Otteluraportti: Suomi U18 – Ilves

Ilves voitti harjoitusottelussa Suomen U18-maajoukkueen lukemin 0-1

Ilves kohtasi Eerikkilässä leireilleen Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen tänään aamupäivällä. Osa edustusjoukkueen pelaajista jäi Tampereelle harjoittelemaan ja kokoonpanoon nostettiin lukuisia junioreita. Sopimuspelaajien lisäksi kentällä nähtiin Mikael Almen, Roope Huhtala, Jesse Huhtala, Janne-Pekka Laine, Arttu Raittinen sekä Aleksi Toivonen. Ilveksen pelaajista Tariq Kazi ja Jusif Ali pelasivat ottelussa Suomen joukkueessa.

– Nostimme omaan ryhmäämme viisi A-junnua ja yhden B-junnun. Melkein kaikki ykkösryhmän jäsenet pelasivat yhden puoliajan. Tapahtuma palveli tarkoitustaan keskellä rankkaa harjoitusrupeamaa. Saimme pelata paljon pallon kanssa, eikä loukkaantumisia tullut, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

– Roope Huhtala osallistui Kazin ja Alin tapaan maajoukkueleirille, mutta oli sovittu jo etukäteen, että hän pelaa matsin meidän puolella. Nyt hänet nähtiin topparina myös osana meidän puolustuslinjaa. Hyviä näytönpaikkoja puolin ja toisin.

Maaliton ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui suurimmalta osin Ilveksen hallinnassa, mutta kunnon maalipaikkoja jouduttiin odottamaan aina ottelun 39. minuutille. Tuolloin Lauri Ala-Myllymäelle aukesi hyvä vetopaikka rangaistusalueen ulkopuolelta. Lämmin tulinen laukaus kolahti Ilveksen harmiksi ylärimaan. Suomen paras paikka aukesi lähes seuraavasta hyökkäyksestä, kun Tomi Kultille avautui hyvä paikka viedä isännät johtoon, mutta hänen laukauksensa suuntautui maalin ohi. Toisen kerran Ilves oli lähellä johtomaalia 43. minuutilla, kun Eero Tamminen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta hänen puskunsa päätyi maalivahdin torjunnan kautta tolppaan. Ottelun tauolle siirryttiin siis lukemissa 0-0.

Ilves ratkaisi ottelun toisella puoliajalla

Ottelun toinen puoliaika sujui Ilveksen hallinnassa. Palloa pidettiin pitkiä aikoja hyökkäysalueella kunnon maalipaikkoja hakien. Ilveksen harmiksi kuitenkin lähes kaikki viimeistely-yritykset suuntautuivat yli tai ohi maalin. Ilves siirtyi johtoon ottelun 71. minuutilla. Tuolloin Santeri Haarala syötti Abdoulaye Ba’n läpiajoon ja Ba käytti tilaisuuden hyväkseen. Hän kiersi hienosti vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin, 0-1 Ilvekselle. Johtomaalin jälkeen Ilves jatkoi painostamista, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

Suomi U18 – Ilves 0-1

71´ 0-1 Abdoulaye Ba

Ilveksen kokoonpano

12 Johannes Luukkanen mv
6 Matias Ojala (45´ 8 Iiro Järvinen)
24 Roope Huhtala
16 Tatu Miettunen (45´ 3 Diogo Tomas)
22 Mikael Almen
10 Lauri Ala-Myllymäki (45´ 17 Abdoulaye Ba)
23 Aleksi Toivonen (45´ 19 Tuomas Rannankari)
11 Janne-Pekka Laine (45´ 26 Arttu Raittinen)
18 Aleksis Lehtonen (45´ 29 Santeri Haarala)
20 Eero Tamminen (45´ 7 Eero Hyökyvirta)
21 Jesse Huhtala (50´ 18 Aleksis Lehtonen)

Lue myös