Taha Özcelik pääsi loukkaantumisten ja jännittämisen yli

Suojatti ja päävalmentaja. (kuva: Jimi Soinila)

 

Taha Özcelik on 20-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja. Turkkilaisten vanhempien poika aloitti jalkapallon 9-vuotiaana TPV:ssä. Hän siirtyi Ilvekseen C-juniorina. Özcelik debytoi Veikkausliigassa HJK:ta vastaan reilu viikko sitten. Viimeisimmässä ottelussa FC Interiä vastaan Özcelik nousi avauskokoonpanoon ja iski uransa ensimmäisen maalinkin pääsarjatasolla.

Normaalia enemmän jännitti ennen peliä. Kun pilli soi, niin olo rentoutui. Yllättävän hyvin meni, kuitenkin ensimmäinen avauspeli. Tuntui, että sain onnistumisia ja hyvä fiilis jäi, Özcelik kertoo.

Olen kärsinyt aika paljon loukkaantumisista. Ongelmia on ollut nilkan ja lonkan kanssa. Se on yksi iso syy, miksi en ole aiemmin murtautunut edustusjoukkueeseen.

Keskikentällä Özcelik pyöritti peliä mallikkaasti Doni Arifin ja Joona Vetelin kanssa. Inter joutui toteamaan tamperelaiset paremmiksi maalein 2–1.

Yhteispeli sujui ja Joonan kanssa nyt on aina helppo pelata. Treeneissäkin tuntuu etenkin Donin kanssa tikitaka toimivan. Tavoitteena on päästä pelaamaan enemmänkin, mutta matsi kerrallaan mennään.

Ottelun voittomaali syntyi kulmapotkusta, kun Teemu Jäntti keskitti ja nuori hyökkääjä kävi puskemassa takatolpalta pallon yli maalivahti Henrik Moisanderin.

Olin sanonut jo aiemmin Teemulle, että hän heittäisi kulmapotkun mulle taakse. Sieltä se pallo tuli ja pääsin laittamaan sisään. En edes tiennyt miten menin tilanteeseen, mutta onneksi tuli maali. Tärkeintä tietysti oli, että joukkue sai kolme pistettä, Özcelik kertaa.

Jos koko kauden maalimäärä pitäisi veikata, niin olisikohan kolme tai neljä realistinen. Vahvuuteni ovat kyllä muualla, kuin maalinteossa. Pallotaito ja syöttäminen ovat tärkeimpiä ominaisuuksiani.

Päävalmentaja Jarkko Wiss komppaa ja antaa samalla kehut myös Ilveksen kakkosjoukkueelle, josta voi ponnistaa myöhemmälläkin iällä edustuksen mukaan.

Taha oli jo pari vuotta sitten talvella mukanamme. Silloin ei vielä vauhti riittänyt, mutta kehitystä tuli reservissä. Viime kaudella hän oli mielestäni Kakkosen oman lohkon parhaimpia pelaajia. Parhaimmillaan hän dominoi pallollisena.

– Tänä talvena tuli pieni vamma, joka hidasti debyytin tuloa. Nyt kesällä on sitten ollut Tahan aika. Klubia vastaan hänen syöttöprosenttinsa oli sata, eikä kyse ollut vain yhdestä tai kahdesta syötöstä. Se kertoo liigadebytantista aika paljon, Wiss tietää.

Özcelikin kolme kovaa:
ruoka: Pitkään oli kebabranskalaiset, mutta nykyään pizza sytyttää enemmän.
tv-sarja: Lucifer
lämpimänä kesäiltana: Rannalle pelaamaan beach volleyta ja samalla uimaan.

Aiemmat kolme kovaa:
Rasmus Leislahti »
Eetu Vertainen »
Eetu Mömmö »

Lue myös