Otteluraportti: Ilves – TPS

TPS selvästi parempi Tammelassa 

Ilves – TPS 0-5 (0-2) 

Maalit
7’ 22 Jenni Rannus (TPS)
44’ 17 Annika  Haanpää (TPS)
48’ 17 Haanpää (TPS)
62’ 18 Saija Östlund (TPS)
87’ Emma Santamäki (TPS)

Ei varoituksia

Parhaat pelaajat
17 Annika Haanpää (TPS)
35 Armi Heikkilä (Ilves)

Ilvekselle harmillinen kotitappio alaloppusarjassa. TPS oli parempi Tammelan Stadionilla selvin 0-5 luvuin. Voitolla TPS kasvatti piste-eroa Ilvekseen jo seitsemään pisteeseen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti eikä kumpikaan joukkue lähtenyt peruuttelemaan vaan molemmat joukkueen onnistuivat luomaan vaarallisia hyökkäyksiä heti ensi minuuteilta alkaen. TPS onnistui myös maalinteossa jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ensin Jenni Rannus pääsee nokikkain Ilves-vahti Kiira Kaivolan kanssa, tämän tilanteen Kaivola kuitenkin selvitti. Vain hetkeä myöhemmin Rannus pääsee jälleen palloon ja tällä kerralla hän ei erehdy vaan siirtää TPS:n 0-1 johtoon.

Ilves kuitenkin pysyy hyvin pelissä mukana ja onnistuu myös luomaan vaarallisia maalipaikkoja mm. Aino Rasisen ja Roosa Tuomisen toimesta. Ajassa 26 minuuttia Ilves saa pallon jo kertaalleen verkon perukoille, mutta avustavan lippu on kuitenkin pystyssä ja tilanteesta tuomitaan paitsio. Myös TPS onnistuu lomaan useita vaarallisia maalipaikkoja ensimmäisen jakson aikana, välillä myös Ilveksen huolimattoman avauspelaamisen tuloksena.

TPS onnistui myös lisäämään johtoansa ennen taukovihellystä kun TPS puolustus pelasi loistavan pitkän pallon Emma Santamäelle, joka tarjoili pallon keskustaan Anne Haanpäälle, joka ei tästä paikasta erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti ohi Kaivolan.

Toiselle jaksolle TPS tuli jälleen erittäin vahvasti. Peli ehti vanheta ainoastaan kolme minuuttia, kun Rannus teki vahvan nousun oikealta laidalta ja laitoin aikaisen keskityksen maalille. Ilves puolustus oli hieman myöhässä tilanteesta ja palloon pääsi ensimmäisenä Haanpää siirtäen TPS:n jo 0-3 johtoon. ”Tulos kertoo kaiken, erittäin heikko esitys meiltä. Vastustaja oli rutinoituneempi ja kaikki kunnia heille. TPS:n avausmaalin jälkeen meillä oli hyvä jakso, josta maalin olisimme voineet tehdä ja päästä peliin mukaan. Tällä kertaa näin ei käynyt ja ottelu ratkesi käytännössä vastustajan toisen puoliajan alun 3-0 maaliin. Kirivaihe jäi vaisuksi”, kommentoi päävalmentaja Lahtinen ottelun kulkua.

Ilves pystyi vielä ajoittain pitämään palloa ja tuomaan sitä ylös toisella jaksolla, mutta vaarallisten maalipaikkojen luominen ja päättäväisyys viimeistelyssä tuotti Ilvekselle vaikeuksia. Myös turhat pallonmenetykset alakerrassa hankaloittivat avauspelaamista. Noin 60 minuutin pelin jälkeen Ilves menetti jälleen pallon omassa alakerrassaan TPS hyökkääjä pääsi keskittämään pallon maalille. Purkupallo jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja suoraan TPS hyökkääjä Saija Östlundille, joka viimeisteli lukemat 0-4 erittäin komealla laukauksella. Ottelun lopussa TPS onnistui vielä kertaalleen, kun kulmapotkun jälkitilanteessa Emma Santamäki laukoi loppulukemiksi 0-5 ja näin pisteet matkasivat ansaitusti Turkuun.

Lahtinen oli pettynyt TPS otteluun, mutta katseet on kuitenkin jo käännetty ensi viikonlopun ONS otteluun: ”IK Myran ottelussa oli paljon hyviä asioita, joita oli tarkoitus ottaa myös tähän otteluun mukaan, mutta nyt otettiin askel taaksepäin. Meillä ailahtelee taso liikaa pelistä toiseen. Viime viikon otteilla pelaisimme mitaleista, tämän viikon esityksellä jostain aivan muusta. Toki meillä on nuori joukkue ja nuorille pelaajille tämä on tyypillistä ja ymmärrettävää. Meillä on paljon ensimmäistä kauttaan liigassa pelaavia sekä pelaajia, jotka vasta tällä kaudella ovat oikeasti saaneet ensimmäistä kertaa vastuuta liigassa, joten opetteluahan tämä vielä on talon tavoille. Silti tekemiseen täytyy löytyä tiettyä päämäärätietoisuutta ja ylpeyttä. Tästä pelistä on taas otettava opiksi ja katseet käännettävä ensi lauantain tärkeään ONS-otteluun.”

Samaan aikaan toisessa alaloppusarjan ottelussa IK Myran nappasi 3-0 voiton ONS:sta ja kasvatti pistemääräänsä jo 15 pisteeseen. Näin ollen sekä IK Myran että ONS ovat edelleen kolme pistettä Ilveksen takana.

Lue myös