Pirkkahallissa vauhdikas Liigacupin ottelu Ilveksen ja SJK:n välillä

Ilves kohtasi Liigacupin alkulohkon päätösottelussa SJK:n. Ilveksen valmistautuista otteluun haittasi viikolla joukkueessa pyörinyt flunssa-aalto, mutta onneksi se ei lopulta vaikuttanut kokoonpanoon paria pelaajaa enempää. Lopulta ottelusta muodostui vauhdikas ja tilannerikas kamppailu.

Ensimmäisellä puoliajalla lukuisia maalipaikkoja ja kaksi vierasjoukkueen maalia

Ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vierasjoukkue SJK pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään Otso Virtasen vartioimaa Ilves-maalia, mutta maalin asti eivät vieraat palloa saaneet. Tämän jälkeen jakson edetessä ottelun hallinta siirtyi kotijoukkue Ilvekselle. Ensimmäisen kerran pallo saatiin verkon perukoille ottelun 13. peliminuutilla, kun Badreddine Bushara puski Petteri Pennasen nappikeskityksen maalin yläkulmaan, mutta Ilveksen harmiksi ottelun erotuomari katsoi Busharan rikkoneen tilanteessa ja tilanne säilyi maalittomana. Ottelun 22. minuutilla sama kaksikko oli jälleen asialla, Pennanen tarjoili vetopaikan rangaistusalueen sisälle Busharalle, joka pääsi tilanteessa kahdesti yrittämään maalintekoa. Ensimmäisen yrityksen selvitti SJK:n puolustaja ja toinen laukaus suuntautui yli maalin. Tämän jälkeen Ilves piti painopisteen tiukasti SJK:n alueella. Reilun puolen tunnin kohdalla Ilves loi kaksi hyvää maalipaikkaa parin minuutin sisään. Ensin Djair Parfitt-Williams pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta SJK:n maalivahti Markus Uusitalo torjui laukauksen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Djair ja Najeeb Yakubu rakensivat hyvän vetopaikan Petteri Pennaselle, mutta valitettavasti Pennasen sijoitus osui ainoastaan maalin sisätolppaan.

Ottelun 39. minuutilla kesken Ilveksen vahvan painostusjakson SJK sai vapaapotkun Ilveksen rangaistusalueen rajan tuntumasta. Hyvän kuvion päätteeksi vieraiden Ville Tikkanen laukoi pallon maalin yläkulmaan vieden vieraat 0-1 johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Ilves puolusti huolimattomasti tilanteen oikealla puolustussivustallaan ja vieraat saivat pelattua pallon rangaistualueelle Vertti Hänniselle, jonka sijoitus maalin alakulmaan vei vieraat jo 0-2 johtoon. Näissä numeroissa lähdettiin myös viettämään ottelun taukoa.

Ilvekseltä erittäin vahva toinen puoliaika

Tauolta kentälle juoksi todella energinen Ilves. Joukkue painoi pelin tiukasti vieraiden päätyyn luoden jatkuvaa painetta vastustajan boksiin. Ensimmäisen kerran kotijoukkue oli lähellä maalintekoa puoliajan toisella minuutilla, kun vahva ghanalaistoppari Mohammed Umar pääsi puskemaan Pennasen antamasta kulmapotkusta, mutta valitettavasti pusku suuntautui maalin ohi. 62. peliminuutilla Lauri Ala-Myllymäki, tauolla kentälle vaihdettu Santeri Haarala ja Adam Larsson järjestelivät Djairille vetopaikan pilkun kohdalle, mutta Uusitalo torjui Djairin matalan laukauksen. Pelikellon näyttäessä 63. minuuttia pääsi vierasjoukkue SJK ensimmäisen kerran toisen puoliajan aikana Ilveksen puolustusalueelle. Tilanne päättyi lopulta Markus Arsalon laukaukseen, jonka Otso Virtanen torjui kulmapotkuksi. Vain kaksi minuuttia myöhemmin oli taas Ilveksen vuoro yrittää maalintekoa. Tällä kertaa Larsson pääsi yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa Haaralan syötöstä, mutta kotiyleisön harmiksi Adamin ohjaus suuntautui maalin ohi.

Ottelun 77. peliminuutilla Ilves vihdoin onnistui maalinteossa. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Oiva Jukkolalle, joka hyvien harhautusten jälkeen keskitti pallon maalille nousseelle Pennaselle. Pete otti hienosti pallon mukaansa ja sijoitti sen alakulmaan ohi Uusitalon, 1-2. Maalin jälkeen Ilves jatkoi hurjaa painostustaan. Ilves oli lähellä tasoitusta jo 81. minuutilla, kun Haarala pääsi nopeasta Otso Virtasen avauksesta yrittämään maalintekoa, mutta Ilveksen harmiksi laukaus päätyi sivuverkon väärälle puolelle. Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana Ilves loi painetta vieraiden mallille ja kahdesti sekä kotiyleisö että kotijoukkueen pelaajat vaativat palloa rangaistupilkulle. Ensimmäisessä tilanteessa vieraiden puolustaja Andrade torjui selvästi Oiva Jukkolan maalia kohti suuntautuneen laukaukseen kädellään ja muutamaa minuuttia myöhemmin Santeri Haarala revittiin nuorin rangaistusalueella. Kummastakaan tilanteesta ei kuitenkaan rangaistuspotkua vihelletty. Ilveksen kovasta painostuksesta huolimatta lisämaaleja ei ottelussa nähty ja näin ollen peli päättyi SJK:n 1-2 voittoon.

Ilveksen valmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen joukkueen peliesitykseen, mutta ei tulokseen:

Kokonaisuudessaan peliesitys oli ihan hyvä. Pystyimme luomaan useita hyviä maalipaikkoja ja muutenkin peli oli enimmäkseen meidän kontrollissa. Pari huonosti pelattua tilannetta omalla alueella johtivat vieraiden maaleihin, mutta muuten myös puolustuspelaamisemme oli tänään kohtalaisen hyvää. Pelitapahtumien valossa olisimme mielestäni ansainneet ottelusta enemmän kuin nolla pistettä, mutta tietysti myös tulosta täytyy kunnioittaa.

Ilves -SJK 1-2 (0-2)
40′ 0-1 Tikkanen
43′ 0-2 Hänninen
77′ 1-2 Pennanen