kerran Ilveksen puolustus kuitenkin onnistuttiin pystysyötöllä murtamaan ja Tony Lehtimäki onnistui tuomaan PK:n tasoihin.

Toisella jaksolla vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia ja kokematon Ilves vetäytyti puolustuskannalle. Ilveksen puolustuslinjan kokemattomuus alkoi pelin edetessä näkymään ja ensimmäinen osoitus siitä nähtiin kommunikaatiokatkoksena, jonka seurauksena Daniel Rantanen pääsi iskemään vieraat johtoon.

Maalin jälkeen PK jatkoi painostustaan ja Ilvekselle jäi puolustavan joukkueen rooli. Kotijoukkue ei saanut pidettyä palloa itsellään riittävän pitkää aikaa, jotta se olisi saanut rakennettua kunnon hyökkäyksiä.

Kahdesti vieraat onnistuivat läpisyötöillään puhkomaan Ilveksen puolustuslinjan ja niistä maalin iskemään. Molemmista maaleista vastasi yhdysvaltalaishyökkääjä Gerald Ben.

Maalien jälkeen ottelun tempo hiukan laski ja Ilves pääsi paremmin peliin mukaan. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta ei kavennusmaalia saatu tehtyä, joten loppulukemiksi jäivät 1-4.

Päävalmentaja Jarkko Wiss osasi odottaa vaikeaa ottelua, eikä joukkueella tulos tavoitetta ollutkaan, silti pettymys ottelun jälkeen hiukan paistoi kommenteista.

 – Kokonaisuudessaan kun 16 pelaajaa puuttuu kokoonpanosta, niin näkyyhän se vääjäämättä. Saatiin nyt kuitenkin annettua tärkeitä peliminuutteja monelle pelaajalle. Nuori Elias Valli pelasi varmaan uran kovimman ottelunsa tähän asti ja suoriutui ihan kelvollisesti.

PK-35 rankaisi Ilvestä varsinkin murtavilla pystysyötöillään. Kokematon puolustus joutui koville, kun yhteisiä peliminuutteja ei ollut takana.

 – Puolustuspelaaminen toimi ihan hyvin silloin, kun kollektiivisesti puolustettiin matalalla. Heti kun pakettimme hajosi ja tilaa tuli maalivahdin ja puolustuslinjan väliin, hävittiin fyysisesti juoksukilpailut.

Testihyökkääjä antoi ihan hyvän kuvan itsestään, mutta hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa.

 – Cissokolle ei oikein saatu niin paljon palloja, mitä olisimme halunneet. Maalin hän kuitenkin nimenomaan viimeisteli, eikä vaan laukonut. Ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa hän ei ole, joten katsotaan nyt vielä toinen viikko.

Puolustusta enemmän Wissiä huolestutti pallollinen pelaaminen.

 – Hiukan ihmettelen meidän pallollista pelaamistamme, se oli varovaista eikä oikein uskallettu liikuttaa palloa. Ahtaassa tilassa täytyy pystyä pelaamaan palloa eteenpäin, siihen en ollut tänään tyytyväinen.

Ensi viikolla harjoittelua muutetaan ja ainakin maajoukkuepelaajat palaavat harjoitteluvahvuuteen sekä mahdollisesti osa toipilaista. Myös yksi uusi testipelaaja liittyy näillä näkymin maanantaina harjoitusvahvuuteen. Seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina Lahdessa FC Lahden vieraana.

 – Maajoukkuemiehet varmaan vielä maanantaina pelaavat, joten tiistaina palautellaan. Keskiviikkona alamme katsomaan Lahti-peliä tarkemmin. Muutoinkin nyt tulee selkeä muutos harjoitteluun. Olemme vetäneet aika fysiikkapainotteisesti ja se näkyy aika monen pelaajan askelterävyydessä.

 

 

Ilveksen kokoonpano:

Eetu Huuhtanen

Tuure Mäntynen

Elias Valli

Miska Rautiola

Eric Oteng -> 75’ Eemeli Raittinen

Vigori Gbe -> 75’ Leo Kyllönen

Noel Hasa -> 75’ Taha Özcelik

Taha Özcelik -> 46’ Tuure Siira

Leo Kyllönen-> 46’ Oiva Jukkola

Eemeli Raittinen -> 46’ Maximo Tolonen

Kerfala Cissoko-> 63’ Badreddine Bushara

 

Maalit:

15’ Cissoko 1-0

33’ Lehtimäki 1-1

60’ Rantanen 1-2

69’ Ben 1-3

73’ Ben 1-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös