Otteluraportti Jypk – Ilves

Jypk -Ilves
2-0 (1-0)

Maalit
24 Henna-Riikka Honkanen 9′ (Jypk)

10 Lavdije Begolli 66′ (Jypk)

Varoitukset
5 Jade Bergius 29’ (Ilves)

Ulosajot
40 Kaisa Juvonen 25’ (Ilves)

Yleisöä: 426

Ilvekselle harmittava tappio Jyväskylässä

Ilves matkasi tiistaina Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Perjantaina Ilves oli ollut 3-2 luvuin vahvempi Tammelan illassa, mutta nyt puolestaan JyPK sai käytettyä kotietunsa tuloksellisesti hyväkseen. Sarjataulukossa joukkueet vaihtoivat jälleen paikkaa ja jatkavat Ålandin takaa-ajoa viimeisestä ylemmän loppusarjan paikasta sijoilta 7 ja 8.

Ilves oli varautunut JyPK:n kovaan aloitukseen, mutta silti emännät saivat luotua painetta Ilveksen maalille heti alusta alkaen. Suoraviivaista hyökkäyspeliä esittänyt kotijoukkue pakotti Ilvespelaajat rikkomaan, joka puolestaan johti vaarallisiin erikoistilainteisiin. Yhden tällaisen vapaapotkun jälkitilanteesta JyPK onnistuukin tekemään ottelun avausmaalin, kun vahvasti pelannut Henna Honkanen saa pallon jalkaansa ollessaan aivan vapaana maalin edessä. Avausmaalin jälkeen Ilveskin pääsee paremmin kiinni ottelun juonesta, mutta viimeistelyyn ei löydy tarpeeksi luovuutta eikä rohkeutta. 

Alakerrassa Ilves pyrki jälleen pitämään paljon palloa hallussaan, mutta taaksepäin syöttöjä annettiin hiukan liikaakin sekä turhankin rohkeasti. Pelin yksi kulminaatiopisteistä nähdäänkin 25. minuutilla, kun heikko syöttö alaspäin tarjoaa vahvalle Honkaselle mahdollisuuden läpiajoon, jolloin Kaisa Juvonen joutuu häntä takaapäin rikkomaan seurauksen asuora punainen kortti ja ulosajo. Ilves ei kuitenkaan lamaannu ulosajosta, vaan jatkaa taistelua ja onkin lähellä tasoitusmaalia, mutta onnetarkaan ei tänään ole tamperelaisten puolella. Myös JyPK on lähellä toista maalia, kun maalivahti Annika Laihanen on saatu pelattua kauas maalistaan ja kotijoukkue pyrkii kaukolaukauksella ampumaan pallon tyhjään maaliin. Joukkueen kapteeni Sanni Ojanen on kuitenkin nainen paikallaan ja puskee pallon maaliviivalta turvallisimmille vesille.

Ensimmäisen jakson taistelijan palkinnon Ilveksestä saa Jade Bergius, joka paitsi pystyi pitämään emäntien taitavan Lavdije Begollin aisoissa, myös pelaamaan ylöspäin erittäin terävästi. Tosin yksi Begollin äänekkäistä kaatumisista kaksinkamppailutilanteissa aiheuttaa Jadelle varoituksen, jonka jälkeen hänen onkin oltava varovaisempi. Tauolle mentiin siis JyPK:n 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolle Ilves ei oikein saanut kunnon kirivaihdetta päälle, vaan JyPK pystyi pitämään ottelun ohjat käsissään ylivoiman turvin. Ilveksen puolustus joutuu koville, kun kotijoukkue juoksuttaa vajaamiehistä puolustusta pitkillä avaussyötöillä. Ilves kuitenkin taistelee raivokkaasti ja pystyy estämään JyPK:n lisämaalit. 

Kertaalleen joutuu Ilves kuitenkin antautumaan, kun kotijoukkueen albanialaisvahvistus Begolli saa matalan keskityksen seurauksena siirtää pallon maaliin ja muuttaa tulostaululle lukemat 2-0. Ilveksen tekemät vaihdot piristävät joukkueen hyökkäyspeliä, mutta kova taistelu ei saa palkintoa maalin muodossa, pisteet jäävät Jyväskylään luvuin 2-0.

Päävalmentaja Mikko Lepistö ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen, mutta antoi kiitosta loppuun asti taistelleelle joukkueelleen.

 

Lue myös