Otteluraportti Ilves – TPS

Ilves – TPS
1-3 (1-1)


Maalit
11 Roosa Tuominen 1′ (Ilves)
15 Sini Laaksonen 44′  (TPS)
5 Frida Lähteenmäki 47′ (TPS)
24 Emma Santamäki 75′ (TPS)

Varoitukset
– 

Parhaat pelaajat
29 IsaTuominen  (Ilves)
5 Firda Lähteenmäki  (TPS)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 238
TPS oli vahvempi Tammelassa  

Sateiseen Tammelaan oli jälleen saapunut yli 200 katsojaa kannustamaan Ilvestä. TPS oli kuitenkin tasaisessa ottelussa parempi luvuin 1-3 (1-1).  

Ilves sai salama-alun peliin. Peliä ehtiä kulua ainoastaan 23 sekuntia kun korkean prässin päätteeksi Roosa Tuominen pääsi laukomaan Ilveksen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui. Ilves hallitsi palloa hiukan enemmän, mutta ei onnistunut luomaan kuin muutaman maalipaikanParas tilanne tuli noin 40 minuutin kohdalla kun Tuuli Enkkilän vapaapotku oli painua verkkoon. TPS maalivahti Siiri Välimäki onnistui kuitenkin torjumaan tilanteen kulmaksi. Juuri ennen taukoa TPS onnistuu tasoittamaan ottelun. Keskialueen vapari tulee rangaistualueelle ja Sini Laakkonen puskee sen voimalla etukulmaan ja näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.  

Päävalmentaja Mikko Lepistö oli myös tyytyväinen ottelun alkuun: “Saatiin hyvä alku pelille ja prässi puri tehokkaasti. Ihan ei pinna kestänyt ja ruvettiin vetäytymään liian nopeasti. TPS pääsi peliin turhaan mukaan ja alkoi saada painetta luotua.” 

Toisen puoliajan puolestaan TPS aloitti vahvasti. Peli ehtii vanheta ainoastaan kaksi minuuttia, kun Frida Lähteenmäki iskee TPS:n 1-2 johtoon. TPS:n maalin jälkeen hallinta pysyy TPS:llä eikä Ilves saa omaa konettaan ja takaa-ajoa käyntiin. Vartti ennen päätösvihellystä TPS pelaaja kaadetaan rangaistualueella, jonka seuralaisena pallo viedään pilkulle. Ilves maalivahti Annika Laihanen on hyvin mukana vedossa, mutta veto painuu kuitenkin verkon perukoille ja näin TPS siirtyy 1-3 johtoon.  

Ilves siirtyy lopussa pelaamaan kolmen puolustuslinjalla yrittäen nostaa enemmän pelaajia hyökkäykseen. Ilves saakin luotua muutaman puolittaisen tilanteen ja saa vielä muutaman kulmapotkunkin lisäajalla, mutta ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa ja pisteet matkasivat Turkuun.  

Toinen jakso ei myöskään tyydyttänyt Lepistöä: “Kolme liian helppoa maalia päästettiin ja silloin on vaikeaa voittaa. Toisella jaksolla olimme hermostuneita ja oma peli sekosi. Harmittava tappio, onneksi seuraava peli tulee nopeasti vastaan.”  

Ilveksen parhaana palkittiin laitapuolustaja Isa Tuominen, joka puolusti hyvin ja jaksoi myös tukea hyökkäyksiä koko ottelun ajan. Tuominen näki ottelun kulun hyvin samanlailla kuin valmentaja Lepistö: “Saatiin loistava alku peliin ja hallittiin ekaa puoliaikaa. Tokalla puoliajalla TPS sai hyvän vaihteen päälle ja hallinta siirtyi heille. Harmittava tappio, mutta tästä taas oppineena kohti sunnuntain peliä!”  

Ilveksen tiivis pelitahtia jatkuu jo sunnutaina kun Ilves kohtaa IK Myranin vieraissa. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan 3.7. Tammelassa jolloin vastaan asettuu JyPK.  Kuvat ottelusta

Lue myös