Otteluraportti: Pallokissat-Ilves 1-6 (0-3)

Pallokissat – Ilves 1-6 (0-3)

Ilves varmisti vieraspisteiden turvin paikkansa naisten liigassa myös kaudella 2019.

10′ Winter Erika 0-1
26′ Rasinen Aino 0-2
33′ Rasinen Aino 0-3
53′ Tulkki Emmaliina 0-4 
60′ Tuominen Roosa 0-5
71′ Kilponen Filippa 1-5
85′ Salmijärvi Johanna 1-6

Yleisöä: 123
Keltaiset kortit, Ilves: Ojanen Sanni
Keltaiset kortit, Pallokissat: –
Erotuomari: Weide Niko

Ottelupöytäkirja

 

Tänään Kuopiossa Savon Sanomat areenalla kohtasivat Pallokissat sekä Ilves. Pallokissojen osalta ottelu oli merkityksetön, sillä edellisellä kierroksella oli selvinnyt, että he tulevat tippumaan kauden päätteeksi ykköseen. Ilveksen osalta ottelussa oli vielä panosta. He tarvitsivat vähintään yhden pisteen, jotta karsintapeikko saataisiin karistettua hartioilta.

Ilves lähti otteluun heti alusta asti prässäämään voimakkaasti ja olivat Pallokissojen kimpussa kuin herhiläiset. Peliä pelattiinkin pääasiallisesti kotijoukkueen maalin tuntumassa.

Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen kommentoi peliä seuraavasti: ”Pelasimme erittäin vahvan ensimmäisen jakson ja toteutimme loistavasti kaikkia niitä asioita, joita olemme viime aikoina harjoituksissa ja palavereissa käyneet läpi. Olimme pelin alusta asti kuskin paikalla halliten palloa ja pelaajien väliset etäisyydet pysyivät koko ajan hyvinä, joten saimme menetyksien jälkeen pelivälineen nopeasti riistettyä takaisin itsellemme. Myös prässääminen toimi hyvin ja Pallokissoille tuli jatkuva kiire, joten he joutuivat tekemään pallollisena huonoja ratkaisuja eivätkä he saaneet pitkiä syöttöketjuja missään vaiheessa. Ottelu ratkesi käytännössä meidän ensimmäisen puoliajan esitykseen.

Ilveksen pallonhallinnasta huolimatta Pallokissatkin onnistuivat luomaan ensimmäisellä jaksolla muutaman paikan. Kuitenkin tauolle asteltiin vierailijoiden 0-3 johdossa.

Käytännössä toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. Samoilla linjoilla oli myös Mika Lahtinen ”Toisella jaksolla otimme jalkaa hieman pois kaasulta, mutta siitä huolimatta peli oli kokoajan kontrollissamme. Lyhyesti sanottuna teimme vaadittavan ja pidimme huolen ettei vastustaja päässyt enää peliin mukaan tai päässyt aiheuttamaan kuuluisaa Ilves-paniikkia. Toki voitimme maalien muodossa myös toisen jakson selkeästi ja saimme kokonaisuudessaan tänään usealle pelaajalle onnistumisia niin maalien, kuin hyvien suoritusten kautta.”.

Toisen jakson loppupuolella kotijoukkue onnistui erikoistilanteesta rikkomaan kuparisen ja näin saivat hieman lohtua. Kaiken kaikkiaan Ilves tuli hyvällä asenteella ja vei peliä. Edellisen kohtaamisen perusteella olisi voinut veikata tiukkaa matsia, mutta sellaista tänään ei nähty.

Kentällä nähtiin tänään vahvaa yhdessä tekemistä ja jokainen tänään pelannut esiintyi erittäin pirteästi ja pelaajista selvästi näki, että he nauttivat kentällä olemisesta.” toteaa vielä lopuksi Mika Lahtinen.

Tämän vuoden liigan viimeinen ottelukierros pelataan 20.10., ja tällöin Ilveksen vieraaksi saapu ONS Oulusta. Ottelu pelataan Kaupin tekonurmella klo 15.00.


 

Video

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...