Pirkanmaan derbyssä panoksena jatkopaikka Liigacupissa

Ilves ja Haka kohtasivat toisensa Liigacupin lohkovaiheen avausottelussa, jossa ei paremmuutta saatu selville ottelun päätyttyä tasan. Lauantaina ensimmäinen kiinnitys Pirkanmaan herruuteen jo saadaan, sillä ottelu pelataan ratkaisuun saakka.

Paikallisottelu Liigacupin puolivälieränä takaa sen, että pelistä ei tule puuttumaan tunneskaalan molempia ääripäitä. Voittavalle joukkueelle on luvassa iloa ja euforiaa sekä lievä henkinen yliote loppukaudeksi. Reilun kuukauden päästä joukkueet kohtaavat toisensa jälleen Veikkausliigan avauskierroksella, joten revanssia ei tarvitse kauaa odotella.

Päävalmentaja Toni ”Köpi” Kallio otti tiedon vastustajasta hyvillä mielin. Vierasjoukkueena oleva Ilves ei joudu edes matkustamaan, sillä ottelu pelataan jälleen Pirkkahallissa. Pelaajiakaan ei tarvitse erikseen motivoida tähän kamppailuun.

– Mielenkiintoinen arpa tosiaan, saatiin toistamiseen lyhyen ajan sisään Haka vastaan. Eikä kaukana ole se sarjan avausottelukaan. Ainakin ehtii pelaajat tulla tutuiksi toisilleen. Kyllä odotettavissa on jatkoon pääsyn lisäksi sellainen herruuden hakeminen. Tästä voittaja saanee sellaisen pienoisen niskalenkin kauden kynnyksellä.

Edellinen kohtaaminen oli täynnä tulta ja tappuraa, mutta voittajaa ei vielä saatu selville. Köpi näkee pari osa-aluetta, jotka Ilveksellä täytyy lauantaina olla kunnossa mieliäkseen jatkoon.

– Tilanteen vaihdot ovat sellainen asia, jonka Haka tekee todella hyvin. Heiltä löytyy juoksuvoimaa linjojen taakse, jota hyödyntävät varsinkin keskialueella voitetuissa kakkospalloissa. Meillä oli Lahteakin vastaan hiukan ongelmia takatilan puolustamisessa eli siihen on nyt kiinnitetty huomiota. Siinä tarvitsee parannusta syntyä, mikäli halutaan nolla pitää omissa.

Paikallisottelu on luontaisesti erittäin paljon kamppailuja sisältä mittelö. Niiden voittamisessa piilee avain ottelun voittamiseen.

– Kaksinkamppailut ovat isossa roolissa, kuten näissä derbyissä aina. Sun on voitettava ne omat 50-50 tilanteet, niistä se voittaminen alkaa. Meillä on tietyt taktiset asiat, joita halutaan omassa pelissämme nähdä. Niidenkin toteutuminen on kuitenkin kiinni siitä, että meidän pitää pystyä nuo kaksinkamppailut voittamaan.

Valmennuksella on sikäli hyvä tilanne, että joukkueen terveystilanne on hyvä.

– Mudu (Sarr) jatkaa vielä sivussa ja Tumella (Siira) on pientä vaivaa, muutoin porukka on ehjänä ja terveenä. Tosin meidän nuoret Kaitsu (Meriluoto) ja Noel (Hasa) pelasivat eilen maajoukkueleirillä pelin. Noel heistä enemmän ja huilannee siksi huomenna. Kaitsu varmaan tulee jossain vaiheessa vaihdosta sisään.

Ilveksen joukkue on harjoitellut kovaa niin tammi- kuin helmikuussa. Tulevan viikonlopun jälkeen pelaajille on luvassa hiukan lepoa ennen seuraavaa harjoittelujaksoa.

–  Tämä derby on sikälikin hyvä, että se lopettaa meidän kahdeksan viikon kovan harjoitusjakson. Ladataan kaikki peliin ja jäädään sen jälkeen pikku tauolle. Kaikki pelaajatkin odottavat kovasti tätä peliä ja haluavat saada hyvän pelin ja tuloksen ennen taukoa.

Lue myös