Pikkuhuuhkajien maalivahti Ilvekseen

Suomen U21-maajoukkuemaalivahti Rasmus Leislahti siirtyy Ilvekseen kaudet 2021 ja 2022 kattavalla sopimuksella.

Kirkkonummelta lähtöisin oleva 20-vuotias Leislahti on ollut urallaan sekä HJK:n että FC Hongan organisaatioissa mukana, mutta Veikkausliigadebyytti hänellä on vielä tekemättä. Päättyneen kauden hän oli FC Hongan sopimuspelaaja, mutta pelasi lainasopimuksella Ykkösessä Vaasan Palloseuran riveissä ollen yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

Suomea Rasse on edustanut Pikkuhuuhkajien lisäksi U19-maajoukkueessa. U19-maaotteluita hänellä on tilillään 11 kappaletta. Hän oli Suomen ykkösmaalivahti vuonna 2018 pelatuissa U19 EM-kisoissa. Tammikuussa 2019 hänet kutsuttiin myös A-maajoukkueen harjoitus- ja otteluleirille Qatariin. Ruotsia ja Viroa vastaan käydyissä kamppailuissa hän oli vaihtopelaajana, mutta Huuhkajadebyytti jäi vielä tekemättä.

Nuori maalivahti oli jo jonkin aikaa miettinyt seuraavaa askelta eteenpäin urallaan ja useampikin seikka sai Ilveksen vahvistumaan uudeksi seuraksi.

”Sen mitä Ilvestä olen seurannut, niin kyseessä on hyvä paikka varsinkin nuorelle pelaajalle kehittää itseään. Joukkueessa on muutama tuttu pelaaja maajoukkueista ja Kavenin Mikon kyvyt maalivahtivalmentajana tiedänkin. Vielä kun Ilves selkeästi halusi saada minut tänne, niin valinta oli lopulta helppo.”

Viime kauden lainapestiä Vaasaan hän pitää hyvänä ratkaisuna.

”Oli tärkeää päästä pelaamaan paljon. Tavoitteeni ovat kuitenkin sen verran korkealla, että oli tärkeää saada iso rooli ja Vaasassa se oli mahdollista. ”

Ilveksessä hänellä on melkoisen isot saappaat täytettävänä, mutta itseluottamusta pursuva nuorukainen ei tästä hätkähdä.

” Kyllähän se vähän jännittää Hilan (Mika Hilander) tontti ottaa haltuun, mutta toisaalta tiedän siihen pystyväni. Vielä kun kirittäjänä on toinen nuori maajoukkuemaalivahti (Eetu Huuhtanen), niin asetelma on täydellinen. Uskon, että pystymme sekä haastamaan että auttamaan toisiamme kehittymisessä. Tehdään valmennukselle vaikea päätös valita aina pelaava maalivahti.”

Omista vahvuuksistaan Rasse on myös hyvin tietoinen.

”Jalalla pelaaminen on minulla vahvaa, samoin torjuntatyöskentely on hyvällä tasolla. Se myös kehittyi Vaasassa todella paljon. Lisäksi puolustuslinjan ohjaus ja auttaminen on vahvuuksiani. Tykkään käyttää ääntäni paljon. Kaikissa ominaisuuksissa on vielä tietysti kehitettävää, mutta ne kehittyvät parhaiten pelaamalla paljon kovia pelejä.”

Itseluottamus tulee esille myös tulevaisuuden tavoitteita kysyttäessä.

”Haluan olla Veikkausliigan näkyvin maalivahti. Kerran jo Huuhkajien leirille päässeenä on kova halu päästä sinne uudelleen. Lisäksi ikäni puolesta mahdun vielä U21-maajoukkueeseen. Tarvitsee vaan saada paljon pelejä Ilveksen mukana ja näyttää niissä oma osaaminen.”

Maalivahtivalmentaja Mikko Kavenille Leislahti on tullut tutuksi U21-maajoukkueen leirityksistä.

”Rasse on nuori ja kehittyvä veskari, joka on hyvä jalalla ja reaktiotorjunnoissa. Hän on erittäin kimmoisa ja urheilullinen tyyppi. Rasse on kova urheilija, joka luonteeltaan odottaa itseltään paljon, on todella kilpailuhenkinen kaveri. Olemme tutustuneet U21-leireillä, jossa on sekä keskusteltu ja harjoiteltu paljon yhdessä. Hänellä ei vielä ole rutiinia ja kokemusta pääsarjatasolta, mutta sitä aletaan hänelle hankkimaan. Samoin pyritään pitämään nuorukaisen itseluottamus korkealla. Tuskin joudutaan hänelle värikästä paitaa hankkimaan erottuakseen, esitykset tolppien välissä hoitanee sen.”

Lue myös