Ilvekselle palkinto kotimaisten pelaajien ja omien junioreiden peluuttamisesta


Ilves on saanut tunnustusta pelaajapolitiikastaan Veikkausliigassa. Ilves on antanut kaikista pääsarjajoukkueista eniten peliaikaa Suomessa jalkapallo-oppinsa saaneille pelaajille. Lisäksi seura on eniten lisännyt omien kasvattiensa peliaikaa.

Suomessa kasvatetuksi eli SK-pelaajaksi määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21-vuotiaana. Omaksi kasvatiksi eli OK-pelaajaksi puolestaan määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan – tai sen junioritoiminnasta vastaavaan yhteistyöseuraan – yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21-vuotiaana.

SK- ja OK-peluutuskilpailu jakautuu kolmeen Veikkausliigaa koskevaan osioon. Ensimmäisessä lasketaan yhteen SK-pelaajien kauden aikana yhteensä pelatut minuutit, toisessa OK-pelaajien kauden aikana yhteensä pelatut minuutit ja kolmannessa suurin parannus OK-pelaajien minuuteissa verrattuna edelliskauteen.

Palloliiton SK-pelaaja- ja OK-pelaajakilpailut aloitettiin kaudella 2017 ja järjestettiin nyt siis toista kertaa. Näiden kilpailujen tavoitteena on kannustaa seuroja nykyisen strategian mukaisesti omien ja/tai kotimaisten pelaajien käyttöön pääsarjoissa.

Veikkausliiga-joukkueiden voittajat 2018:

SK-minuuttien osuus:
Ilves 86,5 %

OK-minuuttien osuus:
TPS 41,2 %

OK-minuuttien osuuden suurin lisäys edelliskauteen verrattuna:
Ilves + 15,3 % -yksikköä

Lue myös